Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anonymní píše:
Nechápu tohle fňukání, kdyby lidi byli alespoň trochu zodpovědní, nemuseli jsme do této fáze dojít. V obchodě se ti nalepí každý na zadek, kolegyně v práci má pravděpodobně nemocnou dceru (má příznaky), ale vesele dál chodí do práce bez roušky a je happyJestli to tu roznese má to z nás 90 % lidí, jelikož sedíme v open officu bez jakéhokoliv vyvětrání.
mě se dnes kolegové divili, že chodím po budově s rouškou - syn teplota, vlhký kašel - nachlazení.. a o pár hodin později ji musí mít všichni..
@Králičice píše:
mě se dnes kolegové divili, že chodím po budově s rouškou - syn teplota, vlhký kašel - nachlazení.. a o pár hodin později ji musí mít všichni..
Jo jo, já byla nakoupit s rouškou a prodavačka mi říkala s takovým despektem „to je ale povinné až od zítřka“
. Tak jsem jí oznámila, že syn leží doma s horečkou a mně už bolí v krku a kýchám, ale jestli na tom trvá, tak si tu roušku nandám až zítra.
Já byla na začátku strašně proti. Nosím brýle, takže mlha za mnou a mlha přede mnou
Ale zvykla jsem si a teď si spíše přijdu divně, když ji nemám. V mhd mi vůbec nevadí, zaváděla bych to každý rok na podzim a zimu. ![]()
Božínku chudáčku nevydržíš 3 hodiny v roušce, co mají říkat doktoři, kteří v nich celej život třeba operují několik hodin denně? Pracovníci v prašným prostředí, kteří musí mít respirátor na hubě celou pracovní dobu? Co mají říkat nemocní, kteří tu roušku museli nosit v chřipkovejch epidemiích i před covidem? Co měli říkat doktoři v březnu když měli desinfekcí rozežraný ruce do krve a respirátory do krve vrytý v obličeji? Zajímavý je, že asiati tady v česku roušky od února neodložili, nosí je dobrovolně všude, ale češi zase hroooznej problém. Když mě rouška štve, tak si prostě vzpomenu na výše uvedené nebo na to, že může bejt třeba daleko hůř a budem zas zavření doma.
Se.ru jim na to, stejně jako v březnu. Mám roušku ze záclony, takže mi každý může políbit a mě se bude dobře dýchat ![]()
@nozu píše:
Musíš nakoupit správného roušky. Nejlepší jsou ty jednorázové. Klasické bavlněné dvou a třívrstvé jsou na dlouhodobé nošení nepohodlné. Super je i nanorouska se stříbrem. U ní člověk ani neví, že ji má…
Těch mám ze srpna prozíravě nakoupených 5 já a naprosto nemám problém.
Voják se stará, voják má.
![]()
@aleba píše:Školy zase zavřou v říjnu, to už je teď zcela jasné
Nevadí mi rousky, vadilo by mi pokud zavřou skoly nebo dětem seberou možnost chodit do zájmových kroužků. Hadr na puse se přežít dá
@dalimil - tím si nejsem jistá.. myslím, že na to už stát nemá.. ![]()
@zrcadlo píše:
Jo jo, já byla nakoupit s rouškou a prodavačka mi říkala s takovým despektem „to je ale povinné až od zítřka“. Tak jsem jí oznámila, že syn leží doma s horečkou a mně už bolí v krku a kýchám, ale jestli na tom trvá, tak si tu roušku nandám až zítra.
Já nosím v uzavřených prostorách roušku - stylovku se stříbrem - už od konce srpna a v bance mě taky upozorňovali, že u nich to není povinné.
A co jako??!
Vím já, kdo jim tam to ochranný sklo oprskával přede mnou? ![]()
Rouška mi sluší, sebemíň nevadí a ostatně vždycky jsem milovala tu pasáž z Popelky, jak ona si kvapně při vstupu do tanečního sálu nandává na obličej závojík. ![]()
Tak teď si ten pocit užívám při každý cestě pro rohlíky. ![]()
@Králičice píše:
@dalimil - tím si nejsem jistá.. myslím, že na to už stát nemá..
no, pokud bude takhle raketový nárůst, tak je to skoro jistota… ![]()
Mně to teda vadí, ale oukej, dá se to jako výjimečné opatření po určitou omezenou dobu přežít.
Co mě ale opravdu se. e - povinnost pro malé děti, batolata a školkove, a fakt, že to zřejmě budeme nosit už navždy (ať už z důvodu covidu nebo jiných nemocí, předpokládám, že se to rouskovani bude opakovaně vracet). Sbohem svobodo pohybu a volné dýchání.
@Králičice píše:
@dalimil - tím si nejsem jistá.. myslím, že na to už stát nemá..
Vy nevíte, že diskuse na téma: „kde na to vezmeme“, je pro naše státní funkcionáře plytká a unavující?
Já zcela vážně myslela, že jenom v MHD, takže jsem po Hlaváku chodila bez roušky… Nebyla jsem sama, ani někteří zaměstnanci ČD ji neměli. Kolem chodili policajti a nic neřekli…
Ve vlaku to bytostně nesnáším, navíc když více jak 2 metry okolo mě nikdo není. Takže nastupuji s kávou, ve vlaku si koupím kávu a pohodlně ji dopiji těsně před příjezdem do cíle. Sice musím zase na Hlaváku čůrat, ale ten pocit za to i stojí. Ještě že už mi tohle cestování brzy skončí. Mmch roušku mi každý chválí, jak je nádherná. Zevnitř prodyšný materiál, zvenku krajka…
@Králičice píše:
@kacz - na to mám jiný názor..já si myslím, že jakákoliv ochrana je lepší než žádná..
Názor na to můžeš mít, jaký chceš. To je prostě fakt. Myslíš, že když děti kýchají do kapesníku, je to proto, aby chránily samy sebe?
@terien píše:
Se.ru jim na to, stejně jako v březnu. Mám roušku ze záclony, takže mi každý může políbit a mě se bude dobře dýchat
No vidiš to, jaks to chytře vymyslela. ![]()
Kdybys ale zainvestovala 167 šušní do apartního kloboučku, dýchalo by se ti ještě líp a navíc bys byla chráněna před vosami, které jsou v tomto období nepříjemně agresívní. ![]()
A lidi by od tebe udržovali sebezáchovný odstup zcela automaticky. ![]()