Kam poslat/prodat dětské oblečení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10651
15.2.25 20:59
@Semtex píše: Více

Dej to do Klokanku. Uděláš dobrý skutek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
15.2.25 22:34

Prodávám na Vinted oblečení po dceři a nemám s prodejem problém. Ale dávám tam jen zachovalé věci od značek jako Lindex, Name It, Newbie apod. A nabízím za normální cenu, nic předraženého.
Zachovalé a hezké věci, které se nevyplatí prodávat, dávám do kontejneru pro Klokánek. Balvněné flekaté, dirkaté věci si bere babička na hadry a zbytek jde do kontejneru na textil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
15.2.25 23:34
@janickaIII píše: Více

To bych tam musela volat, domlouvat, přebírat podle toho, co by zrovna chtěli, a pak to tam extra vezt v době, kdy by chtěli. To asi úplně nesplňuje to, co od toho procesu očekávám, a sice jednoduše se toho zbavit😅 Nehlede na to, ze ten u nas nejbližší chce damskou obuv, kancelarske papíry, čtvrtky a sesity. O oblečení ani zmínka, ze by bylo urgentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
15.2.25 23:40

@Murasaki hele já taky jakoby v podstatě neměla problém prodat, až na par výjimek, ale už mě nastval ten proces a kolik práce s tím je a kolik času to žere. Potrebuju se toho pozbavovat teď hned a rychle, ať mužu připravovat zahradu na sezonu, až opadne snih :mrgreen: no a taky batole potřebuje odplenkovat, predskolak procvicovat a školák doucovat. Tak hadry musí pryc snadno a rychle a něco malo za ne na pořízení jiných se ale taky samozřejmě hodi, to ne ze ne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
15.2.25 23:40

Máme v okolí dva a berou všechno. Žádné přebírání. Nebo je pak oděvní banka, třídí t9 pak pro humanitární účely. Dávali oblečení lidem po povodních atd. (Dělají balíčky dle věku, pohlaví). Pošleš jim balík přes zasilkovnu (kód mají) a o víc se nestaras.

Ale ty chceš asi spíš prodat, než darovat, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
15.2.25 23:52

@janickaIII jj, rada bych z toho aspoň neco měla, daruju to jakoby horsi, co je těžko prodejne nebo neprodejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.25 00:12

Já mám oblečení po klukovi do tří let od narození a pak začínám mít i holčičí do velikosti 74, ale právě to je to, že nevím jak to prodat, abych mohla koupit třeba něco co nutně zase potřebujeme.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
16.2.25 00:44

Dřív jsem používala Vinted, ale teď už na to většinou kašlu- poslední dobou tam nejsem spokojená ani jako prodejce, ani jako kupující :nevim:

Prodám tam jen drahé kusy (kombinéza, merino, Dupeto) a zbytek dám známé s mladší dcerou nebo na charitu (azylák/kontejner). I děti děcáku si zaslouží oblečení z tohohle století a čisté, bez děr a fleků ;)

Pokud chci dát do azyláku, vždy se nejdřív zeptám, zda se to hodí, a dávám rozumné množství (max dva pytle/bedny) věcí v opravdu pěkném stavu. Dát někomu odpad, abych ho nemusela vozit do sběrného dvora za mě není charita, ale drzost a nevychovanost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21702
16.2.25 08:35

@Liberalissima v azylaku mají kvanta věci a hlavně ty matky to ani nechtějí. Ony chtějí nové a jen určité značky. Proto se taky dostaly do azylaku, že takhle uvažuji.
Dostávají sponzorsky nové oblečení z obchodních řetězců HM, CA a ani tyhle nové věci se jim nepozdávaji, není to pro ně dost značka a ještě loňská kolekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
16.2.25 08:51

Já dávám příbuzným, kamarádkám, sousedkam, kolegyním s mladšími dětmi. Nic za to nechci. Někdy některá na oplátku donese cokosku nebo třeba flašku vína.
Obdobne zase dostávám já oblečení pro děti od lidí se staršími dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
16.2.25 09:21

Tak musíš si říct, zda jsou pro tebe důležité peníze nebo čas. Když tomu obětuješ nějaký čas, tak vyděláš víc, ale když čas nemáš, tak prostě na těch klasických online sekáčích vyděláš méně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
16.2.25 09:23
@Liberalissima píše: Více

Taky nesnáším, když někdo dává na charitu rozbité, děravé nebo flekaté věci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
16.2.25 09:27
@mado píše: Více

Já po domluvě darovala do azyláku v Brně jen oblečení pro dospělé. Dětské jsem vlastně ani nezkoušela.
A co za značky chtějí? Pracuješ v azyláku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21702
16.2.25 09:28
@Murasaki píše: Více

Tak záleží jakou charitu. Jsou firmy, které živí spoustu, většinou postižených a znevýhodněných lidi, tím, že to oblečení třídí na použitelné a nevyhovující, které pak zpracovávají a vyrábějí z toho další věci. A tam je fakt jedno, zda je to flekaté nebo ne. Určitě je to lepší, než flekaté věci nahazet do kontejneru na směsný odpad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
16.2.25 09:36
@mado píše: Více

No ale to pak házíš do kontejneru s tím, že víš, že se to třídí. Já mluvím o tom, že někdo je schopný donést do skladu pro Klokánek/pěstouny/nevímkoho flekaté a dírkaté oblečení, rozbité hračky, počmárané knížky apod. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák