Jste spokojené s vlastní výchovou dětí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19609
15.4.14 11:49
@Zástavanda píše:
@batist Máš určitě zajímavej pohled na věc, upřímně takto jsem nad tím nikdy neuvažovala, ono asi jde taky o to umět trestat, ale zároveń chválit, jak říkám máma byla autorita, ale nikdy jsem z toho nějaké špatné pocity neměla, prost něco jsem provedla- přišel trest, příště už jsem to neudělala a ani když máma zvýšila hlas tak mě nenapadlo zvýšit ho taky.. Ale určitě to chce zároven chválit a podporovat

Jak psala pudloslava, jsou děti, který „neumlátíš“ Na tebe to fungovalo, to ale neznamená, že jinde to bude taky. A ruku na srdce…kdo by chtěl 20× za den to dítě třískat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
15.4.14 11:50
@Zástavanda píše:
@batist Máš určitě zajímavej pohled na věc, upřímně takto jsem nad tím nikdy neuvažovala, ono asi jde taky o to umět trestat, ale zároveń chválit, jak říkám máma byla autorita, ale nikdy jsem z toho nějaké špatné pocity neměla, prost něco jsem provedla- přišel trest, příště už jsem to neudělala a ani když máma zvýšila hlas tak mě nenapadlo zvýšit ho taky.. Ale určitě to chce zároven chválit a podporovat. Ale myslím že výchova je důležitá ale důležitější je milující maminka, rodina pokud se máma dítěti věnuje věřím že z něj vyroste dobrý člověk :kytka:

Já vyrostla taky v poměrně klasické výchově. Ale právě o to jde. Očekávám pochvalu, místo abych byla spokojená s tím, co jsem udělala prostě jen pro ten fakt, že jsem to udělala. Nestíhám deadline, a mám špatné svědomí proto, že na mě bude šéfová řvát, ne proto, že jsem slíbila něco udělat. Byla bych prostě ráda, kdyby moje děti měly na věc jiný pohled. Netvrdím, že to vyjde, že to bude lepší. Ale chovám se tak, jak to považuju za správné. To přece asi všechny z nás, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
15.4.14 11:53

@Katchus U nás to s prvním dítkem začalo přesně takto. Byl celkem agresivní a nezvladatelný, cca kolem druhého roku. Já do té doby trestala, nicméně velmi málo, plácnutí přes zadek atd. Pak mi došlo, že se mi to jen a jen vrací. U nás to zafungovalo do měsíce. Tím proboha neříkám, že děti tu sedí se založenýma rukama a říkají rukulíbám. Právě naopak. Mají volnosti pro vlastní rozhodování hodně. Taky svou zodpovědnost i v tomto věku. A v žádném případě netvrdím, že si v duchu nepočítám do 100, když už na to nemám sílu - do deseti je v některých případech málo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
15.4.14 11:54

@Katchus Ale já nikde netvrdím mlátit za všechno trest samozřejmě musí být tak velký jak velký je prohřešek, ano platilo to na mě a na mé 3 sourozence, troufnu si
tvrdit, že celá moje generace a i starší je vychovaná stejnou formou… A rozhodně tu nechci tvrdit, že moje metoda je lepší než vaše jen jsem řekla jak je to u nás doma, co preferuju a z jakého důvodu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
15.4.14 11:59

@batist Možná si asi trošku citlivější :) já myslím že každá výchova je prostě na mamince co bude preferovat, nechtěla jsem tady hanět jiný způsob výchovy, jen podebatovat o tom jak te je u nás a třeba získat inspiraci jak je to u vás… jak už jsem psala nikdy mě nenapadlo se na to podívat jako ty, mám o čem přemýšlet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
15.4.14 11:59
@Zástavanda píše:
@Katchus Ale já nikde netvrdím mlátit za všechno trest samozřejmě musí být tak velký jak velký je prohřešek, ano platilo to na mě a na mé 3 sourozence, troufnu si
tvrdit, že celá moje generace a i starší je vychovaná stejnou formou… A rozhodně tu nechci tvrdit, že moje metoda je lepší než vaše jen jsem řekla jak je to u nás doma, co preferuju a z jakého důvodu :kytka:

Však já netvrdím, že netrestám :lol: Jen rozlišuju, co je k trestání a co ne.
Ale u mě je to fakt dáno tím, že mám extrémně hodné dítě. To první byla kalamita a viděla jsem, že tresty jsou k ničemu.
Samozřejmě když mě bude dítě vytáčet a donekonečna mě kopat nohou, tak mu lupnu po zadku a jde do ložnice :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
15.4.14 12:11
@Zástavanda píše:
@batist Možná si asi trošku citlivější :) já myslím že každá výchova je prostě na mamince co bude preferovat, nechtěla jsem tady hanět jiný způsob výchovy, jen podebatovat o tom jak te je u nás a třeba získat inspiraci jak je to u vás… jak už jsem psala nikdy mě nenapadlo se na to podívat jako ty, mám o čem přemýšlet :)

