Kamarádka mé dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.8.19 13:13

@Mialina možná to tak nevyznělo, ale ona si ji chytne a jakmile dceři řeknu třeba jdeme domů nebo sladkost nedostaneš, kamarádka ji začne septat různé věci, popravdě už nemám náladu to tady rozvádět, protože já jsem vlastně ta špatná, takže tuhle diskusi ukoncim :roll:

• Citovat
  • Upravit
4443
4.8.19 13:15

Hele je na tobe jak svou dceru vychováváš. V životě potká spoustu lidí a musí se naučit mít svůj názor. Uc ji že může říci že ne když maminka zakázala. Jak poroste bude všude slyšet navádění akorát u toho nebudeš nebo budou mít kamarádi rozum a řeknou si to potají.
Kamarádce řekni že nebude dceru navádět. To že se má zeptat jestli k vám může jít nebo že opakuje co řekneš je přeci normální. Jsou to malé děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
@Anonymní píše:
@Mialina možná to tak nevyznělo, ale ona si ji chytne a jakmile dceři řeknu třeba jdeme domů nebo sladkost nedostaneš, kamarádka ji začne septat různé věci, popravdě už nemám náladu to tady rozvádět, protože já jsem vlastně ta špatná, takže tuhle diskusi ukoncim :roll:

doporučuju si zajít k nějakému odborníkovi, tvoje dcera musí s tebou docela trpět… a tím, jak jsi teď ukázala jak nezvládáš když má někdo na tebe připomínky, to musí být těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
@Anonymní píše:
@Mialina možná to tak nevyznělo, ale ona si ji chytne a jakmile dceři řeknu třeba jdeme domů nebo sladkost nedostaneš, kamarádka ji začne septat různé věci, popravdě už nemám náladu to tady rozvádět, protože já jsem vlastně ta špatná, takže tuhle diskusi ukoncim :roll:

No a když todle udělá, tak ji normálně okrikni, já jsem tady maminka, ne ty. Anička bude poslouchat co říkám já a todle navádění jsem slyšela naposled, pokud chceš k nám chodit, holt si ji vychovej podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Nowena já jsem napsala, že mi vadí, že je tlusta? Mě to je úplně jedno, vadí mi, že rozkazuje mě dceři a navádí ji proti nám rodičům. Jo a vadí mi, že mou dceru, která má odmala problém s přijímání potravy za rohem láduje sladkostmi :roll:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
4.8.19 13:16

Smiř se s tím, že dcera není tvůj projekt a má vlastní přání potřeby a umožni ji výběr vlastních kamarádů. A i kdyby si čirou náhodou měla pravdu, a přátelství tvé dcery skončilo tak, že z toho dcera bude nešťastná, tak je to něco co se musí naučit sama a ty jí pak maximálně můžeš utěšit.

A nebo se můžeš pomalu transformovat do zdejší psychopatky s agamou a snažit se manipulací, krutostí a tupostí převzít absoltuní kontrolu nad svými dětmi. Ale stejně se ti to povede jen krátkodobě a za cenu toho, že je dost poškodíš.

Pomalu si začni hledat nějaký jiný smysl existence, než dohled nad tím, aby byla dcera přesně podle tvých představ. Dost vám to obou usnadní život.

Příspěvek upraven 04.08.19 v 13:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Anonymní píše:

tkaže klasika… nedostala jsi odpovědi, které jsi čekala, tak ukončíš diskuzi místo toho, aby ses zamyslela nad sebou :roll:

• Citovat
  • Upravit
4443
@Anonymní píše:

Jestli je to tak hrozny tak si promluv s tou kamarádkou. Je to taky jen dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
4.8.19 13:17
@Anonymní píše:
@Nowena já jsem napsala, že mi vadí, že je tlusta? Mě to je úplně jedno, vadí mi, že rozkazuje mě dceři a navádí ji proti nám rodičům. Jo a vadí mi, že mou dceru, která má odmala problém s přijímání potravy za rohem láduje sladkostmi :roll:
:mrgreen: ty jsi tak dospělá, místo toho, aby sis s ní promluvila, tak jdeš na emimino…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
@Anonymní píše:
@lucenka @Kaileee věřte, že by vám tohle chování také vadilo. Nezdá se mi normální abych napomenula dceru a dotyčná kamarádka si ji chytla a řekla, neboj já ti ty bonnbonky dám, nebo počkej až zaleze půjdeme tam ( když ji třeba zákážu někam jít) rozhodně nejsem ta, která chce svému dítěti zakázat se s někým bavit, ale nepřeju si, aby casem dcera trpěla

Tvoje dcera bude trpět, když jí zakážeš kamarádit s holčičkou, kterou má ráda. Nejspíš trpí už teď, protože s ní kamarádit chce a ty jí valíš klíny do hlavy o tom, jak k strašná. I kdyby si měla přijít na to, že tě holčička opravdu není nejlepší kamarádka, kterou by si mohla přát, tak není nic lepšího, než aby si k tomu mohla dojít sama bez tvé intervence. Z tvého vlastního popisu navíc nevyplývá, že by holka dělala něco tak nehorázného, spíše to vypadá, že se snaží (třeba těmi bonbony), aby ji její jediná kamarádka, tvoje dcera, taky neopustila. A co víc, asi se i snaží vypadat lépe před tebou (třeba nabádáním tvé dcery, ať tě poslouchá).

A „zeptej se maminky“ fakt není nějaké navádění. Asi má tendence se k někomu přimknout, a pokud na ni kašlou vlastní rodiče a nikdo kromě tvé dcery ji nemá rád, není se čemu divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326

Kdyby byla špatná kamarádka, Tvá dcera by to jistě poznala a buď by se s ní kamarádit přestala, nebo by Ti to řekla. Pokud je Tvá dcera slušně vychovaná, vůbec bych neměla obavy, že by ji mohla nějaká kamarádka zkazit. Trochu rozumu už určitě taky má… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14005

Zakladatelko, nechapu, co resis…
Je to uplne normalni kamarádství..
Ale ty si chtela asi slyšet, jak ty jsi uzasna a ta kamaradka tve dcery je hrozna, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.8.19 13:18
@Anonymní píše:
@Nowena já jsem napsala, že mi vadí, že je tlusta? Mě to je úplně jedno, vadí mi, že rozkazuje mě dceři a navádí ji proti nám rodičům. Jo a vadí mi, že mou dceru, která má odmala problém s přijímání potravy za rohem láduje sladkostmi :roll:

smiř se s tím, že děti se v nepřítomnosti rodičů chovají jinak. A naopak mi od kamarádky přijde hezký, že se s kámoškou podělí o sladkosti. Možná bys na dceru neměla být tak přísná. Ne nadarmo se říká, že odříkaného chleba největší krajíc ;)

• Citovat
  • Upravit
36556

Když si člověk odmysli etický a lidský rozměr, bylo by vcelku zajímavé vidět, kdy dcera, nyni zkrátka milá nevinná holčička, přebere názory své matky a „uvidí“, že kamarádka je tlustá, sociálně trochu neohrabaná a že „špatné“ rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138

Jinak jestli tvoje dcera málo jí a kamarádka ji motivuje k jídlu, byť něčeho, co ty ji zakazuješ, tak je to vlastně dobré.

Je možné že tobě nejí kvůli tomu jak ji dusíš a kontroluješ…

Ostatně právě volba jíst a nebo nejsít je jedna z věcí, nad kterými dítě má kontrolu. A pokud je to jedinná možnost volby a svobody která mu zbyla, protože jinak jeho milující makta přesně ví jak to bude a co je pro něj nejlepší, tak se pak problémům s jídlem člověk nemusí divit.

Příspěvek upraven 04.08.19 v 13:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová