Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To máte pravdu, ale ona to se mnou pořád probírá a já nevím, co jí odpovídat. Mám jí prostě říct, dělej si co chceš?
Tak to bych byla nadšená z kamarádky jako ty
. Je to snad její věc! Měla by ses starat sama o sebe!
@Mimis2017 píše:
Tak to bych byla nadšená z kamarádky jako ty. Je to snad její věc! Měla by ses starat sama o sebe!
Tak přece až se mi bude zase svěřovat, tak jí neřeknu, „je to tvoje věc, já se starám o sebe.“ ![]()
Neradila bych jí nic, maximálně držela palce ať jí vyjde co si přeje. Nemyslím si, že by bylo ideální mít dítě v tomto věku, sama, ale je to její věc, stejně její činy neovlivníš…
Je to skutečně její věc. Bohužel na to dojede potencionální dítě s otcem neznámým. Navíc nedávno byla studie v Americe, jak jsou matky pozdějšího věku značně méně šťastné, neboť je pro ně výchova dítěte díky pokročilejšímu věku více vyčerpávající.
@Anonymní píše:
To máte pravdu, ale ona to se mnou pořád probírá a já nevím, co jí odpovídat. Mám jí prostě říct, dělej si co chceš?
Když to s tebou probírá, řekni jí, co si o tom myslíš. Jak se asi sama bude starat o dítě, když ráda chodí pařit a rodinný život jí nebaví?
Jde o to aby ji pak dítě v jejích pařbách nepřekáželo, není to hračka, kterou večer mrskne do kouta a po vyspání po pařbě si na ní vzpomene…
Kamarádce je 45 let a chodí balit potenciálního otce svých dětí na diskotéky a je jí celkem jedno, s kým se vyspí? No potěš, radši ať se nemnoží.
Myslím, ze si přeje byt vyslechnuta,, popovídat si se SVOU KAMARADKOU, třeba ani nestojí o nějaké názory. Nechapu, proc je každý přesvědčený, ze se od něj očekávají řešení. Stačí ji snad upozornit kamarádsky, aby nechytla žádnou chorobu, jinak je opravdu svepravna bytost a nechat to na ni. Možná tak s někým seznámit:)
@Anonymní píše:
Jde o to aby ji pak dítě v jejích pařbách nepřekáželo, není to hračka, kterou večer mrskne do kouta a po vyspání po pařbě si na ní vzpomene…
Vzhledem k tomuto příspěvku, který nepatří mně, jakožto zakladatelce, se od ted budu podepisovat. Upřímně mě ani nenapadlo, že by chodila na pařby, až bude mít dítě, automaticky jsem předpokládala, že s nima skoncuje.
Zakladatelka
Snahu otěhotnět jí nevymluvíte. Zkuste ji přivést k bezpečnějším a zajímavějším známostem, než jsou diskotékoví a baroví obšourníci. Jak jste psala, tady spíš chytne pohlavní nemoc. Jak a kde se seznámit, jsem obšírně odpovídala Petře právě před chvílí zde v diskuzi ve svém příspěvku ze 12:55, jukněte tedy tam. Je to psáno pro ni, ale jistě si tam najdete i něco pro ni. Navíc, pokud by podstoupila hormonální stimulační léčbu a umělé oplodnění, je na to potřeba partner stálý a stálý partner je i vždy po ruce, když má ovulaci, má tedy vyšší šanci otěhotnět, než když si čas od času vyrazí do baru a podaří se jí sbalit chlapíka na pár společných chvil.
Může tak narazit i na muže s dětmi nebo muže, se kterým by mohla dítě adoptovat či vzít si ho do pěstounské péče, pokud se jí nepodaří otěhotnět. Nebo alespoň může narazit na muže či kamaráda a kamarádky, se kterými se může věnovat společnému koníčku a snáz se tak později vyrovná s tím, že vlastní dítě mít už nebude, pokud by se jí to nepodařilo, což je vysoce pravděpodobné. Ona to bude jistě ještě nějaký čas zkoušet, ale když se to nepodaří a neměla by nějaký záchytný bod v ničem jiném, bylo by to pro ni bolestivé a depresivní, když by jí nezbylo nic, jen zmařený sen a touha po dítěti.
Tohle jí samozřejmě nevyprávějte, to je pro vaše ucho a je to takový druhotný efekt, který nastane sám od sebe, když se bude snažit najít vhodnějšího otce těmito cestami. K nim ji můžete přivést nebo jí je navrhnout, případně absolvovat s ní nějakou akci, budete-li mít chuť. Jestli je využije, to je však na ní.
Samozřejmě můžete též mravokárně zdvihnout prst a říci jí, že je nezralá a nezodpovědná, co s dítětem bude, kdyby potřebovalo třeba novou ledvinu a kostní dřeň a ona se nehodila jako dárce, že může zemřit a kdo se o dítě postará? Že předá nezodpovědné geny jednak po sobě a jednak po pochybném otci, co jí z dítěte asi pak vyroste? Že dítě potřebuje oba rodiče a pro ni bude namáhavé ho vychovat, že si měla vzpomenout dříve a nestarat se jen o zábavy a že s výběrem takových partnerů rozumné ženy přestaly hned kolem 17-20, kdy se spálily a pro rodinu si vybíraly partnery příslušných kvalit, že když se starala jen o sebe a své zábavy, jak se chce pak přepnout na rodinný život, když ji nudí rodinně založení chlapi, ale ji tím nezměníte, své rozhodnutí nepřehodnotí, jen se její zloba otočí proti vám a vy patrně přijdete o kamarádku, pokud tohle vše na ni vysypete, i kdyby to byla 100× pravda. Nebojte, ona to příroda milosrdně zařídí nejspíš sama.
Příspěvek upraven 08.10.17 v 15:26
Ahoj, pro mě se jedná o citlivé téma, nechci, aby kamarádka zjistila, že se o ní radím na netu, proto radši anonymně.
Problém je následující. Jí je 45, chce dítě, žádné nemá. Nemá ani přítele, ale věří, že vlastní dítě mít bude. Já jsem v její situaci nebyla a fakt se do ní nedokážu vcítit, ale ráda bych jí pomohla. Zatím se o dítě snaží tak, že občas někoho náhodně sbalí na diskotéce (a je jedno, jestli je to třeba otec od rodiny), ale nedaří se otěhotnět. Samozřejmě by nejradši měla dlouhodobý vztah, ale nemá ráda hodné klidné chlapy, co by s ní nechodili pařit, chce dominantní typy, jiní jí nepřitahují. Osobně bych jí nejradši řekla, ať se na to vykašle a prostě se smíří, že dítě už nebude, ale nechci jí ranit. Podle mě to dítě nestojí za to, aby se stýkala s různýma pochybnýma týpkama. V jejím věku od nich spíš chytí nějakou nemoc, než že by otěhotněla. Co byste jí poradili? Zatím jí jen vždycky odkývám to, co říká, ale ve skutečnosti si myslím, že se nechová rozumně.