Kamarádka mé dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6116
4.8.19 13:19
@Anonymní píše:
@Nowena já jsem napsala, že mi vadí, že je tlusta? Mě to je úplně jedno, vadí mi, že rozkazuje mě dceři a navádí ji proti nám rodičům. Jo a vadí mi, že mou dceru, která má odmala problém s přijímání potravy za rohem láduje sladkostmi :roll:

Tyhle tvoje výmysly a rozeštvávání nejlepších kamarádek tvému dítěti ublíží mnohem více, než nějaké bonbony za rohem, to mi teda věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 13:19

@Kaileee absolutně nechápu proč by se mnou mé dítě mělo trpět :pocitac: ty jsi odborník, ze mě takhle kritizujes? Mimochodem s touhle danou holkou má problém více dětí včetně jejich rodičů, jen naše dítě není takové aby odporovalo, ale nemá cenu nic vysvětlovat

• Citovat
  • Upravit
16123
4.8.19 13:20
@Anonymní píše:
@Nowena já jsem napsala, že mi vadí, že je tlusta? Mě to je úplně jedno, vadí mi, že rozkazuje mě dceři a navádí ji proti nám rodičům. Jo a vadí mi, že mou dceru, která má odmala problém s přijímání potravy za rohem láduje sladkostmi :roll:

Ale to není problém jen problém té holčičky, ale taky problém tvé dcery, že si ty sladkosti vezme. Nebo ona jí to cpe do krku? Jestli jí nabídne bonbony, tak má tvoje dcera jasně říct, já před obědem nesmím (nebo třeba „já bych neměla, tak jen jeden, jo?“).
Té holce samozřejmě můžeš říct, že si nepřeješ, aby to dělala, protože když do sebe tvoje dcera nedostane pořádné jídlo, nebude správně růst a nebude zdravá. Ale primárně nauč dceru, aby si to nebrala (nebo brala s rozumem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14880
4.8.19 13:20
@Anonymní píše:
@Mialina možná to tak nevyznělo, ale ona si ji chytne a jakmile dceři řeknu třeba jdeme domů nebo sladkost nedostaneš, kamarádka ji začne septat různé věci, popravdě už nemám náladu to tady rozvádět, protože já jsem vlastně ta špatná, takže tuhle diskusi ukoncim :roll:

Ano to děti dělají, že si šeptají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
4.8.19 13:21
@Anonymní píše:
@Kaileee absolutně nechápu proč by se mnou mé dítě mělo trpět :pocitac: ty jsi odborník, ze mě takhle kritizujes? Mimochodem s touhle danou holkou má problém více dětí včetně jejich rodičů, jen naše dítě není takové aby odporovalo, ale nemá cenu nic vysvětlovat

na to nemusíš být odborník :mrgreen:
už vidím jak šestileté dítě řeší kdo je a kdo není tlustý, u nás ve školce jsou různé děti a nikdo to neřeší, za tohle můžou jenom rodiče!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Anonymní píše:

nenapsala jsi vůbec nic kvůli čemu by tvá dcera měla kamarádstvím s holčičkou trpět. Nejspíš holčička vadí stejným rodičům jako jsi ty, co mají frňáček nahoru a pohrdají holčičkou a její rodinou, protože je silnější a nemá standardní rodinu.

• Citovat
  • Upravit
1557

@Tejule presne takhle bych to resila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 13:22

@Ou super tak jo od teď ji nechám jíst jen nanuky, lízátka a bonbony dík za tip :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.19 13:23

@Kaileee Ježíš, kde jsem napsala, že mi vadí že je tlusta? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6418
4.8.19 13:24

Mně teda spíš přijde, že na kamarádku své dcery žárlíš. Vadí ti, že jí má tvoje dcera ráda a proto jsi smutná. Přece to, že má tvoje dcera kámošku, nijak nezeslabuje její lásku k tobě. Naopak, když jí budeš kamarádky zakazovat nebo jí od nich odrazovat, časem pochopí, proč to děláš a v pubertě budete na kordy. Jestli máš svou dceru ráda, tak jí kámošku dopřej. A vidíš, že dcera tě naopak bude mít víc ráda bude v tebe mít důvěru, že se ti může svěřit a sdílíš její radost. Podle toho, co líčíš, ta holčička nic extra špatného nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
4.8.19 13:28

Zakladatelko, ale přestaň se vztekat :mrgreen:. Tady jsi dostala jen jiný rozměr, tak, jak sis o něj řekla :D. Uznávám, že tvrzenî, že s tebou dcera musí trpět, není asi úplně na místě z jednoho příspěvku, ale je nad míru zvláštní, že nezvládneš korigovat 6 letou kamarádku ve vztahu k tvé dceři. Když dělají něco, co se ti nelíbí, řekni jim to. Když řekne, že jí dá sladkosti na tajnáka, tak řekni, že u vás si nelžete a jestli chce být s vámi kamarádka, tak bude respektovat vaše pravidla. Místo, abys tomu dítěti pomohla, tak si chodíš stěžovat na emimino, jakou má tvé 6 leté dítě kamaradku. Není to opravdu k zamyšlení? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.8.19 13:29
@Anonymní píše:
@lucenka @Kaileee věřte, že by vám tohle chování také vadilo. Nezdá se mi normální abych napomenula dceru a dotyčná kamarádka si ji chytla a řekla, neboj já ti ty bonnbonky dám, nebo počkej až zaleze půjdeme tam ( když ji třeba zákážu někam jít) rozhodně nejsem ta, která chce svému dítěti zakázat se s někým bavit, ale nepřeju si, aby casem dcera trpěla

Moje nejstarší dcera patří spíš k tem prubojnejsim, ale už se u nás objevilo pár podobných kamaradek, které jsou ještě prubojnejsi a vycuranejsi než ona. Resila jsem to jednoduše, udelala jsem poradek a krátký proces s oběma dvěma. S dcerou i holkou, která navadela dceru, aby se mě snazila ještě premlouvat, když jsem jednou rekla NE. Vysvetlila jsem jim naše pravidla, povinnosti a případné další plány. Pořád jsou ve věku, kdy rozhoduji já a dospělého by mely brát jako autoritu. Pokud je moje dcera nekde na návštěvě a rodiče kamarádky ji usmerni podobným způsobem, vůbec mi to nevadí, právě naopak. Vím, jak to asi myslíš. S nekym, kdo by vyloženě vydiral a uplacel jsme se zatím nesetkali. Starší dcera má spoustu kamaradek, ještě víc známých a přátelství naštěstí upřednostňuje s tím, koho potká treba v ZUŠ, takže je to dítě, které má podobné zájmy a je na podobné úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
4.8.19 13:30
@Anonymní píše:
@Mialina možná to tak nevyznělo, ale ona si ji chytne a jakmile dceři řeknu třeba jdeme domů nebo sladkost nedostaneš, kamarádka ji začne septat různé věci, popravdě už nemám náladu to tady rozvádět, protože já jsem vlastně ta špatná, takže tuhle diskusi ukoncim :roll:

Ale já tě chápu a neříkám ti, že jsi špatná. Taky nepíšeš, o jak problemovou rodinu se jedná. Kdyby tam byly drogy nebo tak něco, tak bych prostě dceři kamarádku zakázala. Ale jinak vezmi si, že až půjde dcera do školy, potká se s dětmi ze všech prostředí a všech sociálních vrstev, pokud tedy nepůjde do nějaké soukromé například. A teď bude záležet na tom, jaké děti v té třídě převáží. Chápu, že chceš, aby se kamaradila s hodným dítětem ze slušné rodiny. Ale ona se bohužel potká i s dětmi, které budou mít vyhulené rodiče bez financí s IQ v mínusu, vychování mít nebudou žádné a budou zvyklé, že co si neurvou, to nemají a podle toho se budou chovat. A teď do toho přijde tvoje dcera - jak soudím zřejmě mírné, hodné, milované dítě. A bude se s tím muset poprat. Jak říkám, pokud máš pocit, že by mohla ona kamarádka tvoji dceru přímo nějak ohrozit nebo jí ublížit, tak bych to zatrhla, ale pokud se jedná jen o nevychovane dítě z blbé rodiny, tak bych to nechala. A zeptám se, jak reagujes, když vidíš, že kamarádka dceru před tebou navadi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.8.19 13:31
@Anonymní píše:
@Ou super tak jo od teď ji nechám jíst jen nanuky, lízátka a bonbony dík za tip :palec:

Ano - rozhodně je to, lepší než ji dusit tím čím ji dusíš.

Fascinuje mě fanatičnost lidí, kteří si ničí vztahy kůvli tomu, aby dítě nedostalo bombon, nebo nedejbože si dalo v létě nanuk.

Ty jsi alespoň originální v tom, že potřebuješ rozeštvat dvě malé holky, které holt nenaplňují tvoje představy. Běžně se to používá jako kladivo na prarodiče, když si je člověk nejistý a není schopen pustit patologickou potřebu kontroly.

Příspěvek upraven 04.08.19 v 13:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
4.8.19 13:32
@Anonymní píše:
@lucenka @Kaileee věřte, že by vám tohle chování také vadilo. Nezdá se mi normální abych napomenula dceru a dotyčná kamarádka si ji chytla a řekla, neboj já ti ty bonnbonky dám, nebo počkej až zaleze půjdeme tam ( když ji třeba zákážu někam jít) rozhodně nejsem ta, která chce svému dítěti zakázat se s někým bavit, ale nepřeju si, aby casem dcera trpěla

Tohle dělají i moji kluci, když jednomu zakážu sladké, tak se s ním druhý podělí, „tajně“. I to, že čekají, až odejdu a lezou tam, kam nemají. Normální děti. Nechápu, co řešíš. Být tebou, tak se do jejich přátelství vůbec nemotám a už vůbec nic neřeším s kamarádky rodiči 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová