Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, začala jsem si vyplňovat Kalorické tabulky, chci zhubnout. Chci se zeptat, kdo si to zapisuje, zapisujete si tam i zeleninu? Nebo tu muzu jist bez omezení? Predem děkuji.
Když si zkusíš nějakou zeleninu zapsat, tak si všimneš, že ty hodnoty jsou nula nula prd bez většího vlivu na celkový příjem. Za mě zbytečné zapisovat ![]()
Já bych si jí zapisovala, už jen proto, že je důležité i vyvážení - a máš tam hodně vlákniny ![]()
Pokud nejíš hromady zeleniny tak ne, ale pokud jí jíš hodně tak ano ono to může naskákat
Já ji zapisuji. Jednak chci vědět, jak jsem na tom s vlákninou a jednak třeba mrkev, brokolice a sladší mají i dost cukrů. ![]()
Když zapisuji, tak zapisuji poctivě vše. Protože třeba miluji červenou a oranžovou papriku. Na sacharidech je to znát.
Všechno se má zapisovat. Si to spočítej, kolik to udělá kalorií a sacharidů
A na to jste přišly jak, že zelenina nic nemá ![]()
Nula kalorií má jedině voda.
Záleží na množství a druhu zeleniny. Já jím zeleniny hodně a když jsem hubnula a jedla cca 1500 kcal denně, zelenina ve větším množství už byla na počtu kalorií znát, takže jsem jí komplet zapisovala. Ale pokud zeleninou za celý den myslíš např. 200 g okurky, což dělá cca 32 kcal, tak to se zapisováním zabývat asi nemusíš ![]()
Zelenina samozřejmě kalorie má, ale je náročnější na trávení.. takže to je víceméně nula k nule