Kamarádi Uherské Hradiště a okolí, Osvětimany

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16990
27.9.15 17:18

@beegitka My teď hledáme dům ke koupi a je fakt, že přítel (původem z UH) Osvětimany nechce :lol: tak asi na tom prdelkování něco bude no :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
1.10.15 11:57

@mojmira nene, jenže mám ten „dar“ chytat nářečí strašně rychle ať su kdekoliv…takže mluvim brněnsko-moravsko-pražsky :D…asi to je prací, kde se musim přizpůsobovat lidem - a tím aj svou řeč :D :D…mamka třeba mluví brněnským hantecem, takže jí občas nerozumim ani já :D…a taťka kvůli práci (stejně jako já) pražštinou…kamarády mám všechny tak nějak kolem Brna (i když ti nej se odstěhovali za prací do Prahy nebo dál do zahraničí)…takže taková směsice :D :D…ale mně to nevadí, všici si zvykli…akorát v práci si musim dávat mega bacha, abych nemluvila, jak „mi zobák narostl“, ale spisovnou češtinou - pražštinou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
1.10.15 12:00

@chs.jasmin ono hodně záleží, jací lidi tam žijou…třeba naši se stěhovali do úplně úžasný lokality - jenže vesnice okolo spadají jak do blbýho českýho „hororu-komedie“ :D :D…jedna vesnice „bojuje“ s druhou, jeden pomlouvá druhýho…prostě jak před sto lety někdy mezi opicama…
mně se to hrozně líbí jak v jižních Čechách, tak kolem Brna - Jinačovice, Rozdrojovice, Veverská Bitýška…a tam…nebo když vemu UH, tak na druhej směr (ne směr Kyjov, ale nahoru :))…i když je fakt, že tam nevim, jací lidi sou…ale tady z tohoto se přiznám, že sem byla opravdu v šoku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22519
1.10.15 12:11
@mojmira píše:
@beegitka ty si to předem protivíš. Jezdila jsem k babičce do malé vesničky, ale nikdy se mě nestalo, že by mě někdo okukoval prádlo, jak ho mám pověšené. A to, že si o tobě prodavčky povídaly, to je přejde. Přemýšlím nad tou malou vesnicí u Osvětiman. Hostějov? Medlovice? Újezdec?

Nad Osvětimanama jsou Vřesovice.
Nechápu zakladatelčino rozhořčení a zrovna nad Osvětimanama!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
1.10.15 12:24
@EMicina píše:
Nad Osvětimanama jsou Vřesovice.
Nechápu zakladatelčino rozhořčení a zrovna nad Osvětimanama!

zakladatelka psala, že je to jedna ze tří vesnic, co jsem ji napsala takže buď Hostějov, Medlovice, Ujezdec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
1.10.15 12:40

Asi mám smůlu na lidi…páč bohužel ty, co sem v tý vesnici potkala, tak sou bohužel takoví, jak sem psala…asi sou ti normální zalezlí doma nebo se tam nevyskytujou (jezdí do UH bo Kyjova bo nevim kam)…nebo ta nejhorší varianta - vůbec tam nejsou (ale až takovou smůlu snad mít nebudu :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
1.10.15 12:44

Jo, šokovalo mě to…třeba na Slovensku to chodí úplně jinak - dojdeš nová do vesnice - hned se tě „ujmou“ - představí se, začnou se bavit, zatáhnou vás do místního dění..žádný pomluvy, drby, varování, „doporučené rady jak nevybočovat“!!!
Já nevim, ale kdyby soused chodil v trenkách vynášet smetí bo ženská v pytlu od brambor do obchodu a vykoupila by všechno mlíko např. (nebo já nevim co), tak je mi to úplně jedno! - je to JEJICH věc a sme (zatím) ve svobodný zemi, ne za komančů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
1.10.15 12:47

@beegitka myslím,že máš z toho bydlení na vesnici strach. Hledáš jen samá negativa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
1.10.15 13:15

@mojmira jo, mám. Kor když mě tam potkalo zatím jen toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová