Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@beegitka My teď hledáme dům ke koupi a je fakt, že přítel (původem z UH) Osvětimany nechce
tak asi na tom prdelkování něco bude no ![]()
@mojmira nene, jenže mám ten „dar“ chytat nářečí strašně rychle ať su kdekoliv…takže mluvim brněnsko-moravsko-pražsky
…asi to je prací, kde se musim přizpůsobovat lidem - a tím aj svou řeč
…mamka třeba mluví brněnským hantecem, takže jí občas nerozumim ani já
…a taťka kvůli práci (stejně jako já) pražštinou…kamarády mám všechny tak nějak kolem Brna (i když ti nej se odstěhovali za prací do Prahy nebo dál do zahraničí)…takže taková směsice
…ale mně to nevadí, všici si zvykli…akorát v práci si musim dávat mega bacha, abych nemluvila, jak „mi zobák narostl“, ale spisovnou češtinou - pražštinou ![]()
@chs.jasmin ono hodně záleží, jací lidi tam žijou…třeba naši se stěhovali do úplně úžasný lokality - jenže vesnice okolo spadají jak do blbýho českýho „hororu-komedie“
…jedna vesnice „bojuje“ s druhou, jeden pomlouvá druhýho…prostě jak před sto lety někdy mezi opicama…
mně se to hrozně líbí jak v jižních Čechách, tak kolem Brna - Jinačovice, Rozdrojovice, Veverská Bitýška…a tam…nebo když vemu UH, tak na druhej směr (ne směr Kyjov, ale nahoru
…i když je fakt, že tam nevim, jací lidi sou…ale tady z tohoto se přiznám, že sem byla opravdu v šoku…
@mojmira píše:
@beegitka ty si to předem protivíš. Jezdila jsem k babičce do malé vesničky, ale nikdy se mě nestalo, že by mě někdo okukoval prádlo, jak ho mám pověšené. A to, že si o tobě prodavčky povídaly, to je přejde. Přemýšlím nad tou malou vesnicí u Osvětiman. Hostějov? Medlovice? Újezdec?
Nad Osvětimanama jsou Vřesovice.
Nechápu zakladatelčino rozhořčení a zrovna nad Osvětimanama!
@EMicina píše:
Nad Osvětimanama jsou Vřesovice.
Nechápu zakladatelčino rozhořčení a zrovna nad Osvětimanama!
zakladatelka psala, že je to jedna ze tří vesnic, co jsem ji napsala takže buď Hostějov, Medlovice, Ujezdec ![]()
Asi mám smůlu na lidi…páč bohužel ty, co sem v tý vesnici potkala, tak sou bohužel takoví, jak sem psala…asi sou ti normální zalezlí doma nebo se tam nevyskytujou (jezdí do UH bo Kyjova bo nevim kam)…nebo ta nejhorší varianta - vůbec tam nejsou (ale až takovou smůlu snad mít nebudu
)
Jo, šokovalo mě to…třeba na Slovensku to chodí úplně jinak - dojdeš nová do vesnice - hned se tě „ujmou“ - představí se, začnou se bavit, zatáhnou vás do místního dění..žádný pomluvy, drby, varování, „doporučené rady jak nevybočovat“!!!
Já nevim, ale kdyby soused chodil v trenkách vynášet smetí bo ženská v pytlu od brambor do obchodu a vykoupila by všechno mlíko např. (nebo já nevim co), tak je mi to úplně jedno! - je to JEJICH věc a sme (zatím) ve svobodný zemi, ne za komančů…
@beegitka myslím,že máš z toho bydlení na vesnici strach. Hledáš jen samá negativa. ![]()