Kam poslat/prodat dětské oblečení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22866
16.2.25 09:42

@Murasaki čím víc pruhů, tím víc…a ještě fajku. A nejlépe logo co nejvétši. Nic jiného neberou a neznají.
Pracovně jsem s nimi byla v kontaktu dva roky, jak s vedením, tak i s těma matkama. A kamarádka tam dělala roky terapeutku. Další kamarádka bydlí přímo naproti. Běžná věc je, je hážou z oken ven, co nechtějí. Takže na chodníku jsou hrnce, boty, oblečení, hračky, jidlo..lidé jim to tam v dobré vůli vozi až pod nos a ony to rozhážou a personál to uklízí.

Dostaly sponzorsky několik koloběžek, nových, kvalitních. Nejdéle vydržela dva týdny, než ji úplně zničily. Děti skakaly po středech kol až úplně vylamaly ty špice a matky seděly, koukaly na to a pohoda. Však mají nárok dostat další.
Ne, opravdu tam nejsou chudáci vděční za pomoc.
Utajené bydlení, x lidi pracuje na tom, aby matka s detma od údajného tyrana byla v bezpečí a na utajeném místě, každá, nejdéle do tří dnů tomu tyranovi zavolá, řekne kde je a ať za ní přijede. Pak zdrhá za ním, nebo ho tam v noci pašuje do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
16.2.25 09:45
@mado píše: Více

Tak já mám trochu jinou zkušenost od kamarádky, co je sociální pracovnice, ale nepopírám, že taková místa jsou.
S tím volání tyranovi, to je prostě těžké, je to o už celkem dost publikací, proč to ty ženy dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22866
16.2.25 09:46
@Murasaki píše: Více

Tak ze směsného odpadu to nikdo netřídí. Já nepsala o kontejneru na textil, těch zas tolik není
Ale kolikrát i když jsou nějaké sbírky textilu, tak to jde do těchto firem, kde to třídí a do těch skladů pro pěstouny se dostanou jen potřebné věci a zbytek zoracujj jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
16.2.25 09:49

Taky nemluvím o směsném odpadu, mluvím o kontejneru na sběr textilu, kde je napsané, že se to třídí a následně použije podle stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.2.25 10:12
@Semtex píše: Více

No tak pak dát opravdu symbolickou cenu.

Moje zkušenost je, že když jsem kdykoliv chtěla cokoliv koupit na bazaru, většinou byla cena max o 200,– nižší než nová. A to fakt nemá smysl kupovat z druhé ruky (poštovné, zkoušení atd). Já sama dám vždy vše opravdu za pár Kč. Proto mě tohle plakani, nemůžu prodat věci po dětech, přijdou úsměvné. Bud to dej opravdu levně, nebo někam na charitu. Ale čekat, že z bundy za 2000,– dostanu 1000,– je prostě mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
16.2.25 10:36
@janickaIII píše: Více

Taky dávám věci za 50-100 Kč. Jela jsem kdysi pro helmu za 150, paní mi podávala osuntelej hnus z roku 2003 :nevim: na fotce to nepoznáš :roll: ale naučila jsem se na lidl, decathlon a letní slevy Unuo- softshell za 350, čepice 50 a mám od toho pokoj. Jsem tu v bubline, kdy softshell 10× vzate s PC 650 za 100 nikdo nechce a když sháním já nacházím sedřené za 350. Možná letos zkusím pro tu srandu je taky napálit na 300,asi to mám moc levné nebo nedokážu si to vysvetlit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
16.2.25 10:38

Někdo má štěstí- prý lidi za polovic koupi i boty na trénink, který je několikrát týdně po jiném dítěti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.2.25 10:47

A kde se podle vás nejlépe prodává.. mám tři krabice oblečení a nevím co s tím. Zároveň sami na tom nejsme nejlíp.. hlavně něco kde se neplatí za prodej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.2.25 11:09
@Sedmikráskakrásná píše: Více

Marketplace, ale zase, jestli čekáš, že dostaneš polovinu bezne ceny, to fakt ne. Já teď prodala krabici vel 98 (tepláky, mikiny, zimní bunda, softshell kalhoty) za 250,–. Jen se po tom zaprasilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.2.25 11:14
@Bubla Bůčková píše: Více

Chápu, že ne každý má na nové boty. Ale boty za polovinu? To neeeee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
16.2.25 11:18

Kdysi sem sledovala ve velikosti 19-21 bazary a člověk se nemůže divit. No masakr a ještě propocene po někom, základka…je to takové pokrivene ten trh, do toho Lindex kolekce sběratelské :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.2.25 11:21
@Bubla Bůčková píše: Více

Taky jsem se snažila být eko a kupovat věci z druhé ruky. Ale fakt bundu o 200,– levnější než v obchodě nekoupím. Takže tyhle diskuse, kde prodat… mi přijdou úsměvné. Prodas všude, otázka je za kolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12916
16.2.25 11:28

Proto se nejdřív ptám, nebudu přece nikomu cpát něco, o co nestojí, a ještě čekat vděčnost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
16.2.25 11:53

Jo, ceny Lindexu na Vinted nebo FB skupině je často úlet. :D Nové stojí 349 a chtějí 200 za nošené a k tomu sem tam flíček a případně dírku se slovy, že šikovná maminka zašije. :roll: Já to dávám za méně a často se za to zapráší během pár hodin. Jediné, co jsem prodávala za cenu blíž k nové, byla Reima zimní kombinéza, kterou měla dcera asi 4krát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7761
16.2.25 12:16

jakože to je moc chtít za boty polovinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák