Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@sirikit at si to klidně skáče, stejne jim na to kašlu a pres nos to nedám.
@Anonymní píše:
Sice neumřu na koronavirus, ale asi se brzy udusím. Jedu pracovně do Bratislavy a už 3 hodiny mám na puse ten pitomý hadr! Už se mi z té roušky dělá špatně, nedá se přes to normálně dýchat. Holky, jak to dáváte vy? Já už ne.
Kup si kvalitní nanoroušku, vypadá to jako perlan a dýchá se přes to dobře.
A nebo budu tvrdit tohle : aktuální duševní stav neumožňuje dodržování tohoto zákazu.
@lachtanice86 píše:
@sirikit at si to klidně skáče, stejne jim na to kašlu a pres nos to nedám.
Vždyť jo, mně je to jedno. Ať si každej poradí, jak umí. ![]()
Dělám totéž: teda ne, že bych nosila roušku pod nosem, na cizí prskance nejsem zvědavá ani v normální situaci. Radím si, jak umím. ![]()
Ale těm kontaktnějším samozřejmě držím palce. ![]()
@lachtanice86 píše:
A nebo budu tvrdit tohle : aktuální duševní stav neumožňuje dodržování tohoto zákazu.
To klapne.
![]()
@sirikit píše:
Zlato, i před covidem jsi byl neuvěřitelně vtipný, a po prodělání infekce se tvůj intelekt evidentně dále přiostřil.![]()
Především proto se snažím chránit všemi dostupnými způsoby: na vícero takto prudce inteligentních uživatelů není tento web připraven.![]()
Já Ti rozumím. Jen je tady vlákno Korona máte strach a tam se o těch rouškách mele od jara pořád dokola, tak už to neberu moc vážně. Na druhou stranu, pokud se chceš chránit, proč to neděláš aktivně, např. nošením respirátoru a spoléháš se na ne zcela prokázanou účinnost roušek nošených ostatními ?
Jinak můj názor, co jsem psal do vedlejšího topicu:@Gnaar píše: …STERILNÍ rouška může plnit jistý účel, ale pouze ve vymezených případech a po omezenou dobu. Obávám se ale, že vlhký hadr s gumičkama/šňůrkama tuto funkci neplní. Ale hlavně že věřící mají svůj immortality shield, takže jako placebo je to asi OK
@Gnaar píše:
Mám FFP3 s výdechovým ventilem už od jara a to mi hele vůči ostatním, kteří poctivě funí skrz roušku, přijde fakt nefér. ![]()
Protože s respirátorem já nechráním nikoho.
Nechávám si ho fakt na krizovky, třeba do zdravotnických zařízení, kde to riziko vidím přeci jenom akutnější.
Hele, je mi jasné, že i za dodržení všech bezpečnostních opatření se pravděpodobně dřív nebo později nakazím a tiky z toho vážně nemám.
Ale nebudu tomu chodit naproti.
Mi přijde, že si tady někteří pletou, kdo jsou „naši“
a kdo „voni.“ ![]()
Takže corona jsou pravděpodobně v jejich pojetí naši a ti imbecilní epidemiologové voni.
Nebudu tuto verzi nikomu rozmlouvat, ale mám to hozený přesně naopak. ![]()
@kacz píše:
@beruska9 nj jenže velikost viru a velikost kapky vody je drobet rozdíl… to je jako kdybys se před zrnky máku chránila pletivem s velkými oky.
Jesismaria, to bylo jenom pro demonstraci. On zase ten virus sam neleze, nema nohy, takze tu kapku potrebuje. Skoda, ze mi. nejde nahrat ten obrazej, tam je to nazorne I pro mene chapave. Prinos to ma I pro nositele, nesnizuje to riziko o tolik, jako u toho prenasece, ale snizuje. Rict, ze to nema vliv vubec, je nesmysl.
Příspěvek upraven 09.09.20 v 17:38
@sirikit píše:
Mám FFP3 s výdechovým ventilem už od jara a to mi hele vůči ostatním, kteří poctivě funí skrz roušku, přijde fakt nefér.
Protože s respirátorem já nechráním nikoho.
Nechávám si ho fakt na krizovky, třeba do zdravotnických zařízení, kde to riziko vidím přeci jenom akutnější.
Hele, je mi jasné, že i za dodržení všech bezpečnostních opatření se pravděpodobně dřív nebo později nakazím a tiky z toho vážně nemám.
Ale nebudu tomu chodit naproti.
Mi přijde, že si tady někteří pletou, kdo jsou „naši“a kdo „voni.“
Takže corona jsou pravděpodobně v jejich pojetí naši a ti imbecilní epidemiologové voni.
Nebudu tuto verzi nikomu rozmlouvat, ale mám to hozený přesně naopak.
tak ve zdravotnickém zařízení si přes ten výdechový ventil musíš vzít roušku. Tam tě s respirátorem s ventilem nepustí.
@Lucka1111 píše:
tak ve zdravotnickém zařízení si přes ten výdechový ventil musíš vzít roušku. Tam tě s respirátorem s ventilem nepustí.
Myslela jsem si to tak.
Takže běžně „na lítačku“ ty vytuněný roušky a až to zhoustne, holt dvojitá ochrana.
Proto se do toho zatím nehrnu.
@sirikit píše:
To klapne.![]()
Budu doufat a toho hajzlu se zbavim úplně
@sirikit píše:
Na zdraví bys šetřit neměla!![]()
Však mi ty kaničky k zácloně vyšly na 5 Kčs ![]()
@sirikit píše:
Na zdraví bys šetřit neměla!![]()
Však mi ty kaničky k zácloně vyšly na 5 Kčs ![]()
@Anonymní píše:
Sice neumřu na koronavirus, ale asi se brzy udusím. Jedu pracovně do Bratislavy a už 3 hodiny mám na puse ten pitomý hadr! Už se mi z té roušky dělá špatně, nedá se přes to normálně dýchat. Holky, jak to dáváte vy? Já už ne.
Jen 3hodiny? Pracuji na infekčním oddělení a mám respirátor na puse den co den celou pracovní dobu…a co teprve plastový obleček, čepička, brýle, štít…když si venku nasadím roušku, připadám si jak v ráji.
@terien píše:
Se.ru jim na to, stejně jako v březnu. Mám roušku ze záclony, takže mi každý může políbit a mě se bude dobře dýchat
Skvělý nápad, ze záclony mě ještě šít roušku nenapadlo. Dík za inspiraci.