Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, mate prosím tip, jak se co nejefektivněji zbavit dětského oblečení převážně v top stavu? Jde mi o nějaký vyvážený poměr cena/výkon.
Jsem poslední dobou otravena z Vintedu a komunikace s kupujícími a rada bych se toho elegantně zbavila a zároveň něco za to dostala, ale aby to nebylo jenom vyloženě dratem do oka☺️
Zkousela jsem už genesis - hlavně dospěle a první balík spokojenost, tak jsem poslala ještě jeden.
Na dětské jsem zkusila rekiddo a zatím nevím, ještě to nevystavili na e-shop, ale je zatím brzy.
Remixshop vůbec nepřipadá v úvahu.
Ještě jsem videla sekac elvinka, znate to někdo?
Nebo kam s velkou krabici přebraných věci (dětských) v top stavu? Žádné fleky, žádné dírky, žádné oldschool desetileté kusy ![]()
Příspěvek upraven 21.03.25 v 19:49
Prodej už jsem vzdala
. Každej to vždycky hrozně chce ale pak nedorazí na smluvené místo nebo se neozve. Popřípadě jim přišla krabice přeplněná věcma moc drahá. A to jsem šla, myslím, fakt nízko. Vycházelo mi to na 3,40 za kus.
Tisíc výmluv. Ukázka fotek zleva, prava a pak nic.
Takže jsem se snížila k tomu dávat věci zadarmo. ![]()
@Anonymní píše: Více
Ono ale ani s tím davanim zadarmo to není tak jednoduché, to jsem taky zkousela, a musela jsem dotyčného třeba několikrát upominat, aby mi poslal kód na přepravu
a mezitím jsem četla ve skupině různé takové ty verejne hejty, naštěstí tedy ne na mě, ale ze někdo například zadarmo poptaval věci “do města” a přišel mu svetřík s povolenymi svy v podpazi. No fuj, taková ostuda. Jako úsměvné, ale nějak mě to začalo deptat ![]()
Tak chci zkusit nějakou “instituci“ (lépe receno společnost), která by si to proste převzala a něco mi za to dala
jelikož poslední kapka už byla na vintedu, kdy ženská chtěla zlevnit boticky ze 40 na 25 a když jsem ji vyhověla, tak ještě požadovala, ať to odeslu ihned, jelikož se za par dni stěhuje a nebude tam
takže od toho si teď dávám pauzu a celou nabidku jsem smazala a dala to do ty krabice. A koumam, kam s tim, ze bych jako udělala nějaký pokus ![]()
Na charitu dávám ty horší, ale ty hezké se mi nechce jen tak někomu dat. To už jsem taky udělala a štve mě to, jelikož dotyční nám nedali nikdy nic ani predtim ani potom
tedy když nepočítám arasidove krupky, co přivezli darem na grilovačku ![]()
@Semtex píše: Více
A jaké máš velikosti? Pro kluka nebo holku? ![]()
@Semtex a co prodáváš?? Já kdysi od jedné paní brala ve velkém, jen holčička už potom dost přibrala a nabízela mi velikosti co by měla dcera tak za 3-4roky.
Pokud na tom nechceš vydělat ale já dávala do nemocnice na dětské oddělení, bodyčka, dupačky atd.. větší jsem dávala do azylového domu u nás v Brně..
Rozdávám.
Prodám jen např. kvalitní dražší lyžařskou bundu, kalhoty, lyžařské rukavice apod. Jinak skoro všecko rozdám.
A z mého pohledu- ještě se celkem udají věci v dobrém stavu na větší kluky, když mám po synovi fakt kvalitní mikinu v top stavu, která stála třeba 2 litry, tak ji prodám za 200, ale na holky všecko rozdám po známých. Nebo si najdu v okolí nějakou matku s víc dětmi a zeptám se, jestli nechce tašku věcí.
Nebo dám na FB bazar s tím, že za odvoz zdarma, ale nikam nevozím ani neposílám, musí si vyzvednout sami
Ono ve výsledku ta energie, co vložíš do prodávání, komunikace s lidmi, posílání, vození někam… to ti za to nestojí. Vyděláš pár stovek. Pokud vím, že nedostanu za věc minimálně 200, tak to rozdám.
@Semtex Asi nikam, hadru má každý dost. Ja dávám kamarádce zadarmo, jsem rada, ze o to stoji, jinak bych plnila kontejner na textil. Jedine co prodávám je zimní bundy, oteplovacky, kombinézy a sportovní výbava, kolo, brusle, lyže atd se prodá vždy.
Už jsem to taky vzdala. Čekat, než se někdo ozve a vůbec, než si pro to přijde a pak stejně si to nevezme, nemá to cenu. Navíc co jsem zjistila, tak ani nechtějí lidi moc kupovat nošené věci, když v pepcu, sinsay, kiku si můžou koupit nové za hubičku. Není to jako dřív. Akorát jsem pak doma skladovala pytle s oblečením i třeba X měsíců. Dávám to do dětských domovů, nebo do kontejneru na oblečení.
@Skaiqy tak něco bych za to rada dostala, není to nic neprodejneho
na tom genesisu mi poslali za bednu obratem něco přes 13000 kreditu, no až jsem z toho malem upadla vzhledem k těm silenym recenzim😂 ale nevím, jak by ocenili to hezci dětské, přijde mi ze jsou zaměření spíše na “značkové” dospěle a domácí potreby.
Líbilo se mi prave na dětské prvně to rekiddo, ze ti to vystavi sami na e-shop a můžeš sledovat, jak se to prodává, a dostaneš pak 40-50% bez 5 Kč z ceny zpátky.
Asi je podobných více, ale zase si rikam, ze bych si asi moc nepomohla, kdybych poslala něco i ke konkurenci. Asi je lepší mít ty věci na jednom e-shopu a větší pravděpodobnost, ze se toho tudíž prodá najednou víc.
Příspěvek upraven 21.03.25 v 19:50
@bigl no, něco na tom bude, prave ze ta energie a kolik stojí času to všechno nafotit a vystavit, za to nakonec vůbec nestoji. A to nepočítám čas, který zabere zabalit ty balíčky a odnést je na podaci místo.
@Anonymní píše: Více
já zase raději koupím gap, lindex, next, hm… nošené, použité v pěkném stavu než pepco apod…
Že všech stran nám bylo nabízeno, oblečení, dětské věci, hračky, sportovní potřeby…
až jsem to musela odmítat.
Přehrabovat se ještě někde na netu nabídkami, inzeráty, jezdit někam, vyzvedávat…ztráta času.
A i já jsem následně nabízela a věnovala po okolí + kontejner na textil.
Jasně, chápu, já teda hodně jedu Vinted ale chápu že je to tam hodně náročné.. osobně neprodavam nic do Polska, štvou me, jsou nezodpovědné - teda aspoň ty holky které mě kontaktovaly..
Zkoušet FB market, bazoš třeba..