Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj.
Potřebovala bych radu, moc se v tom nevyznám.
Ráda bych zhubla a kalkulačka na kalorický deficit mi vypočítala, že bych denně měla přijmout cca 1900 KCAL.
Ale při deficitu musím spálit víc než příjmu.
Dělám servirku, takže se denně dost naběham, ale i když jdu ráno před práci do fitka mam Spálených maximálně 1200 KCAL za celý den.
Přijde mi nereálný spálit víc.
Nevím, jestli to cele nechápu špatně..
Spálíš toho ještě určitě víc - nesmíš zapomenout na bazální metabolismus.
@kristynahol tak pokud nepresvihnes 1900 kcal, tak prostě hubneš… To tvoje běhání po place už jde do toho kalorického deficitu. Já osobně dávám přednost kJ… Bazální metabolismus bývá cca kolem 5000 kJ, pod to by se jít nemělo, jinak tělo začne ukládat…
Jsem laik, ale pochopila jsem to tak, že doporučují příjem 1900kcal. Je to nějaké minimum při kterém by váha měla jít dolů. To co spálíš pohybem je další bonus, při kterém by váha měla jít rychleji dolů. Určitě nemáš mít výdej větší jak příjem.
@kristynahol já mám hodně svaloviny a jen bazalni metabolismus mám 1700kcal. Kdybych měla připočítat denní běhání po place plus nějaký fitko, tak jsem minimálně na 2500 co bych musela sníst aby tělo vylozene nehladovelo. Určitě nemáš 1900
Tyhle kalkulace jsou úplně mimo, myslím, že tam budeš mít nějakou chybu. Pokud ráno cvičíš a přes den lítáš v práci, není reálně možný spálit pouze 1200 kcl. Čím to měříš?
@Evkad píše:
Jsem laik, ale pochopila jsem to tak, že doporučují příjem 1900kcal. Je to nějaké minimum při kterém by váha měla jít dolů. To co spálíš pohybem je další bonus, při kterém by váha měla jít rychleji dolů. Určitě nemáš mít výdej větší jak příjem.
Ale i ten převyšující spáleny vydej nesmí byt velikansky. Deficit by měl byt cca 400-500kj. Jakmile by byla v deficitu třeba 2000kj =cca 480kcal denně tak už je to spatne. Papírove sice pokryje bazal, ale tělo si z toho hodně vezme na energii na cvičení a náročnou práci. Při tom deficitu 400-500kj se hubne cca to zdrave pulkilo týdne. Sama jsem dala dolu skoro 30kg
@Pruhovaný_mýval píše:
Tyhle kalkulace jsou úplně mimo, myslím, že tam budeš mít nějakou chybu. Pokud ráno cvičíš a přes den lítáš v práci, není reálně možný spálit pouze 1200 kcl. Čím to měříš?
To určitě jde 1200 kcal je cca 5000kj. Ty jednotky
akorát k těm 1200 musí přičíst ještě bazalni metabolismus, který bývá okolo 1500kcal = denně spali 2700 kcal a to už je slušná nálož. Pokud se ji málo, tak tělo ukládá tuk. @kristynahol jinak doporučuji si najít nutriční terapeutku (ne vyzivare) a ta na to má totiž školu a ne jen rychlokurz. Nechat si na nějakém přístroji - napr inbody změřit prave ten bazal od kterého se vše odvíjí a nechat si pomoci s nastavením příjmu, aby to slapalo