Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Mija Podzimní píše:
Jsem z toho nešťastná, pod rouškou/ústenkou chytám něco co bych přirovnala k panické epizodě. Absolutně klaustrofobický pocit spojený s bezmocí, ten pocit na omdlení je jen pomyslnou třešničkou.Nevím, jak to řešit. Pracuji z domova, mám ráda svůj klid, ale i přesto jsou aktivity, kterým se nevyhnu bez roušky. Je mi strašně zle z toho, co se děje, kdyby existovalo nějaké riziko – neodjela by si přece corona v létě na dovolenou i se všemi opatřeními, které se i teď mění ze dne na den, být corona tím, za co je prezentovaná, nedocházelo by k těm kontrastním krokům. Podle mě nikomu nejde o naše zdraví, ale jen vlastní byznys.
(Dodatek - Prymula je toho jasným důkazem, když od poloviny června začal podnikat (mimo jiné) ve výrobě zdravotnických prostředků, to mluví za vše. A to jen jeden příklad. Ani usnout kvůli tomu nemůžu. Ne že bych mu tak záviděla podnikatelské nadšení. Jak jsme psala, ráda mu zaplatím, když nebudeme do ničeho opět nuceni.)
Momentálně propadám strachu, co bude, cítím se hrozně apokalypticky. Roušky mi nevadily, dokud se neprojevily ty nepříjemné stavy, což bylo vlastně hned, to že se mi mlží brýle, točí hlava, buší srdce, to je nic v porovnání s tím, co Prymula chystá. Já mu klidně zaplatím to, že nechci být očkovaná. Snad mám jen úzkostnou hodinku, ale je mi děsně.
Obdivuji všechny, kteří to dáváte dennodenně, především zaměstnance v obchodech, kuchyních, to musí být peklo. Já se děsím už jen zítřku, kdy jedu do města a nevyhnu se tomu. Naštěstí mám doprovod, takže jsme klidná alespoň v tom směru, že při mdlobách mám oporu, ale i tak, je mi zle, je mi zle už teď… A cítím, že je to jen začátek. Anebo jen má skepse.
Budu ráda, když mi to někdo vymluvíte. Jenže při pročítání si zpráv a skládání určité mozaiky informací… je mi zle… bojím se… nejsem žádná konspirační panikářka, ale tohle je přece už moc… Ach jo.
Omlouvám se za emoční příspěvek, na racionálnější a konstruktivnější nemám sílu.
Příspěvek upraven 10.09.20 v 05:35
Mas problém s psychikou asi celkove. Mdloby kvuli rousce? Mozna bys mohla mit vyjimku.
@Wilík píše:
Nefnukej ku-va, je to minimum co proti tomu zku. rvenymu viru můžeme udělat, čím dyl budeme fňukat, tím dyl to tu bude! Já mám roušku i v 35 stupních a at mi nikdo netvrdí že se v tom nedá dejchat několik hodin!!!
Když se nechce, tak je to horší, jak když se nemůže, říkávala babička.
Si kolikrát říkám, jak přežijou muslimky, zahalené v echt burkách jen s průzorem na oči v o dost větších horkách, než máme my tady, a to na veřejnosti celoživotně.
![]()
@Konnny píše:
Mas problém s psychikou asi celkove. Mdloby kvuli rousce? Mozna bys mohla mit vyjimku.
Jen aby neosvobodili od roušky a nepředepsali svěrací kazajku.
![]()
@x.lenulinek.x píše:
Nosit roušku je to nejmenší, co můžeme udělat, vadí mi, že uvnitř je nenařídili dříve a tím neutnuli včas toto šíření. Nejde o to, že mně to třeba nic neudělá, ale nejsem sobec a ráda budu chránit ty, které to ohrožuje. Nevidím na prvním místě sebe, ale mnohé své příbuzné, blízké a přátele, kteří patří do ohrožené skupiny. Všude možně ve světě nemají problém a my budeme mít stále problém? Místo toho, aby se bralo jako OK, budou roušky, budeme fungovat… A ne, ať roušky nejsou a pak může jít opět do háje vše komplet - až se naplní zdravotnická kapacita, tak co se stane? Utnou zase vše, protože nebude na výběr. Takže roušky ano a nějakým způsobem dál fungovat.
Jak jsi přišla na to, že jinde ve světě s rouškami nemají problém? Co vím, tak v Německu se nedávno proti rouškám demonstrovalo, V USA to také kdekdo odmítal nosit a v Anglii roušku do nedávna také nosit nikdo nechtěl. V té roušce je za prvé mnoha lidem špatně a ani lékaři se neshodnou na tom, zda je dobré roušku nosit, když zpětně vdechujeme všechny vydechované nečistoty a vracíme si je do těla, včetně baktérií a množíme si je pod nosem.
@sirikit píše:
Když se nechce, tak je to horší, jak když se nemůže, říkávala babička.
Si kolikrát říkám, jak přežijou muslimky, zahalené v echt burkách jen s průzorem na oči v o dost větších horkách, než máme my tady, a to na veřejnosti celoživotně.![]()
Muslimky jsou také zvyklé chodit za svým mužem několik metrů vzadu a doma se nechávají mnohé bít. Také celoživotně. To můžeš úplně stejně využít jako argument pro týrané ženy, když si stěžují. ![]()
@Russet píše:
A to sedís na zadku. A čučíš. Představ si chirurga. On v tom operuje a zachraňuje lidské životy.
IX hodin a pořád dokola..
Lidi se zbláznili, vsichni jen melou jak je rouska obtěžuje. Me vubec, a to, ze v krame nebudou poprskany housky mi taky nevadi. Ceska povaha, porad nespokojený. V zime zima, v lete moc vedro… Atd ![]()
Zakladatelko, hele…ono…
jasně, ty roušky jsou votrava, mě taky nebaví, blbě se mi v tom dýchá zejména když v práci s tím musím mluvit, vysvětlovat, ale
ale ono to není žádná velká obět zase, nepotrvá to již dlouho a pak bude zase za pár měsíců již dobře
vydržme to
před týdnem jsme tam měli pána, má covid, vypadal celkem ok, zdravý střední věk, štíhlý
dnes se zhoršil tak že se dusí a rychlá jej vezla na dejchák
věřím že to zvládne, ale i kvůli němu, je to opravdu moc slušný fajn člověk, nekouří, sportuje…kvůli všem slušnejm lidem co prostě chytnou tu potvoru…kéž jich je spíše méně a kéž to proběhně rozumně
prostě to zvládneme, vydržíme ta otravná opatření, vydržíme tu chvíli nosit roušky, nechodit do barů…do hospod…se–em na chvíli na kluby, prostě to dva tři měsíce vydržíme
když má někdo malé příznaky, podstatné je, aby byl doma, izoloval se, ležel, nepředával to dál, nyní již není tolik podstatné u nízkopříznakových mít rychle test, ale držet obezřetnost
není třeba se hroutit ani panikařit, je třeba bejt obezřejtnej a disciplinovanej…a vono to půjde prostě
@Konys píše:
Lidi se zbláznili, vsichni jen melou jak je rouska obtěžuje. Me vubec, a to, ze v krame nebudou poprskany housky mi taky nevadi. Ceska povaha, porad nespokojený. V zime zima, v lete moc vedro… Atd
A to kyselo je moc kyselý!!
![]()
Souhlasím úplně, džízs, milionkrát dokola budu brečet na sociálních sítích, jak je to všecko šílený a kňůkňů…
![]()
Mně prostě ti již ve druhé vlně bezvýsledně remcající lidi už přestávají připadat vtipní: co si asi tak myslí, že se stane, když si pobrečí na eMiminu, že nemůžou dejchat v roušce ve vlaku?
![]()
Budu se jim dýcha líp, nebo si to tu přečte někdo kompetentní a obratem roušky (nebo cokoli) zase zruší, protože to na eMiminu psali?
![]()
Líbí se mi známý bonmot
Neschopní si na podmínky stěžují, schopní si je vytvářejí.
Pokud mi tedy okolnosti vrhly do života roušky, můžu nařízení přijmout, bojkotovat - a čekat, co se stane, jet do Blavy autem bez roušky, nejet do Blavy vůbec, ušít si krajkovou roušku, roušku z gázy, v předstihu si koupit funkční roušku s aktivním stříbrem, ve které se dýchá fajn a má ještě tak největší smysl…
použitím kterékoli z těchto variant svoje rouškové trauma nějakým způsobem aktivně řeším.
