Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Bubla Bůčková píše: Více
No přesně
sice je to třeba nějaká dražší značka, ale ty nohy v tom prostě smrdely dlouho nezávisle na ceně ![]()
@janickaIII píše: Více
No vidíš, já letní Keeny po jedné
letní sezóně prodávám tak za 500..
Když je poptávka, nevidím důvod je hodit do popelnice… Za tu polovinu ceny to ráda změříme a rozměry dám rovnou do inzerátu.
Dýl jak týden mi v nabídce nikdy nevisí.
@Bubla Bůčková píše: Více
tak já neprodávám dorasované boty. Plátěnky má dcera ted takové jetější, tak ty dávám na donošení za 100kč… za více prodávám ve slušném, pěkném stavu. Já kupují jen nové boty dceři, jen ten barefoot prostě ceny jsou jinde no.
Tak keen sandále jsem koukala.. tak ty prodám tak za 200 letos… jsou už tedy celkem chozené.
@Menton píše: Více
V pořádku, prodej si co chceš. Přesně, jak píšeš, když je po tom poptávka, proč to neprodat.
Já jen nechápu, že po onosene obuvy, je poptávka za tuhle cenu. Když za stejnou cenu můžou mít nenošené.
Tak nenošené Keeny asi za 500 nekoupíš…
Keeny nosíš v pohodě na boso, boty vyperes, drží celé léto a mít dvě děti, tak v nich chodí ještě jednu sezónu v pohodě…
Známá kupuje deckam na léto sandály od Loap, na bosí mají puchýře, takže chodí celé léto v položkách, boty po sezoně na vyhození.
A to její děcka toho v létě nenachodí rozhodně to co u nás…
@Menton máme tři děti, oblečení dědí, ale že by dědily po sobě obnosenou obuv, k tomu jsem se dikypanubohu nemusela snizit.
Přece jen mám zkušenost, ze nezávisle na ceně do určitě cenově hladiny řekneme 2500 za par v botách během nošení degraduje a povoluje stélka, takže proto kupuju zásadně nové a keeny nepovažuju za takovou topku, aby mě lákalo koupit si použité. U dobrých bot vydrží stélka tu jednu sezónu a pak už to je loterie. Joooo, měla jsem spesl pantofle Joya dimenzovane na 2000000 kroku, a ty mi vážně vydržely na denní intenzivní nošení tři roky, a teď už jsem se s nimi s těžkým srdcem rozloučila, už je po nich. Tak to byla výjimka. Ještě máme s manželem od té značky kazdej tenisky a ty taky drží uz pres dva roky a ještě to jde. Budem si asi muset vzít zanedlouho hypotéku a koupit ty dvoje boty znova, až doslouzi i ty tenisky😂 jo a ještě mi vydržely kdysi bez úhony par let jedny goretexove kozacky z Ary, ale ty staly už kolem roku 2010 kolem 3500 Kč.
Jinak je všechno na odpis po sezóně, maximálně dvou.
@Semtex píše: Více
Tak u letních Keenu bych fakt problém neměla, kdyby je po sobě děti podědily..
Botů mám pro sebe spoustu, jedu v klasice, kůže. Žádné moderní Barefoot a podobně, boty mi teda výdrží rozhodně dýl jak dvě sezóny…
Bazarové jsem třeba kupovala kotníčkové plátěnky od Befada, často byly úplně nové…
Na bazaru jinak prodám všechno oblečení…pro mě těch +/- deset tisíc ročně úplně zanedbatelná částka opravdu není…
@Menton nevím, no, já jsem na boty citlivá a jak se treba jenom o kousicek vyslapne stélka pod patou, nemuzu ty boty vůbec mít
mám jich vlastně dost malo na ženskou, jedny zimni, jedny univerzalni nízké tenisky, jedny kotníčkové a jedny platene
jo a ještě pohorky, gumaky, na paradu kozacky a ty pantofle, které jsem používala i běžně v lete místo sandalu
nicméně zase ty levne častěji obmenuju.
Nikde snad nerikam, ze částka za prodej nechtěných věci je zanedbatelná, dost jsem si tu jednu dobu pochvalovala vinted, tedy než mě to tam začalo stvat😅. Spíše si divím, ze určité věci za určité ceny je schopen někdo koupit staré, když si za menší castku muže koupit tu věc jinde novou (ano byť třeba jiné značky).
Prodej už se vůbec nevyplatí, to už musí být, když něco nafotím a nahraju. Neprodaly se ani bundy v super stavu doslova za pár korun. A skladovat to doma x let..
Takže chodím na swapy v okolí. Jde to většinoh najít přes fb. Zbavím se toho, co nepotřebuji, přinesu si něco, co využiju pro sebe nebo děti.
Jen zimních botů mám 5 párů, čtvery kozačky… jarních budu mít tak 8 páru taky, plus plátěné tenisky, letní sandálky budou 5 x taky, plus další letní boty..
Nějaké lodičky, do divadla a podobně.
Postupně se nějaké vyhodí, nějaké koupí.
Takže vyhazují, když jsou fakt obnošené, a oprava by byla už zbytečně drahá.
Na na bazaru kupuju pro sebe docela úspěšně nové oblečení taky, teď jsem si rozbalili nové letní šaty Orsay za 130 plus poštovné.
Já na Vinted po synovi prodám prakticky vše. Něco málo na SBazaru.
Za sezónu je to pryč.
@Menton hele čím jsem starší, tím víc je mi skoda kupovat si drahé nové oblečení, to je pravda
a kor když si uvedomim, ze za ty penize si toho mužu koupit více
hodně ty hadry tocim a jsem rada za něco nového a neokoukaneho, chvilku to ponosim a když mě to přestane bavit, pošlu to dal. Ale ta nosena obuv, přes to se asi neumím přenést ![]()
Oblečení nosím taky až když je ko, většinou nosím na doma. Konfekční velikost mám léta stejnou, takže jen doplňují. Vloni jsem vyhodila dvoje letní šaty, líto mi jich bylo, ale za těch deset let už to na nich bylo znát…
Já taky, čím jsem starší, tím míň vyhazuju věci. A jsem věkem stále víc šetrná. ![]()