Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Jsem z toho nešťastná, pod rouškou/ústenkou chytám něco co bych přirovnala k panické epizodě. Absolutně klaustrofobický pocit spojený s bezmocí, ten pocit na omdlení je jen pomyslnou třešničkou.
Nevím, jak to řešit. Pracuji z domova, mám ráda svůj klid, ale i přesto jsou aktivity, kterým se nevyhnu bez roušky. Je mi strašně zle z toho, co se děje, kdyby existovalo nějaké riziko – neodjela by si přece corona v létě na dovolenou i se všemi opatřeními, které se i teď mění ze dne na den, být corona tím, za co je prezentovaná, nedocházelo by k těm kontrastním krokům. Podle mě nikomu nejde o naše zdraví, ale jen vlastní byznys.
(Dodatek - Prymula je toho jasným důkazem, když od poloviny června začal podnikat (mimo jiné) ve výrobě zdravotnických prostředků, to mluví za vše. A to jen jeden příklad. Ani usnout kvůli tomu nemůžu. Ne že bych mu tak záviděla podnikatelské nadšení. Jak jsme psala, ráda mu zaplatím, když nebudeme do ničeho opět nuceni.)
Momentálně propadám strachu, co bude, cítím se hrozně apokalypticky. Roušky mi nevadily, dokud se neprojevily ty nepříjemné stavy, což bylo vlastně hned, to že se mi mlží brýle, točí hlava, buší srdce, to je nic v porovnání s tím, co Prymula chystá. Já mu klidně zaplatím to, že nechci být očkovaná. Snad mám jen úzkostnou hodinku, ale je mi děsně.
Obdivuji všechny, kteří to dáváte dennodenně, především zaměstnance v obchodech, kuchyních, to musí být peklo. Já se děsím už jen zítřku, kdy jedu do města a nevyhnu se tomu. Naštěstí mám doprovod, takže jsme klidná alespoň v tom směru, že při mdlobách mám oporu, ale i tak, je mi zle, je mi zle už teď… A cítím, že je to jen začátek. Anebo jen má skepse.
Budu ráda, když mi to někdo vymluvíte. Jenže při pročítání si zpráv a skládání určité mozaiky informací… je mi zle… bojím se… nejsem žádná konspirační panikářka, ale tohle je přece už moc… Ach jo.
Omlouvám se za emoční příspěvek, na racionálnější a konstruktivnější nemám sílu. ![]()
Příspěvek upraven 10.09.20 v 05:35
@Anonymní píše:
Není zač. Neumřeme na koronavirus!Jenom se všichni udusíme.
![]()
I když, kdo ví, jak je to s tou rouškou, hlavní hygienička nám šla příkladem a korona na ní stejně skočila.
Jenže rouška primárně nechrání nositele, ale jeho okolí
a je zajímavé, že jinde ve světě lidi roušku zvládají nosit a neumírají na udušení ![]()
@Mija Podzimní píše:
Jsem z toho nešťastná, pod rouškou/ústenkou chytám něco co bych přirovnala k panické epizodě. Absolutně klaustrofobický pocit spojený s bezmocí, ten pocit na omdlení je jen pomyslnou třešničkou.Nevím, jak to řešit. Pracuji z domova, mám ráda svůj klid, ale i přesto jsou aktivity, kterým se nevyhnu bez roušky. Je mi strašně zle z toho, co se děje, kdyby existovalo nějaké riziko – neodjela by si přece corona v létě na dovolenou i se všemi opatřeními, které se i teď mění ze dne na den, být corona tím, za co je prezentovaná, nedocházelo by k těm kontrastní krokům. Podle mě nikomu nejde o naše zdraví, ale jen vlastní byznys.
Momentálně propadám strachu, co bude, cítím se hrozně apokalypticky. Roušky mi nevadily, dokud se neprojevily ty nepříjemné stavy, což bylo vlastně hned, to že se mi mlží brýle, točí hlava, buší srdce, to je nic v porovnání s tím, co Prymula chystá. Já mu klidně zaplatím to, že nechci být očkovaná. Snad mám jen úzkostnou hodinku, ale je mi děsně.
Obdivuji všechny, kteří to dáváte dennodenně, především zaměstnance v obchodech, kuchyních, to musí být peklo. Já se děsím už jen zítřku, kdy jedu do města a nevyhnu se tomu. Naštěstí mám doprovod, takže jsme klidná alespoň v tom směru, že při mdlobách mám oporu, ale i tak, je mi zle, je mi zle už teď… A cítím, že je to jen začátek. Anebo jen má skepse.
Budu ráda, když mi to někdo vymluvíte. Jenže při pročítání si zpráv a skládání určité mozaiky informací… je mi zle… bojím se… nejsem žádná konspirační panikářka, ale tohle je přece už moc… Ach jo.
Omlouvám se za emoční příspěvek, na racionálnější a konstruktivnější příspěvek nemám sílu.
Korona v létě ale neodjela na dovolenou. Byla celou dobu v ČR. Jen se ještě nešířila tolik, protože se teprve čerstvě zrušila opatření, která ji držela na uzdě. Stačí se podívat, jak už v srpnu začalo přibývat nakažených.
@Mija Podzimní : korona neodjela na dovolenou, environmentalni faktory a chovani lidi zmensovali riziko prenosu. Najdi si special CRo o korone, docela solidne to tam zucastneni odbornici probrali. Mozna to pomuze uklidnit tu tvoji uzkost ![]()
Me to vadi hlavne z toho duvodu, ze se to zavadi i do firem. Manzel je osvc rodily lektor anglictiny a firmy samozrejme rusi vyuku jazyku, kdyz musi mit rousky. Jsem na rodicaku, druhe dite ted cekame.. mame hypoteku, auto, bohuzel i vysoky fond oprav a fakt potrebuju, aby manzel mohl pracovat, protoze to neutahnem. Plat ma tretinovy jiz od dubna… jak dlouho to mame jako zvladnout?
Neradte, ze si ma najit jinou praci. To by zaprve ted neslo (kolem vsude vyhazuji), za druhe Cesky neumi a nejaky nastupni plat by fakt nemel nejak vyssi nez co vydelava ted..
Proste chci at uz tohle vsechno skonci.. stejne je to umele vyvolana saskarna.
@P-aulin-a Zrovna lektoři jazyků mají výjimku, co jsem tedy četla…
Nosit roušku je to nejmenší, co můžeme udělat, vadí mi, že uvnitř je nenařídili dříve a tím neutnuli včas toto šíření. Nejde o to, že mně to třeba nic neudělá, ale nejsem sobec a ráda budu chránit ty, které to ohrožuje. Nevidím na prvním místě sebe, ale mnohé své příbuzné, blízké a přátele, kteří patří do ohrožené skupiny. Všude možně ve světě nemají problém a my budeme mít stále problém? Místo toho, aby se bralo jako OK, budou roušky, budeme fungovat… A ne, ať roušky nejsou a pak může jít opět do háje vše komplet - až se naplní zdravotnická kapacita, tak co se stane? Utnou zase vše, protože nebude na výběr. Takže roušky ano a nějakým způsobem dál fungovat.
@x.lenulinek.x píše:
@P-aulin-a Zrovna lektoři jazyků mají výjimku, co jsem tedy četla…
Ono asi jde spíš o to, že není koho učit, když to firmy nezaplatí.
Stejně, jako když včera demonstrovali průvodci turistů, že stát jejich situaci neřeší.
No - nejsou lidi a zjevně ještě dlouho nebudou.
Jak má všechny tyhle profese asi tak vyřešit stát? ![]()
@x.lenulinek.x ale firmy ne. Zamestnanci se nebudou vyucovat s hadrem na hube. Co vim, tak vyjimku maji jazykovku v ucebnach..
@sirikit nedavat nesmyslna opatreni plosne! Kdyz 80% lidi je bezpriznakovych. Nikde nikdy nebylo zverejneno, odkud konkretne tahleta vsechna smyslena cisla jdou. Kolik je skutecne novych “nakazenych”, ne i tech, co maji test opakovane pozitivni. Kolik je skutecne tech s tezkym prubehem, kolik jich zemrelo skutecne na covid (kteri by nezemreli i tak treba do par mesicu na neco jineho).
Znici ekonomickou situaci spouste lidi/rodin. Pro udajny virus, ktery je v konecnem dusledku mnohem mene nebezpecny nez jakakoliv jina nemoc. V okoli mam par lidi, co to melo. 3-4 dny byly narocne, pak uplne v pohode. Jeden clovek v mem okoli “udajne” zemrel jen na covid. Pardon, ale co je tohle za pandemii? Samozrejme je mi lito, pokud opravdu nekomu nekdo takto zemre, ale rousky na obliceji dotycneho ocividne nezachranily, kdyz to chytil v dobe kdy byly povinne uplne vsude! Ono se to mluvi - ze rousky je to nejmensi apod. Ale rikaji to hlavne lide, na ktere to nema zadny jiny dopad, krome trochy nepohodli…
@Susieanne píše:
@sirikit @nozuPoradite, prosim, kde tyhle rousky koupit? V tech normalnich mam problem s dychanim, takze moc rada uvitam tipy.
Hele ač bych nerada dělala reklamu, já ji mám z wish. A nemůžu si opravdu stěžovat. Vyjde malinko dráž, ale mám 2 a bohatě stačí. Pro rodinu jsem koupila jednorázové…
https://dl.wish.com/fZPYY
Tady je ta rouška, nele dodání tak do 14 dnů nejdříve…
Můj názor na nošení roušek už většina tady zná.
Nicméně, když už se musím dusit celý den s nějakým hadrem na hubě, tak ať to má aspoň nějaký význam a štábní kulturu. Osobně používám pouze kvalitní roušky z nanovlákna, případně jednorázové.
https://ochrannerousky.cz/…ibrem-cerna/
@Modesta píše:
Hele ač bych nerada dělala reklamu, já ji mám z wish. A nemůžu si opravdu stěžovat. Vyjde malinko dráž, ale mám 2 a bohatě stačí. Pro rodinu jsem koupila jednorázové…https://dl.wish.com/fZPYY
Tady je ta rouška, nele dodání tak do 14 dnů nejdříve…
Já i na ty roušky od českého výrobce čekala snad 3 týdny - a to v srpnu!!
![]()
Už jsem byla celkem vzteklá, protože jsem platila kartou předem. ![]()
Jinak to nešlo.
No ale dorazily a super.
Teď budou ty dodací lhůty pravděpodobně ještě delší. ![]()
Ale mám jich megalomansky 5 v různých designech, tak všechny další vlny nehodlám nic řešit. ![]()
@Anonymní píše:
Sice neumřu na koronavirus, ale asi se brzy udusím. Jedu pracovně do Bratislavy a už 3 hodiny mám na puse ten pitomý hadr! Už se mi z té roušky dělá špatně, nedá se přes to normálně dýchat. Holky, jak to dáváte vy? Já už ne.
Nefnukej ku-va, je to minimum co proti tomu zku. rvenymu viru můžeme udělat, čím dyl budeme fňukat, tím dyl to tu bude! Já mám roušku i v 35 stupních a at mi nikdo netvrdí že se v tom nedá dejchat několik hodin!!!
Není zač. Neumřeme na koronavirus!
Jenom se všichni udusíme.
I když, kdo ví, jak je to s tou rouškou, hlavní hygienička nám šla příkladem a korona na ní stejně skočila.