K čertu s rouškami!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
11.9.20 02:41
@Gnaar píše:
@Borrealis Aha a to jako proč? Díky za Tvůj výlev, píšu Ti jen realitu kterou jsme skutečně zažili, ne kecy z novinek cé zet a blesku. Ty jako děláš na záchrance nebo jseš zdr. sestra? Asi ne, když to tak prožíváš?

Nech to bejt.
Vadi ti, ze ti nekdo jako Borrealis nadava? Mel bys to brat v podstate jako pochvalu :D
O covidaky ve vaznem stavu se nestara.

Jako jo, zlehcujes to mozna az moc, ale chapu. To, co probiha v mediich, je fakt otresny.

Edit. Precetla sem si to jeste jednou, a vlastne ani moc nezlehcujes. Nechapu, proc byla Borrealis hned tak sprosta :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
11.9.20 03:32
@Anonymní píše:
Nechápu tohle fňukání, kdyby lidi byli alespoň trochu zodpovědní, nemuseli jsme do této fáze dojít. V obchodě se ti nalepí každý na zadek, kolegyně v práci má pravděpodobně nemocnou dceru (má příznaky), ale vesele dál chodí do práce bez roušky a je happy :zed: Jestli to tu roznese má to z nás 90 % lidí, jelikož sedíme v open officu bez jakéhokoliv vyvětrání.

To je problém zaměstnavatele, že Vám už dávno nevytvořil podmínky pro práci z domova. Že kolegyně nesedí doma s dcerou, která má podzimní rýmičku, to bych jí opravdu nevyčítala. Tohle je přesně ta nenávist a nepřátelství, které se naši politici snaží vyvolat, počínaje panem prezidentem a konče idnes a jim podobnému bulváru. Se zdravým rozumem to nemá společného nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
11.9.20 06:02

@Baba Máš pravdu, že můj způsob vyjadřování může vyvolávat dojem, že to trošku zlehčuju, ale je to spíš jen nadsázka a reakce.na přehnané, podle mne nereálné obavy vyvolané každodenním strašením v médiích.

Jen pro připomenutí (pro Ty z Vás, co si na mě tak vztekle vyléváte žluč a zakomplexovaně okopáváte kotníky :mrgreen: ) Jednou z prvních známých osobností, co měl kovid byl prof. Pirk, který ho přirovnal ke chřipce a měl tu drzost, že prohlásil, že se nejedná o nic strašného. A hysterický dav ho za to téměř mediálně zlynčoval Ukázalo se, ale, že už v tom březnu měl pan profesor pravdu. Je to sice Blesk, ale ten článek to poměrně slušně shrnuje + jsou tam odkazy na ty originály rozhovorů s Pirkem.

https://www.blesk.cz/…rovanim.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
11.9.20 10:11

Roušky z právního hlediska povinné být nemůžou, protože není stav nouze. Jen stádo je zvyklé poslouchat a nepřemýšlet. :zed:
Nebyla u nich prokázána ochrana, už proto by je neměli nařízovat plošně. Oni to ví, že lidem spíš škodí a přesto to nařídí. Proč?
Já sama nosím roušku v případě nemoci a odmítám si ničit imunitu po celý rok. Kdybych byla zdravotník, tak ji taky nosím. Ale jsem člověk, který chce normálně svobodně dýchat, protože tato nemoc za taková omezení opravdu nestojí. Zkuste si najít, co zabíjí víc, jestli chřipka nebo covid. Až pak se hádejte, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.20 15:09
@Baba píše:
Já ale jsem lékař. A s potvrzením žádnou pokutu nedostanu.
A ano, ústenky jsou k ničemu. Kterou studii, která jejich nošení podporuje si četla? Tu o těch 16vrtevných? A že ve Španělsku to stoupalo po zavedení ústenek, víš? Jestli to nebude tím, že všichni kolem sebe máchají infekčním materiálem.
CHybějící trasování, testování, nedostatek pomůcek v důchoďácích, neškolený personál… to je všechno cajk, hlavně když se nosí na puse hadry. Fakt neskuečný, jak málo lidem stačí.

Jsem ráda, že tu promluvil lékař. Roušky si osobně myslím, že člověka před nákazou nezachrání. Většina lidí nosí jednovrstvé roušky, protože vícevrstvé se nosit nedají. Testy na to, zda chrání, nedělal nikdo. Je to huráakce, aby se neřeklo, že se nic nedělá. A to nemluvím o tom, že po dvou hodinách je ta rouška profuněná a ochranný účinek už nemá vůbec žádný. U dětí je nejen profuněná, ale i proslintaná. A o trasování se hodně mluví, ale skutek utek. V širší rodině máme kovid a nikdo nic netrasuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.20 15:11
@Gnaar píše:
@Baba Máš pravdu, že můj způsob vyjadřování může vyvolávat dojem, že to trošku zlehčuju, ale je to spíš jen nadsázka a reakce.na přehnané, podle mne nereálné obavy vyvolané každodenním strašením v médiích.