Pokud je ovšem pro někoho řešením anonymní nářek na diskusním fóru, zbývá popřát příjemnou zábavu. ![]()
@Anonymní píše:
Muslimky jsou také zvyklé chodit za svým mužem několik metrů vzadu a doma se nechávají mnohé bít. Také celoživotně. To můžeš úplně stejně využít jako argument pro týrané ženy, když si stěžují.
A pomůže týraným ženám stěžovat si anonymně na diskusním fóru? ![]()
@Borrealis píše:
Zakladatelko, hele…ono…jasně, ty roušky jsou votrava, mě taky nebaví, blbě se mi v tom dýchá zejména když v práci s tím musím mluvit, vysvětlovat, ale
ale ono to není žádná velká obět zase, nepotrvá to již dlouho a pak bude zase za pár měsíců již dobře
vydržme to
před týdnem jsme tam měli pána, má covid, vypadal celkem ok, zdravý střední věk, štíhlý
dnes se zhoršil tak že se dusí a rychlá jej vezla na dejchák
věřím že to zvládne, ale i kvůli němu, je to opravdu moc slušný fajn člověk, nekouří, sportuje…kvůli všem slušnejm lidem co prostě chytnou tu potvoru…kéž jich je spíše méně a kéž to proběhně rozumně
prostě to zvládneme, vydržíme ta otravná opatření, vydržíme tu chvíli nosit roušky, nechodit do barů…do hospod…se–em na chvíli na kluby, prostě to dva tři měsíce vydržíme
když má někdo malé příznaky, podstatné je, aby byl doma, izoloval se, ležel, nepředával to dál, nyní již není tolik podstatné u nízkopříznakových mít rychle test, ale držet obezřetnost
není třeba se hroutit ani panikařit, je třeba bejt obezřejtnej a disciplinovanej…a vono to půjde prostě
Kovid tu už s námi zůstane, zlepší se to, až se promoří obyvatelstvo.
@sirikit píše:
A pomůže týraným ženám stěžovat si anonymně na diskusním fóru?
Pokud to bereš takto, tak proč využívat emimino? Většina přispěvatelek si tu potřebuje postěžovat a vědět, že v něčem nejsou samy. Myslíš, že by to neměly dělat? Myslíš, že by tu všechny měly držet pusu? Ty prostě potřebuješ rýpat za každou cenu. Pokud to posiluje tvé sebevědomí, posluž si. Budu to brát jako formu tvé psychoterapie.
@Anonymní píše:
Pokud to bereš takto, tak proč využívat emimino? Většina přispěvatelek si tu potřebuje postěžovat a vědět, že v něčem nejsou samy. Myslíš, že by to neměly dělat? Myslíš, že by tu všechny měly držet pusu? Ty prostě potřebuješ rýpat za každou cenu. Pokud to posiluje tvé sebevědomí, posluž si. Budu to brát jako formu tvé psychoterapie.
Protože jsi se v úvodním příspěvku ptala jak to dáváme my.
Já to dávám v úplný pohodě.
![]()
Pokud bys napsala „vlastně si chci jenom postěžovat“, nechám tě se dusit a nereaguju. ![]()
Hele, zakladatelko, pořád píšeš… takže jsi tu hrůzu zjevně přežila ![]()
@Moringa píše:
Hele, zakladatelko, pořád píšeš… takže jsi tu hrůzu zjevně přežila
No a jeste je hustejsi a hustejsi…hrdy anonym
![]()
@Konys píše:
Lidi se zbláznili, vsichni jen melou jak je rouska obtěžuje. Me vubec, a to, ze v krame nebudou poprskany housky mi taky nevadi. Ceska povaha, porad nespokojený. V zime zima, v lete moc vedro… Atd
Kdyby to k něčemu bylo, tak ani nepípnu, jenže je to totálně k prdu a je to jen zástěrka za chybějící skutečně účinná opatření.
Vždyť to jde vidět i tady. ne - Babiš a Ken to posrali, ať navýší kapacity trasování, testování… ale je to - za covid můžou ti, co nejsou schopni se omezit a
nosit hadr na puse.
Tak fakt ne. Omezovat se kvůli tomu, že někajé chytré hlavě přišly náhubky jako dobrej nápada, prostě nebudu. Oni to ničím podložený nemaj. Četl vůbec nějaký zastánce roušek ty studie a zdůvodnění na stránkách ministerstva? Vždyť je to totálně směšné.
To je jak když v JAR chtěli léčit AIDS citronem ![]()