Kamarádka mé dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.8.19 13:49

@Dorotka101 opakují to znovu, NEVADI MI ZE JE SILNEJSI!!! Nikdo není dokonalý a věř že ani já ani má dcera!!! A rozhodně to o sobě ani o ní netvrdím!!!

• Citovat
  • Upravit
lucenka
4.8.19 13:50
@Mialina píše:
Zakladatelka neřeší váhu holčičky, ale rodinu, ze které pochází a taky to, že je dana holčička nejspíš poměrně oprsklá

kdyby neřešila váhu holčičky, tak by jí vůbec nezmiňovala ;)

• Citovat
  • Upravit
74217
4.8.19 13:51
@Anonymní píše:
Strašně mě trápí jedná věc. A nevím jak se chovat. Mám šestiletou dcerku a chytla se kamarádky od sousedů. Je stejně stará jako má dcera, ale prostě se mi nezamlouvá její chování. Oproti mě dceři je hodně průbojná, u ostatních dětí není moc oblíbená, je hodně silná a děti si z ní dělají legraci. Až na mou dceru. Ta si nechce hrát s nikým jiným než s ní. Je pro ni na prvním místě, uplácí ji sladkostmi a co řekne ona je svaté. Dceru napomenu a ona podotkne " buď hodná, poslouchej přece svou maminku!" :roll: dost často jsem zaslechla, jak ji také navádí. Třeba „zeptej se maminky jestli můžu jít k vám“ nebo když dceři zákazu bonbony, tak řekne „neboj já ti je dám až máma odejde“. Je mi z toho strašně smutno, dceři to vysvětlují pořád, že ona není dobrá kamarádka a že je tu spousta jiných, ale ona si jede svou. Jak se zachovat? Asi by to chtělo řešit přes rodiče, což je také problém, rodiče tu téměř nepotkavam, holka tu je u babičky téměř celý rok, rodina je vcelku problémová

Tva dcera na vic rozumu, nez ma jeji matka, jestli nejsi troll a ucis dceru skatulkovat lidi :poblion: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
@Anonymní píše:
Strašně mě trápí jedná věc. A nevím jak se chovat. Mám šestiletou dcerku a chytla se kamarádky od sousedů. Je stejně stará jako má dcera, ale prostě se mi nezamlouvá její chování. Oproti mě dceři je hodně průbojná, u ostatních dětí není moc oblíbená, je hodně silná a děti si z ní dělají legraci. Až na mou dceru. Ta si nechce hrát s nikým jiným než s ní. Je pro ni na prvním místě, uplácí ji sladkostmi a co řekne ona je svaté. Dceru napomenu a ona podotkne " buď hodná, poslouchej přece svou maminku!" :roll: dost často jsem zaslechla, jak ji také navádí. Třeba „zeptej se maminky jestli můžu jít k vám“ nebo když dceři zákazu bonbony, tak řekne „neboj já ti je dám až máma odejde“. Je mi z toho strašně smutno, dceři to vysvětlují pořád, že ona není dobrá kamarádka a že je tu spousta jiných, ale ona si jede svou. Jak se zachovat? Asi by to chtělo řešit přes rodiče, což je také problém, rodiče tu téměř nepotkavam, holka tu je u babičky téměř celý rok, rodina je vcelku problémová

Jak ji může dcera uplácet sladkostmi, když je má zakázané?
A to, že dává tvoje dcera sladkosti kamarádce je ok, ale že je dává kamarádka dceři, už ne?

Přijde mi, že jsi zlá :nevim:.

Píšeš, že dcera není moc průbojná, že se nechce kamarádit s nikým jiným. Teď si konečně nějakou kamarádku našla a ty na ní takhle. Říkáš jí, že není dobrá kamarádka… Jak se pozná dobrá kamarádka? Že jí pomůže, podporuje, najde si na ni čas, vyslechne… to ona dělá, ona JE dobrá kamarádka. To, že se nelíbí mamince, s tím jaksi nemá moc společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Makca87 jsi tedy vědma když víš, že mi vadí fakt :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
14005
4.8.19 13:53
@Anonymní píše:
@Makca87 jsi tedy vědma když víš, že mi vadí fakt :roll: :lol:

A proc si to zminovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
4.8.19 13:53
@lucenka píše:
kdyby neřešila váhu holčičky, tak by jí vůbec nezmiňovala ;)

Myslím, že to napsala spíš aby nás uvedla do situace, že daná holčička není u ostatních dětí moc oblíbená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 13:56

@Lucie_Sx nenapsala jsem, že ji má dcera uplaci sladkosti, proč by ji jako moje dítě mělo uplácet? :mrgreen: když je nedávám svému dítěti (tolik v omezené míře je má) nedávám je přeci cizímu :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.19 13:58

@_.Emilyyy já se ptala na radu, ne aby tu někdo řešil mou údajnou nenávist k tlustým detem :pocitac: prostě jsem to napsala, ale nemyslím to zle :zed:

• Citovat
  • Upravit
59391
4.8.19 14:09

@Makca87 tady ve městě sami děti vidět nejsou :lol: Když hned napsala že je tlustá tak to že je z menšiny by zmínila také hned ;) Už je ve věku kdy si kamarády bude hledat sama, ve škole je to běžné že si každý vybere skupinku dětí. Dcera si v mš strašně oblíbila jednoho kluka a drželo jim to 3 roky. On zůstává v mš a Vali jde do školy tak jsme zvědavá s kým se bude kamarádit ve škole. Jediná holčička z mš bude v jiné třídě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
4.8.19 14:17

Napsala jsi:, je hodně silná a děti si z ní dělají legraci. Až na mou dceru.

Tak to bys spíš na svou dceru měla být hrdá, že ona si z ní legraci nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 14:19

Četla jsem jen dvě stránky, takže netuším, jak se to pak vyvrbilo. Z toho úvodního příspěvku není úplně patrné, co přesně Ti vadí, resp. co je tak moc závadné. Ale jinak se dokážu vžít do situace, že Ti nějaké dítě, se kterým se Tvůj potomek přátelí, nevyhovuje - máme něco obdobného. Stejně stará dcerka sousedů, ale poměrně „držkatá“, drzá, hodně temperamentní, ostatním dětem rozkazuje, bere hračky, všelijak jim „fotruje“, ale ony ji baští, a pak ji děsně napodobují. Je toho víc, tohel je jen povrchní popis. Těžko dětem zakazovat se s ní kamarádit, vysvětlovat rodičům, že jejich dítě z Tvého pohledu dělá něco blbě, je ošemetné. Holčičku jsme neseparovali, když jdeme ven, tak necháváme děti, ať si to pořeší nějak mezi sebou, pokud ale dělá něco už fakt nepřípustného (typu že ostatním bere věci, nadává apod.), snažíme se to korigovat. To je podle mně asi tak jediné, co můžeš, pokud nechceš svoji dceru od kamarádky úplně odříznout. Asi má něco, co je pro ni atraktivní a co ji obohacuje. Můžeš na to jít po dobrém, vysvětlit „nene, je hezké, že chceš aby si s tebou moje dítě dál hrálo, ale musíme jít domů“, a vnitřní pocity dusit v sobě. Nebo můžeš doma své dceři vysvětlit, co se Ti na chování kamarádky nelíbí, ale tam riskuješ, že jí to poví, ještě víc k ní přilne apod. Třetí možností, která mne napadá je, brát dceru i do jiného kolektivu, najít i jiné kamarády, a minimalizovat styk s touhle kamarádkou na nějakou periodicitu, která Ti umožní přežít :). S ohledem na diskusi, co jsem tu už četla, prosím o anonym :D.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.19 14:21

@ZuzaM to jsem napsala, ale nenapsala jsem, že mi vadí to, že se s ní má dcera baví kvůli tomu, že je holčička silna.

• Citovat
  • Upravit
14751
4.8.19 14:25
@Kaileee píše:
bože vždyť je to dítě!!! jsi ty vůbec normální? nebo ti vadí, že je tlustá a nehodí se ti k tvé dokonalé dceři??

Hele, vždyť o ní nic nevíš. Třeba kouří, pije, bere drogy a střídá kluky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14936
4.8.19 14:28
@Prof. Farnsworth píše:
Hele, vždyť o ní nic nevíš. Třeba kouří, pije, bere drogy a střídá kluky :mrgreen:

Zakladatelka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová