Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nowena ano je to pravdivé, souhlasím s tím. Ale já přeci nepisu o tom, že dceru doma držím nebo ji nějak omezuji. Ani kamarády ji nevybíram. Celkem mě mrzí, že tu ze mě děláte to co opravdu nejsem. Ale prostě nemá cenu argumentovat. S dcerou máme krásný vztah a rozhodně si nepripadam jako špatná matka…
No jasne, ze mas s dcerou krásný vztah, je ji 6…až ji bude 13, 14, 15, tak se ozvi a dej vědět, jaký mate vztah…ver, ze vím, o čem mluvím. Ty moji starší je 20. Na úplným začátku diskuze jsi vykreslila její malou kamosku jako loosera. Chudák dítě, jak k tomu přijde. Pak už je výmluvy. Sorry, ale takhle to z tebe cítím.
Zakladatelko, přečetla jsem celou diskusi, soustředila jsem se na tvé příspěvky. Nechápu, proč ti ta holka tak vadí. Naopak, zdá se mi naprosto „normální“. Dej té holce prosím šanci ![]()
@Dorotka101 když myslíš ![]()
@Kelliee a proč to normální dáváš do uvozovek?
Mně přijde také normální
Promin, ale z tvých reakcí na různé diskuze mi přijdeš jako ta, ktera si na každém něco najde ![]()
Já měla taky občas potřebu řešit kamarády děti, ale už jsem s tím skončila.. Prostě i ty děti asi potřebují is ami poznat, co je pro ně dobré a co ne..
Hlavně si myslím, že takové malé děti jsou všechny stejné.. Já se nechci zakladatelky dotknout, ale sama ani neví, co říká její dcera, možná by se divila..
Já takto slyšela děti, jka si vypráví, když jsou sami, a prostě iluze zmizela.. Prostě mezi sebou každé je takové, že jakoby - předvádí se, machruje, myslím ke svému věku samozřejmě..
Kdybych se měla řídit v době, dky bylo našemu klukovi, 6,7 let a chodili tady 3 kluci, tak se nekamarádí ani s jedním. Jeden pořád naváděl kluka, že by si mohli jít něco koupit, že má na něco chut, další, pořád zase vymýšlel chodit na tablet, a to jsem slyšela osobně, jak říká, nechodme ven, pojdme na tablet, a třetí, mu dělal zle, a naschváli, ale později jsem zjistila, že prostě se tak popichují navzájem..
Radu nemám, ale si bych to tak v 6 letech neprožívala, možná pak jak nasotupí puberta a opravdu jsouproblémy jako- parta, sprostá mluva, kouření, alkohol atd..
@Anonymní píše:
@Nowena ano je to pravdivé, souhlasím s tím. Ale já přeci nepisu o tom, že dceru doma držím nebo ji nějak omezuji. Ani kamarády ji nevybíram. Celkem mě mrzí, že tu ze mě děláte to co opravdu nejsem. Ale prostě nemá cenu argumentovat. S dcerou máme krásný vztah a rozhodně si nepripadam jako špatná matka…
znovu se ptám - dcera půjde do školy - jak tam budeš korigovat s kým se kamarádí?
@Anonymní píše:
@Dorotka101 když myslíš@Kelliee a proč to normální dáváš do uvozovek?
Mně přijde také normální
Promin, ale z tvých reakcí na různé diskuze mi přijdeš jako ta, ktera si na každém něco najde
Pokud tobě přijde ta holka normální, tak potom nevím, co řešíš. Nemám důvod hledat NĚCO na KAŽDÉM. To je myslím tvoje parketa. Ohledně tahle diskuse je toho důkazem.
@stinga do školy ještě nepůjde, až tam bude tak nic korigovat nebudu, ani teď nic nekoriguju, nenavadim ji k tomu, aby se s ní nebavila a nic podobného jak si tady myslite…
Nemyslim, vím…fakt to nemyslim nějak špatně, mám ve zvyku sypat vše narovinu…takže asi tak. Mám děti 3, takže už jsem nějakou tu zkušenost posbirala…tohle jsou strašný malichernosti a ver, ze jak bude tvoje mala starší a starší a jestli budeš takhle uzkoprsa, tak se z toho zblaznis. Teď už Muzu s klidným svědomím rict, ze 2 děti mám vychovane, ale cesta růžovou zahradou to nebyla. A tyhle kraviny jsem fakt neřešila. Řešila jsem jednou jedinkrat, když ta nejstarší mi přišla ještě na základce s modrinami… jedna rozmluva s rodiči a byl klid…čím vic je rodič uzkoprsy, tím vic to odnášejí děti. Anonymní, promin, ale jsi arogantní, ani jednom příspěvku jsi nepřipustila, ze by jsi aspoň trosku mohla hledat chybu u sebe…vůbec te tady nechci soudit, jaká jsi mama, určitě ta nej pro svou holku, jak jen umíš byt, ale čeho je moc, toho je příliš ![]()
@Anonymní píše:
Nemůžu mluvit za ostatní, protože některé komentáře mi přijdou až příliš, ale nemyslela jsem si ani na chvilku, že jsi špatná matka. Já ti rozumím, bojíš se aby ta malá holčička tvou malou nezkazila.. snažíš se jí chránit. Ale bohužel, v tom, že ne všechno máš pod kontrolou, v tom mají holky pravdu.
Mám taky holčičku. Hodně vysněnou. A zažívala jsem to samé co se teď děje v tobě. Zkus se na to ale podívat z druhé strany.
Ta holčička je opravdu malá, a soustřeď se na posílení vztahu s tvojí dcerou. Aby ses nemusela bát, že jí kamarádka svede z “cesty” ale podpořit svojí dcerku aby si vybrala tu správnou.
Ona ti z ní malá holčička opravdu “grázlíka” neudělá, jsou to ještě opravdu maličké děti.
@Dorotka101 víš co, ale jak může být chyba ve mě, když to tu vidí i jiní rodiče? Jiní ji třeba napomenou, já to prostě nedělám. Proč mám vychovávat cizí dítě? Jasne, řeknu, že se to nedělá, ale toť vše. Mám ještě mladší dítě a to také potřebuje můj čas. Navíc stížnosti byli na holčičku i v MŠ, to jsem nenapsala, ale to už vlastně není podstatné, když jste si mě tu sami zaskatulkovali.
Tohle je krásný a hrozně pravdivý, to bychom si jako maminy měly všechny vytisknout do rámečku na stolek k posteli. Ten příběh.