K čertu s rouškami!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15995
9.9.20 15:07

@kacz : to ale fakt neni. Rouska predevsim chrani pred tim, aby nakazeny neprskal bacily kolem, ale kdyz ji budes mit a nekdo ti kychne do ksichtu, ta rouska pomuze taky. Nezabrani prenosu, ale minimalne ti muze snizit davku, kterou schytas, a to muze bud pomoct tomu, abys to, nechytla, nebo aspon abys mela lehci prubeh. Mam na to I hezky obrazek, ale nejde mi pridat z telefonu. Si to, vyzkousej - prskni na sebe vodu s rouskou pres hubu a bez ni.

Příspěvek upraven 09.09.20 v 15:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.9.20 15:13
@sirikit píše:
No vidiš to, jaks to chytře vymyslela. :jazyk:
Kdybys ale zainvestovala 167 šušní do apartního kloboučku, dýchalo by se ti ještě líp a navíc bys byla chráněna před vosami, které jsou v tomto období nepříjemně agresívní. :palec:
A lidi by od tebe udržovali sebezáchovný odstup zcela automaticky. :pankac:

167?! Za to mám hotovou jednu nohu na pedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75757
9.9.20 15:24
@terien píše:
167?! Za to mám hotovou jednu nohu na pedi

Na zdraví bys šetřit neměla! :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
9.9.20 15:26
@sirikit píše:
Já nosím v uzavřených prostorách roušku - stylovku se stříbrem - už od konce srpna a v bance mě taky upozorňovali, že u nich to není povinné.
A co jako??!
Vím já, kdo jim tam to ochranný sklo oprskával přede mnou? :nevim:
Rouška mi sluší, sebemíň nevadí a ostatně vždycky jsem milovala tu pasáž z Popelky, jak ona si kvapně při vstupu do tanečního sálu nandává na obličej závojík. :srdce:
Tak teď si ten pocit užívám při každý cestě pro rohlíky. :mrgreen:
:palec: :lol: :lol: :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.9.20 15:29
@Anonymní píše:
Sice neumřu na koronavirus, ale asi se brzy udusím. Jedu pracovně do Bratislavy a už 3 hodiny mám na puse ten pitomý hadr! Už se mi z té roušky dělá špatně, nedá se přes to normálně dýchat. Holky, jak to dáváte vy? Já už ne.

já tě chápu. Dávám to tak, že mám zpod roušky vystrčenej nos. Pro ty, komu se to nelíbí - nehodlám se v rámci ochrany před Covidem udusit. Navíc jsem dnes četla vyjádření nějakého lékaře, že akceptuje i ty vystrčené nosy, ptž nákaza se přenáší hlavně ústy při mluvení a prskání. A že řadu lidí vdechování vlastního recyklovaného vzduchu a kapének bacilů opravdu může velmi dráždit.
Takže tohle považuji za přijatelný kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
9.9.20 15:29

@beruska9 nj jenže velikost viru a velikost kapky vody je drobet rozdíl… to je jako kdybys se před zrnky máku chránila pletivem s velkými oky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
9.9.20 15:30

@sirikit @nozu

Poradite, prosim, kde tyhle rousky koupit? V tech normalnich mam problem s dychanim, takze moc rada uvitam tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
9.9.20 15:38

Já už to přestávám dávat. Jsem v tom 12-15 hod. téměř každý den od začátku té saskarny a konec je v nedohlednu. Mám z toho zdravotní potíže, jsem astmatik a myslím si o tom své. Jsem zdravotník, převážně celou praxi dělám na sále, ale tohle je pro mě hardcore.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75757
9.9.20 15:53
@Susieanne píše:
@sirikit @nozuPoradite, prosim, kde tyhle rousky koupit? V tech normalnich mam problem s dychanim, takze moc rada uvitam tipy.

Já koupila na styloverousky.cz
Je k tomu takovýhle certifikát, jako nevím, jestli se tomu dá věřit, ale nosí se to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75757
9.9.20 15:56
@kacz píše:
@beruska9 nj jenže velikost viru a velikost kapky vody je drobet rozdíl… to je jako kdybys se před zrnky máku chránila pletivem s velkými oky.

Jenže on ten virus sedí v tý kapce vody a když se kapka zachytí na hadru, on dál logicky nepokračuje, že ano… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
9.9.20 16:31
@sirikit píše:
Jenže on ten virus sedí v tý kapce vody a když se kapka zachytí na hadru, on dál logicky nepokračuje, že ano… ;)

JJ, koukal jsem na to lupou viděl jsem ho tam, jak sedí přímo na té kapičce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
9.9.20 16:31

Zakladatelka, vopred ti v Bratislave dakujeme za ohladuplnost voci tunajsim obyvatelom a za respektovanie povinnosti nosenia ruska vsade v interieri. Bratislava je na tom najhorsie z celeho Slovenska, tak situaciu netreba zbytocne zhorsovat…pravidla platia pre vsetkych rovnako. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
9.9.20 16:47

Nenávidím roušky. Je to hnus. Omezení které mi opravdu vadí.
Ale mastnou tyčí nejezdím ani žádným hromadným prostředkem. Mam koupené jen ty lékařské, ty bavlněné byly na ho.no, v tom se to nedalo. A stejne to budu nosit pod nosem. Je mi to fakt jedno.
Naše město cca 100tisic lidi a nemocných mame kolem 90, výsměch tohle omezování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75757
9.9.20 16:49
@Gnaar píše:
JJ, koukal jsem na to lupou viděl jsem ho tam, jak sedí přímo na té kapičce :mrgreen:

Zlato, i před covidem jsi byl neuvěřitelně vtipný, a po prodělání infekce se tvůj intelekt evidentně dále přiostřil. :palec: :potlesk:
Především proto se snažím chránit všemi dostupnými způsoby: na vícero takto prudce inteligentních uživatelů není tento web připraven. :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75757
9.9.20 16:51
@lachtanice86 píše:
Nenávidím roušky. Je to hnus. Omezení které mi opravdu vadí.
Ale mastnou tyčí nejezdím ani žádným hromadným prostředkem. Mam koupené jen ty lékařské, ty bavlněné byly na ho.no, v tom se to nedalo. A stejne to budu nosit pod nosem. Je mi to fakt jedno.
Naše město cca 100tisic lidi a nemocných mame kolem 90, výsměch tohle omezování.

Klid, to naskáče. Nebuď netrpělivá, dej tomu pár dnů. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+