Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Konys píše:
A kdyz te bez ni nepustí si nakoupit atd?![]()
Bude protestni hladovka?
Ty si delas srandu. Rano jsem vykrocila do obchodu (ten mame do 10 min. od domu) a v ruce pouze latkovku tasku. Kabelka se mi nechtela tahat o vikendu. Prijdu pred obchod, zjistim, ze nemam rousku, vedle lakarna je v sobotu zavrena, tak letim domu a zase zpet. Jsem se dneska pekne nachytala. Mohl byt vikend bez sunky, syra a to jsem deckam slibila, ze zitra upecu pizzu, at si ji vezmou v pondeli na svacinu.
@Kelsey píše:
Ty si delas srandu. Rano jsem vykrocila do obchodu (ten mame do 10 min. od domu) a v ruce pouze latkovku tasku. Kabelka se mi nechtela tahat o vikendu. Prijdu pred obchod, zjistim, ze nemam rousku, vedle lakarna je v sobotu zavrena, tak letim domu a zase zpet. Jsem se dneska pekne nachytala. Mohl byt vikend bez sunky, syra a to jsem deckam slibila, ze zitra upecu pizzu, at si ji vezmou v pondeli na svacinu.
Do lékárny by Tě bez roušky taky nepustili. ![]()
@Anonymní píše:
Muslimky jsou také zvyklé chodit za svým mužem několik metrů vzadu a doma se nechávají mnohé bít. Také celoživotně. To můžeš úplně stejně využít jako argument pro týrané ženy, když si stěžují.
Ale můžeš to brát jak argument, co všechno má žena vydržet a neomdlít. Já bych doporučila omdlévat u bití, aby to dříve skončilo. ![]()
@sirikit píše:
Když se nechce, tak je to horší, jak když se nemůže, říkávala babička.
Si kolikrát říkám, jak přežijou muslimky, zahalené v echt burkách jen s průzorem na oči v o dost větších horkách, než máme my tady, a to na veřejnosti celoživotně.![]()
Tak na tohle jsem zatím nepomyslela. ![]()
@Wani píše:
Roušky mi nevadi vubec, zila jsem v Asii, tam je normalni nosit rousku, nikdo se tam v ni kupodivu nedusi. Velka cast prodavacek nebo uklizecek v Japonsku nosi rousku celou smenu. Pracuji v asijske firme a tam i mimo coronu nosi spousta lidi rousku, vcetne me.
Někde jsem četl, že hlavní důvod nošení roušek v Asii, byl ještě před koronou znečištěný vzduch ve městech - smog, popílek, smrad, prach…?
Asiati jsou asi vzorem hygieny a proto jim z těch tržnic ze zvířaty jednou za čas vyletí sars, covid a podobné lahůdky?
@LaPaloma píše:
Tak na tohle jsem zatím nepomyslela.
Mám roušky strategicky rozmístěné všude, aby mě nezaskočilo nějaké deset minut staré opatření, které jsem dosud nepostřehla.
V kastlíku auta, ve všech kabelkách, po kapsách, za předním sklem…
Zhusta pravda volně ložené.
Hygiena - půl zdraví.
![]()
@Gnaar píše:
Někde jsem četl, že hlavní důvod nošení roušek v Asii, byl ještě před koronou znečištěný vzduch ve městech - smog, popílek, smrad, prach…?Asiati jsou asi vzorem hygieny a proto jim z těch tržnic ze zvířaty jednou za čas vyletí sars, covid a podobné lahůdky?
Jenze to se jedna o trhy v Cine, ja v Cine nikdy nezila, žila jsem zejména v Japonsku. A v Japonsku smog, zvireci trhy apod. nejsou. Presto se tam rousky nosi, zejmena v zime.
@sirikit píše:
Do lékárny by Tě bez roušky taky nepustili.
Pan mi zna, ze obcas u nej nakupuji. Donesl by ji ven. Teda myslim
.
@Kelsey píše:
Pan mi zna, ze obcas u nej nakupuji. Donesl by ji ven. Teda myslim.
Tak to máš štěstí, protože jinak by to byla dost zapeklitá situace… něco jako v Machovi a Šebestové - brýle se bez brýlí špatně hledají… rouška se bez roušky blbě kupuje ![]()
@Russet píše:
A to sedís na zadku. A čučíš. Představ si chirurga. On v tom operuje a zachraňuje lidské životy.
Jenže chirurg si to zvolil dobrovolně jako svojí práci. My ne.
@sirikit píše:
Mám roušky strategicky rozmístěné všude, aby mě nezaskočilo nějaké deset minut staré opatření, které jsem dosud nepostřehla.
V kastlíku auta, ve všech kabelkách, po kapsách, za předním sklem…
Zhusta pravda volně ložené.
Hygiena - půl zdraví.![]()
a špína celý
@Kristi9 píše:
No, to se prostě v životě stává. Přicházejí často i daleko horší věci, které si nezvoliš.
@Kristi9 píše:
Tak ji nenos ![]()
@Wani píše:
Jenze to se jedna o trhy v Cine, ja v Cine nikdy nezila, žila jsem zejména v Japonsku. A v Japonsku smog, zvireci trhy apod. nejsou. Presto se tam rousky nosi, zejmena v zime.
Co jsem slyšela, pro Japonce by bylo nežádoucí ohrozit hlavně svoje okolí. Nosí roušky z úcty k druhým.
@Russet píše:
Co jsem slyšela, pro Japonce by bylo nežádoucí ohrozit hlavně svoje okolí. Nosí roušky z úcty k druhým.
Ano. Prostě jiná mentalita. My vykrikujeme cosi o omezování svobody.