Vůbec jsem si nevšimla, že bys to haněla. Spíš mi to přišlo jako nedůvěra. Ale to naprosto chápu, takto já se stavím k jiným způsobům taky, ale samozřejmě také mi to dává prostor k přemýšlení.
Jestli jsem citlivější, to neposoudím. Spíš bych řekla, že na to jdu logickou cestou. Když jsem dítěti chtěla vysvětlit, proč nás nemá bouchat, došla jsem na to, že si neumím ospravedlnit, proč bých mohla bouchnout já. A tam to začalo.
Jinak, nejsem asi příliš mateřský typ. Mám víc než jednu práci a tak možná také proto si pobyt s dětma užívám, co to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.4.14 12:24
@Zástavanda píše:
@batist Jasný, já bych jen nechtěla být taková matka jakou jsem jednou potkala v autobuse seděla s holčičkou cca 4 roky naproti seděl mladík holčička celou dobu do mladíka naproti kopala, mladík se zeptal maminky jestli by nemohla dcerce něco říct a ona mu odvětila že ne, že ona praktikuje volnou výchovu :cert: no dopadlo to tak, že mladík při vystupování nalepil holčičce do vlasů žvýkačku se slovy "já mám taky volnou výchovu… prostě to nesmí být extrém když dítě něco provede musí vědět že následuje trest toť můj názor (jinak srovnání s rodiči je nesmyslné právě proto že já jsem byla vychovaná k tomu, že rodiče jsou autorita nikdy by mě nenapadlo na mámu zvýšit hlas, nebo ji naopak kopat a podobně to by mě máma zlískala na hromadu a troufnu si tvrdit že to žádné negativní následky nezanechalo vyrostla jsem v seběvědomého jedince který má úctu ke starším lidem)

To jsi zazila, jo? :-) :-) :-)
Tahle historka kolovala na internetu uz kdyz jsem byla na vejsce pred 15ti lety :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
15.4.14 12:28
@Pudloslava píše:
To jsi zazila, jo? :-) :-) :-)
Tahle historka kolovala na internetu uz kdyz jsem byla na vejsce pred 15ti lety :-)
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
15.4.14 12:54

@Pudloslava :D zažila mladík jí asi znal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.4.14 13:52

@Zástavanda dost dobrá historka.. a mamince dopře tak, asi si pak uvědomila, co dělá trochu špatně..
Já zažila např a v utobuse, že matky nachají děti skákat po sedadle :nevim: Nemyslím nezvladatelné děti, m ale prostě jim to bylo šumák..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
15.4.14 14:46
@kvaček píše:
@Zástavanda dost dobrá historka.. a mamince dopře tak, asi si pak uvědomila, co dělá trochu špatně..
Já zažila např a v utobuse, že matky nachají děti skákat po sedadle :nevim: Nemyslím nezvladatelné děti, m ale prostě jim to bylo šumák..

Jen tak k zamyšlení - kopání (kohokoli) do někoho druhého, považujete za znak volné výchovy? Já možná nevím, co si pod tím lidi obecně představují, ale tomuto já bych asi spíš řekla strach zasáhnout, nebo ignorace. Ale slovo volný v jakémkoli smyslu, bych nepoužila.
K tomu skákání, přiznám se, že dítě nechávám po sedadle „poskakovat“ klidně taky. Samozřejmě bez obuvi (to dvouleté).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.4.14 14:48

@batist nepovažuju to za nic, jenom mě to přijde divné, že to máma dovolí otravoat jiné lidi.. nevím jeslti je to znak volné výchovy, spíš lhostejnosti mámy..
AspoŃ si pani uvědomila, že nemůže nechat dceru dělat všechno co se jí zlíbí- asi podle příběhu a reakce mámy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
15.4.14 14:53

@kvaček Mě právě přijde hrozná ta lhostejnost. Přesně tak si totiž představuju kohokoli jiného, jak se dívá, když někomu jinému ubližují. Obávám se, že si paní možná neuvědomila nic, pokud toto nazývá volno (svobodnou) výchovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
15.4.14 14:55

@batist no já vždycky když jsou na sedadle děti tak si tam ensedám :oops: protože většinou tam děti řádi poskakují a hlavně několikrát jsem viděla jak otravují před nimi sedící lidi- jakože hlučné pokřikují jim do uší, nechtějí tahají za vlasy, protože tam blbnou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí