Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Etcetera78 dle vyzkumu, ktere byly provedeny Amnesty International bylo zjištěno, že v USA trestná činnnost klesá, kdežto v evropských zemích stoupa
No tak mě se taky kolikrát otvírá kudla v kapse, co slyším z televize apod.,a okamžitě to komentuji"pověsit za kule do průvanu"jenže, když by došlo k justičnímu omylu, což se stává, tak by to pak byla taky tragedie.Ale po jasně prokázaném zločinu, zvláště na dětech okamžitý trest pomalou a bolestivou smrtí, naco takovej povl živit v kriminálech ![]()
Já nejsem pro, za prvý je to snadno zneužitelný a za druhý, nikdo nemá právo brát druhýmu život…
Nevím, jak bych ale mluvila, kdyby někdo třeba udělal něco mojemu dítěti ![]()
Ne nejsem pro trest smrti, ale zavedla bych jiný systém věznic, příklad bych si vzala v zemích, kde se o sebe vězeň musí postarat sám a nebo jeho rodina, jen by stráže hlídali, aby se nikdo nedostal ven
Pro trest smrti rozhodně nejsem. Můj děda měl ve vykonstruovaném politickém procesu se skupinou „baťovců“ navržený trest smrti. Ale nejenom proto.
Trest smrti je zneužitelný připolitických procesech, stačí si vzpomenout na padesátá léta.
Každá vyšetřovací metoda a každý získaný důkazní předmět je trochu nedokonalý, při nepříznivé shodě okolností může být za zločin popravený nevinný člověk.
Morální kodex společnosti není neměnný, co bylo nepřijatelné před dvaceti nebo více lety, může být dnes téměř společenskou normou (za homosexualitu posílal Hitler do plynu).
A nedá mi to nezmínit, že výkon katovského řemesla zanechá na svém nositeli stopy do té míry, že se potenciálně může stát dalším zločincem… Doloženo několika příklady z historie. (Mimo jiné i z Československa.)
Ono je to tak 50:50. U některých případů si říkám: „Škoda, že není trest smrti“, ale pak se objeví zpráva třeba z Ameriky, že po několika letech zjistili, že popravili nevinného. No nevím no. Nehledě na to, že když se jedná opravdu o ohavný zločin, přijde mi poprava injekcí jako malý trest. Pokud ten dotyčný někoho týral, znásilňoval a nakonec zavraždil, nevím, proč by měl zemřít bezbolestně. Spravedlivější by bylo „oko za oko, zub za zub“. Akorát bychom se dostali do bludného kruhu, neb ten, co by na dotyčném vykonával trest, by měl pak stejný prohřešek. Tohle je fakt složité.
Ale tu bestii (nedá se jí říkat matka), co chtěla otrávit dceru fridexem bych spíš hodila do davu. Ten by si s ní poradil.
@Niqitka
nevim, raději jako daňový poplatník zaplatím jednu dávku stříkačky, než někoho živit celý život a on nemusí hnout ani prstem
![]()
@mila.dka1 tak s tebou souhlasim kdyz matka otravila dite fridexem tak bych ji taky otravila. stejne ty lidi nikkdy nepochopim jak to mohou udelat?!!!
@K-Black píše:
No asi by méně svinstev nebylo, ale jsem pro trest smrti, proč má nějaký hajzl vegetit ve vězení za naše prachy, když by se ty peníze dali použít daleko lépe.Jo a ještě bych druh popravy rozdělila podle trestných činů, mám i pár návrhů(nepublikovatelných)
Krásně jsi ukázala svoji proměnu, úplně jsi mě rozněžnila
![]()
Ne, justiční omyly se stávají.
Byla bych ale pro mnohem delší a přísnější tresty a častější doživotí za plánované vraždy, to co kolikrát dostanou je výsměch spravedlnosti a rodinám obětí.
Na druhou stranu, když unesli Izraelci z Argentiny strůjce holokaustu Adolfa Eichmanna, tak mi to přijde jako adekvátní trest. I když nevím, jestli někdy doživotí není pro některé horší trest.
Ano - sem z USA a tam je to bježné, v zivotu by se tam tohle co je tu k smíchu nedělo.
@sophinka1 píše:
Ne nejsem pro trest smrti, ale zavedla bych jiný systém věznic, příklad bych si vzala v zemích, kde se o sebe vězeň musí postarat sám a nebo jeho rodina, jen by stráže hlídali, aby se nikdo nedostal ven
Naprostý souhlas. A jako alternativu trestu smrti (kéž by u nás už nikdy nebyl…) bych zavedl doživotní vězení s „plombou“ (bez možnosti omilostnění).
Nejsem. Jednak proto, že se může stát, že by byl někdo odsouzen mylně, ačkoliv se to nestává, i když to všichni odsouzení tvrdí, jednak proto, že by to bylo pro zločince vysvobozením. Zemřít je snadné pro mnoho lidí, mnohem horší je ale žít se svědomím…být psancem, sedět ve vězení. Proto i někteří pachtaelé páchají sebevraždy. Snaží se to ukončit. Být psancem, být v kriminále, to je náročné na psychiku. Ne každému to vyhovuje.
Jelikož v dnešní době není vězení nápravné zařízení, ale spíš jen přechodné bydliště a místo získávání rad, jak to příště udělat lépe, tak bych pro trest smrti byla.
Jak jinak zaručit, aby závažný čin (např. vražda) už dotyčný neopakoval? Recidivistů je víc než dost.