Jen pro připomenutí (pro Ty z Vás, co si na mě tak vztekle vyléváte žluč a zakomplexovaně okopáváte kotníky :mrgreen: ) Jednou z prvních známých osobností, co měl kovid byl prof. Pirk, který ho přirovnal ke chřipce a měl tu drzost, že prohlásil, že se nejedná o nic strašného. A hysterický dav ho za to téměř mediálně zlynčoval Ukázalo se, ale, že už v tom březnu měl pan profesor pravdu. Je to sice Blesk, ale ten článek to poměrně slušně shrnuje + jsou tam odkazy na ty originály rozhovorů s Pirkem.

https://www.blesk.cz/…rovanim.html

Hlavní hygienička nám šla příkladem a má kovid stejně. Že by nenosila roušku??? :nevim: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1091
11.9.20 15:46

Na krátkou dobu, do obchodu, MHD, nebo při nulovým pohybu mi nevadí, to se dá snést. Ale musím ji mít i celý den při pohybu v práci a to se nedá, je mi neustále na omdlení, buší mi srdce a bolí hlava. Tak jsem chtě nechtě objednala nanoroušky, které lze prát, za nemalý peníz. Četla jsem, že by měly být prodyšnější, vhodné pro sport i astmatiky, tak doufám, že se osvědčí, a že jsem nevyhodila peníze z okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
11.9.20 16:50

Roušky mi nevadi vubec, zila jsem v Asii, tam je normalni nosit rousku, nikdo se tam v ni kupodivu nedusi. Velka cast prodavacek nebo uklizecek v Japonsku nosi rousku celou smenu. Pracuji v asijske firme a tam i mimo coronu nosi spousta lidi rousku, vcetne me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.9.20 16:58
@Wani píše:
Roušky mi nevadi vubec, zila jsem v Asii, tam je normalni nosit rousku, nikdo se tam v ni kupodivu nedusi. Velka cast prodavacek nebo uklizecek v Japonsku nosi rousku celou smenu. Pracuji v asijske firme a tam i mimo coronu nosi spousta lidi rousku, vcetne me.

Tam jsou disciplinovani lidi.
Mi rousky nevadi. Vadilo by mi, ze nas zavrou zase doma. To nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32134
11.9.20 17:30
@Anonymní píše:
Hlavní hygienička nám šla příkladem a má kovid stejně. Že by nenosila roušku??? :nevim: :mrgreen:

Spíš byla někde na mejdanu s jedním brčkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32134
11.9.20 17:32

@Kelsey No tak co si pamatuju, tak nás zavřeli doma i když se s rouškama muselo i ven…a tady je to každý den jinak, na nic se nedá spolehnout, ani na řeči, že žádná plošná opatření už zavedena nebudou…raději testují hromady zdravých lidí, aby mávali čísly a strašili lidi…za mě jsou roušky naprosto k ničemu, nosit jí nebudu…žádný zákon mi to nepřikazuje, nouzový stav není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5089
11.9.20 17:39
@Monchichik píše:
@Kelsey No tak co si pamatuju, tak nás zavřeli doma i když se s rouškama muselo i ven…a tady je to každý den jinak, na nic se nedá spolehnout, ani na řeči, že žádná plošná opatření už zavedena nebudou…raději testují hromady zdravých lidí, aby mávali čísly a strašili lidi…za mě jsou roušky naprosto k ničemu, nosit jí nebudu…žádný zákon mi to nepřikazuje, nouzový stav není…

A kdyz te bez ni nepustí si nakoupit atd? :lol: :mavam: Bude protestni hladovka? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75759
11.9.20 18:46
@Konys píše:
A kdyz te bez ni nepustí si nakoupit atd? :lol: :mavam: Bude protestni hladovka? :lol:

Hele, to už jelo na jaře, ne? :think:
Podnikaví důchodci, co v důchodcovských hodinách nabízeli před Kauflandem svoje služby neseniorům, kteří si nutně potřebovali něco nakoupit.
Vysokohorská přirážka a díra na trhu pro rouškové neodpírače.
Jestli nám zas zakážou dělat v terénu, usadím se se svým setíkem nanoroušek a nákupním vozíkem na rybářskou stoličku před pennáčem a jedu. ;)
Za 20% z ceny nákupu to dusícím se ochotně voběhnu. :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32134
11.9.20 18:58

@Konys mám manžela, ne? :mrgreen: ten půjde jednou týdně s lístkem, co mu napíšu…aspoň mě nebude stát nákup rohlíků 500kč jako obvykle :mrgreen: hadříčky jsem si nakoupila o prázdninách, ježíška jsem řekla, že nakoupím přes net…já do obchodu nemusím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32134
11.9.20 18:59

@sirikit tak podnikaví senioři mi teda unikli :mrgreen: to jsem vůbec neslyšela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí