Kalorický deficit - proč nehubnu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Katastrofaobecna
24.4.20 23:53
@lachtanice86 píše:
Tady se zbytkem až tak souhlasit nebudu, jedno jídlo denně nevidím jako problém, pokud by si snědla tolik kalorií aby si pokryla bazal

Ona zrovna OMAD nepraktikuje.

• Citovat
  • Upravit
65
25.4.20 00:02
@Anonymní píše:
No ale tim jsem zacla, ze jsem vyradila sladke napoje, pila jen vodu a zmensila porce. K veceri casto mela salat. A po mesici mela skoro kilo navic. Proto jsem se to rozhodla zredukovat jeste vic na to jedno jidlo.

Nejíš třeba i hodně smaženého, sladkého (nemusí to být vyloženě zákusky, buchty ap., ale třeba i kupované musli, ve které je často hromada cukru). Tipuju, že v tvém případě to bude chtít vyčistit jídelníček od nezdravých potravin. Chce to hodně sledovat složení výrobků, co člověk kupuje. Cukr je snad ve všech polotovarech a dokonce i šunkách atd. Hodně je ho v ochucených jogurtech a zejména odtučněných výrobcích. U těch salátů hodně dělají zálivky, protože základem bývá olej (má ze všech tří makronutrientů zdaleka nejvyšší kalorickou hustotu). Pokud je hodně používáš, tak se je pokus omezit. Na kalorických tabulkách najdeš spoustu užitečných informací u jednotlivých potravin a dokonce i konkrétních výrobků.

Až pokud by ani to nepomohlo, tak bych šla cestou redukcí porcí a počítání kalorií podle těch tabulek. Pokud jsi ale teď delší dobu jedla tak málo, jak píšeš, tak bude nějakou dobu trvat, než se ti nastartuje znovu metabolismus a skutečně začneš hubnout. Ze začátku můžeš i něco ještě přibrat, než tělo zjistí, že už se nemusí zásobovat na horší časy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.20 17:29

Pripoustim, že jsem ohledně hubnutí/kal. tabulek apod. asi pěkný patlal, ale zkátka jsem měla zafixované že když vydám víc než přijmu, tak zhubnu. Takže jsem myslela, že si tělo bude brát energii z tukových zásob.

• Citovat
  • Upravit
385
26.4.20 21:44

Ja si tohle treba vubec nehlidam jim 5× denne mensi porce a hubnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16229
26.4.20 21:54

A z kolika kg/cm hubneš? Jestli máš 50kg i s postelí, tak nějaké úbytky čekat nemůžeš. Pokud máš 90kg a při takto nízkém příjmu nehubneš vůbec, je něco špatně a obrátila bych se na lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.20 22:16
@zrcadlo píše:
A z kolika kg/cm hubneš? Jestli máš 50kg i s postelí, tak nějaké úbytky čekat nemůžeš. Pokud máš 90kg a při takto nízkém příjmu nehubneš vůbec, je něco špatně a obrátila bych se na lékaře.

66 kg na 168 cm

• Citovat
  • Upravit
samaji
11.5.20 07:37

Ahoj holky, můžete mi prosím poradit, když mám bazální metabolismus 7075 kj (podle jiné kalkulačky 7671kj), kolik kj musím přijmout, abych zdravě hubla? Pohyb mám 3× týdně cca 50 minut v aerobním pásmu, kalorické tabulky mi vypočítali 10 620 kj, ale mně to přijde hrozně moc, díky za radu

• Citovat
  • Upravit
10073
11.5.20 11:11

@samaji pri klasické sedavé práci a základním pohybu je příjem pro zdravou ženu 22oo kcal takže ten výpočet není úplně mimo.. záleží jaká jseš postava, kolik teď vážíš..abys nezhubla hrozně rychle..a pak to zase nabrala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samaji
11.5.20 12:38
@Reaskiller píše:
@samaji pri klasické sedavé práci a základním pohybu je příjem pro zdravou ženu 22oo kcal takže ten výpočet není úplně mimo.. záleží jaká jseš postava, kolik teď vážíš..abys nezhubla hrozně rychle..a pak to zase nabrala..

děkuji, jsem na mateřské, do práce ještě nechodím a vážím 90kg na 175 cm…

• Citovat
  • Upravit
10073
11.5.20 14:16

@samaji snažit se lehce jít na těch 22oo kcal, chce to čas, ze začátku to půjde docela dobře pak se to zastaví ale přesně v tomto momentu nesmíte polevit ale setrvat..hodne pít a pravidelně jíst :) spíš zeleninu odpoledne a dopoledne ovoce :) držím palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samaji
11.5.20 20:44
@Reaskiller píše:
@samaji snažit se lehce jít na těch 22oo kcal, chce to čas, ze začátku to půjde docela dobře pak se to zastaví ale přesně v tomto momentu nesmíte polevit ale setrvat..hodne pít a pravidelně jíst :) spíš zeleninu odpoledne a dopoledne ovoce :) držím palce..

díky, to je tedy asi kolem těch 9200 kj? a prosím tě je to 9200 kj i se cvičením a nebo ne? Zapisuji si totiž do kalorických tabulek, snědla jsem dnes 9400 kj, ale cvičením něco spálila, tudíž konečný příjem na mě bliká, že jsem snědla 6120 Kj a já nevím, jestli se mám ještě něčím dojíst nebo to nechat být…, protože kdybych neřešila pohyb, snědla jsem toho dostatečně, ale s pohybem už jsem pod bazál…snad je dotaz pochopitelný :lol:

• Citovat
  • Upravit
10073
11.5.20 21:32

@samaji telo nesmí cítit hlad.. :) to znamená jíst po menších porcích a častěji..pokud si cvičila nějak k večeru tak stačí dát lehkou večeři dvě až tři hodiny před spaním, jinak s těžkým žaludkem neusnes ale zase nesmíš nechat tělo nenajezene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samaji
17.5.20 18:18
@Reaskiller píše:
@samaji telo nesmí cítit hlad.. :) to znamená jíst po menších porcích a častěji..pokud si cvičila nějak k večeru tak stačí dát lehkou večeři dvě až tři hodiny před spaním, jinak s těžkým žaludkem neusnes ale zase nesmíš nechat tělo nenajezene :)

díky, vyčetla jsem, že když se sportuje, tak ty kalorie by se zase měly doplnit, ale to bych musela sníst tak 12000 kj, i když jsem zvyklá jíst hodně, zdá se mi to na dietu dost teda :D, takže zatím jím cca 9000-10000 kj a uvidím, co to udělá, pak to případně upravím…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.21 06:35

Nehubnu

Ahoj holky, pokud tu někdo rozumí výživě, budu ráda. Používám kalorické tabulky od prosince. Pořádně jsem se do toho opřela v lednu. Mě vždy dělal problém velikost porcí. Jedla jsem hodně, plus sladké. To jsem změnila a přílohy a pečivo jím převážně celozrnné. Tabulky mi vypočítaly 1700 kcal na 170 cm. Momentálně váha 74 kg. Chtěla bych pod 70, ale za tu dobu mám dole 2 kg. To skutečně nehřeším, alkohol si dám max 1× za 14 dní. Sladkost v rámci PMS a do příjmu. Dál to zkrátka nejde. Chodím tedy každý den na dlouhé procházky. Spálím těch 300-400 kcal. V týdnu asi přidám nějaké cvičení z YouTube. Ale chtěla jsem poprosit, jestli by mi někdo neporadil. Je to hrozně demotivující. Teď mám zas o 0,5 g víc a jsem hrozně vykolejená

• Citovat
  • Upravit
Jolka86
14.3.21 07:22
@Anonymní píše:
Ahoj holky, pokud tu někdo rozumí výživě, budu ráda. Používám kalorické tabulky od prosince. Pořádně jsem se do toho opřela v lednu. Mě vždy dělal problém velikost porcí. Jedla jsem hodně, plus sladké. To jsem změnila a přílohy a pečivo jím převážně celozrnné. Tabulky mi vypočítaly 1700 kcal na 170 cm. Momentálně váha 74 kg. Chtěla bych pod 70, ale za tu dobu mám dole 2 kg. To skutečně nehřeším, alkohol si dám max 1× za 14 dní. Sladkost v rámci PMS a do příjmu. Dál to zkrátka nejde. Chodím tedy každý den na dlouhé procházky. Spálím těch 300-400 kcal. V týdnu asi přidám nějaké cvičení z YouTube. Ale chtěla jsem poprosit, jestli by mi někdo neporadil. Je to hrozně demotivující. Teď mám zas o 0,5 g víc a jsem hrozně vykolejená

A když se změříš, tak jsi na tom jak? Jestli jdou dolů centimetry, je to lepší než ručička na váze.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková