Kalorický deficit - proč nehubnu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.4.20 16:11

Kalorický deficit - proč nehubnu?

Ahoj, chtěla bych dát dolu 10 kg. Koncem ledna jsem si ještě myslela, že bude stačit když se budu v jídle trochu krotit. Výrazně zmenšila porce a vyřadila sladké nápoje které jsem denně pila po litrech. Vodu jsem nepila téměř vůbec. Jenže po měsíci a půl výsledek 0. Rozhodla jsem se tedy, že budu jíst tak, abych byla v kalorickém deficitu. Podle tabulek můžu sníst 5000 kJ abych hubla. Většinou sním 1500 - 2000 kJ a piju jen vodu. Po měsíci mám dole jen 0,5 kg…ač to není zdravé, tak by to dolů mělo jít ne? Nečekám zázraky, ale 2 kg za měsíc jsem myslela, dám takto dolů levou zadní.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33177
24.4.20 16:40

Tělo se brání, protože ho trápíš, pokud budeš takhle pokračovat, tak sice zhubneš, ale jojo efektu se nevyhneš. Vždyť těch 10 kg, si taky nenabrala za měsíc ne? Jez vyváženě, zdravě, pij hodně vody a cvič. Výsledky se jistě brzy dostaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.4.20 16:44
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych dát dolu 10 kg. Koncem ledna jsem si ještě myslela, že bude stačit když se budu v jídle trochu krotit. Výrazně zmenšila porce a vyřadila sladké nápoje které jsem denně pila po litrech. Vodu jsem nepila téměř vůbec. Jenže po měsíci a půl výsledek 0. Rozhodla jsem se tedy, že budu jíst tak, abych byla v kalorickém deficitu. Podle tabulek můžu sníst 5000 kJ abych hubla. Většinou sním 1500 - 2000 kJ a piju jen vodu. Po měsíci mám dole jen 0,5 kg…ač to není zdravé, tak by to dolů mělo jít ne? Nečekám zázraky, ale 2 kg za měsíc jsem myslela, dám takto dolů levou zadní.

Jsi ve velkém deficitu, na hranici bazalu. Tělo ukládá úplně vše.. Rozhodně přidej a hlídek si hlavně složení stravy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
24.4.20 16:58

Já to beru podle kcal. Můžu přijmout kolem 1600kcal bez toho aniž bych přibrala. Když chci zhubnout tak příjmu kolem 1400kcal ale vyrovnaně!!! Bílkoviny, sacharidy i tuky. A k tomu třeba jízda na kole hodinku a tím spálím třeba dalších 400 kcal. To je už kolem 600kcal v mínusu, ale jelikož jsem celý den „poctivě“ a vyváženě jedla, tak si tělo nepotřebuje nic ukládat a začne spalovat zásoby navíc.

Doporučuji si stáhnout kalorické tabulky, tam si nastavíš svou váhu i kolik chceš shodit a ono ti ukáže kolik máš čeho přijmout. Musíš si ale všechno zapisovat, třeba ti přijde, že jsi v deficitu ale přitom nemusíš.

Mrkni na to a určitě přidej i nějaký pohyb. I kdyby jenom každý den dlouhou procházku. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
24.4.20 17:15
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych dát dolu 10 kg. Koncem ledna jsem si ještě myslela, že bude stačit když se budu v jídle trochu krotit. Výrazně zmenšila porce a vyřadila sladké nápoje které jsem denně pila po litrech. Vodu jsem nepila téměř vůbec. Jenže po měsíci a půl výsledek 0. Rozhodla jsem se tedy, že budu jíst tak, abych byla v kalorickém deficitu. Podle tabulek můžu sníst 5000 kJ abych hubla. Většinou sním 1500 - 2000 kJ a piju jen vodu. Po měsíci mám dole jen 0,5 kg…ač to není zdravé, tak by to dolů mělo jít ne? Nečekám zázraky, ale 2 kg za měsíc jsem myslela, dám takto dolů levou zadní.

KJ? A nepletes si to s kcal? protoze 15oo kj je pouze 380kcal coz se rovna myslim jednomu chlebiku s lucinou a okurkou…to telo spis utrapis.. proto nehubnes, protoze telo je vydesene z toho ze nema poradny prijem jidla jaky by melo mit..zacni normalne jist 5-6× denne po malych porcich, zacni sportovat, dodrzuj pitny rezim, pravidelne a dobre spi a mas vyhrano..a pro boha netryzni telo..!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.4.20 17:43
@Anonymní píše:

Podívej se na poslední díl Tlouštíků. Tam to docela dobře vysvětlují. Tvoje tělo se brání a nehubne. Začni víc jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
24.4.20 17:53

Protože hladovíš a tudíž tělo jede v poplašném módu a nepustí žádnou zásobu tuku, protože předpokládá že takhle blbnout budeš ještě nějaký čas.

Těch 5000 KJ není maximum co můžeš sníst, ale minimum co do sebe musíš dostat, aby tělo fungovalo a spaloval - tzv. bazální metabolismus. Jen se musíš hýbat víc, aby si něco spálila.

Dost si ubližujueš a ničíš si metabolismus, takže pokud okamžitěnepřestaneš a nezačneš jíst rozumě a dostatečně se hýbat, tak tě čeká vypečený jojoefekt.

Pořiď si tuhle knihu, přestaň vyvádet s dietama a začni se učit rozumět tomu jak funguje tvoje tělo a tvoje psychika a jakými návyky si ubližuješ a měň je postupně a trvale na zdravější. Ruku v ruce se ti promění na zdravější i tvoje tělo.

https://www.kosmas.cz/…na-12-tydnu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
24.4.20 18:10

Vždyť hladovis, to nikdy nezhubnes. Jen ze zvědavosti by mě zajímal tvůj redukční jídelníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.20 18:28

@lachtanice86 Nemám specialní jídelníček. Snažim se dost pít a zaplácnout se vodou - cca 2-3 litry. Jím jedno hlavní jídlo denně. Většinou nějaký salát, obložený talíř - šunka, sýr, uzený losos, vejce na tvrdo, trocha zeleniny. Nebo takovou normální porci toho co jí přítel napr. řízek s bramborem. Takže 1× jídlo denně + když mam hlad mezi tím a nemůžu vydržet tak plátek chleba s lucinou nebo hummusem nebo recky jogurt, případně ovoce. Nebo se zaplacnu sojovym mlekem od Alpra.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
24.4.20 18:38
@Anonymní píše:
@lachtanice86 Nemám specialní jídelníček. Snažim se dost pít a zaplácnout se vodou - cca 2-3 litry. Jím jedno hlavní jídlo denně. Většinou nějaký salát, obložený talíř - šunka, sýr, uzený losos, vejce na tvrdo, trocha zeleniny. Nebo takovou normální porci toho co jí přítel napr. řízek s bramborem. Takže 1× jídlo denně + když mam hlad mezi tím a nemůžu vydržet tak plátek chleba s lucinou nebo hummusem nebo recky jogurt, případně ovoce. Nebo se zaplacnu sojovym mlekem od Alpra.

Jíš málo a blbě. Ubližuješ si.

Potřebuješ sníst okolo 80-100 g bílkovin, cca 150- 200 g sacharidů a z toho by 20- 30 g měla být vláknina no a zbytek dopočítej tuky do tvého bazálního metabolismus 1 g tuku = 38 KJ

Orientančí bazálmí metabolismus si spočítej tady. Pro jistotu, aby si tělu dodávala co potřebuje a ono nejelo v hladovém systému (pocit hladu je v tom zcela irelevantní, evidentně ho máš naprosto zdeformovaný), tak přidej ještě cca 10% energetického příjmu. Tím pokryješ věci, aby ti tělo fungovalo tak jak má. Méně prostě nejez. pokud se nechceš stát věčnou dietářkou která dlouhodobě vlastně přibírá a má zcela zničený metabolismus, mizerné vlasy, nehty pleť a imunitu v háji.

https://www.mte.cz/…metabolismus

Pokud chceš spalovat tuk, tak se musíš víc hýbat ke zdravému hubnutí chceš pálit cca o 20 % více energie, než přijmeš. Většinou k tomu stačí nějaká hodinka aerobní aktivity denně + dvakrát až třikrát týdně navíc intenzivnější hodina cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.4.20 20:48
@Anonymní píše:
@lachtanice86 Nemám specialní jídelníček. Snažim se dost pít a zaplácnout se vodou - cca 2-3 litry. Jím jedno hlavní jídlo denně. Většinou nějaký salát, obložený talíř - šunka, sýr, uzený losos, vejce na tvrdo, trocha zeleniny. Nebo takovou normální porci toho co jí přítel napr. řízek s bramborem. Takže 1× jídlo denně + když mam hlad mezi tím a nemůžu vydržet tak plátek chleba s lucinou nebo hummusem nebo recky jogurt, případně ovoce. Nebo se zaplacnu sojovym mlekem od Alpra.

Jíš jednou denně? Tak to si ten metabolismus ještě víc doničíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
24.4.20 22:50

Jíš strašně málo. Pokud ti tabulky spočítaly, že máš jíst 5000 kJ, tak to dodžuj. Spousta lidí si myslí, že čim míň bude jíst, tím líp hubnutí půjde. Není to pravda. Tím, že skoro nejíš, tak se ti skoro zastavuje metabolismus. Tělo cítí, že hladoví a ukládá zásoby jen co se najíš. Proto nehubneš. Mušíš jíst dostatečně na to, aby jsi nehladověla a metabolismus se rozeběhnul. I kdyby jsi jedla stejně jako dřív a jen vyřadila ty sladké nápoje, které, jak píšeš, jsi pila po litrech, tak začneš hubnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
24.4.20 22:58

Tady se zbytkem až tak souhlasit nebudu, jedno jídlo denně nevidím jako problém, pokud by si snědla tolik kalorií aby si pokryla bazal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.20 23:31

Hubnout

Ahoj chci se zeptat nejake prášky co fakt pomáháji na zhubnutí ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.20 23:42
@leguanek27 píše:
Jíš strašně málo. Pokud ti tabulky spočítaly, že máš jíst 5000 kJ, tak to dodžuj. Spousta lidí si myslí, že čim míň bude jíst, tím líp hubnutí půjde. Není to pravda. Tím, že skoro nejíš, tak se ti skoro zastavuje metabolismus. Tělo cítí, že hladoví a ukládá zásoby jen co se najíš. Proto nehubneš. Mušíš jíst dostatečně na to, aby jsi nehladověla a metabolismus se rozeběhnul. I kdyby jsi jedla stejně jako dřív a jen vyřadila ty sladké nápoje, které, jak píšeš, jsi pila po litrech, tak začneš hubnout.

No ale tim jsem zacla, ze jsem vyradila sladke napoje, pila jen vodu a zmensila porce. K veceri casto mela salat. A po mesici mela skoro kilo navic. Proto jsem se to rozhodla zredukovat jeste vic na to jedno jidlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková