Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Nowena ano je to pravdivé, souhlasím s tím. Ale já přeci nepisu o tom, že dceru doma držím nebo ji nějak omezuji. Ani kamarády ji nevybíram. Celkem mě mrzí, že tu ze mě děláte to co opravdu nejsem. Ale prostě nemá cenu argumentovat. S dcerou máme krásný vztah a rozhodně si nepripadam jako špatná matka…
určitě nejsi špatná matka, ale dcera si vybrala kamarádku, asi není úplně košér, to uznávám, ale ke tvé dceři se chová dobře. Je to možná jediný člověk v jejích očích, který o ni stojí a zasahovat do tohoto přátelství, ať už dopadne jakkoli, prostě není dobře. Můžeš kamarádku pozvat k vám domů, ať si holky hrají u vás a trošku na ní „působit“, ale valit dceři klíny do hlavy a podobně do kamarádství zasahovat, myslím, že to bude mít jediný důsledek: pokazíš si s dcerou vztah
@hopsalka to nedělám, k ničemu ji nenavadim, tohle si řeším sama v sobě ne s dcerkou, dovoluji ji si s holčičkou hrát, jen mě zajímalo zda to nějak řešit nebo ne, řešit to zatím nebudu, počkám jak se to bude vyvíjet dál ![]()
@Anonymní píše:řeš to zvýšeným dohledem, jinak nijak. Přeci jen jsou to děti a co dělá kamarádka není vzhledem k jejímu věku absolutně nic neobvyklého. Jací my byli sígři a vyrostli z nás normální lidé. Je to pak o výchově a hodnotách v té dané rodině. Když se ti nebude něco pozdávat, klidně to vysvětli i té kamarádce, že u vás to chodí tak a tak a je to. Tím i ukážeš dceři, že si za svými pravidly stojíš.
@hopsalka to nedělám, k ničemu ji nenavadim, tohle si řeším sama v sobě ne s dcerkou, dovoluji ji si s holčičkou hrát, jen mě zajímalo zda to nějak řešit nebo ne, řešit to zatím nebudu, počkám jak se to bude vyvíjet dál
Páni. To je negativních reakcí proti zakladatelce
… já bohužel nemohu mluvit ze zkušeností, ještě nejsem máma. Nicméně, myslím si, že kdyby si má dcera hrála s holčičkou, která by ji naváděla k neposlušnosti a bůhví k čemu všemu, asi by mi to také vadilo. Možná bych to řešila větším dozorem nebo tomu ještě dala čas. Nakonec to třeba nebude tak zlé, jak Vám to teď připadá.
@Bábrdl píše:
Tak to nejsou ani tak představy, jako stereotypy
Anebo tak. ![]()
@Anonymní píše:
@hopsalka to nedělám, k ničemu ji nenavadim, tohle si řeším sama v sobě ne s dcerkou, dovoluji ji si s holčičkou hrát, jen mě zajímalo zda to nějak řešit nebo ne, řešit to zatím nebudu, počkám jak se to bude vyvíjet dál
Psala jste, že před dvěma lety ji skrtila, to je samozřejmě neakceptovatelne, ale mohla byste možná popsat jak si hrají a kde si holky hrají nyní? Moje čtyřletá například kamarádku zduchla ze schodů na klouzacce (dost drsně, až jsem byla šokovaná), neboť chtěla jít první. A pak mi prostě řekla, že to chtěla udělat, aby byla první (nikdy to neudělala, takže jsem to vůbec nečekala a nestihla reagovat). Prostě ta sobeckost v dětech je, ale časem se prostě naučí, že tudy cesta nevede. Když měly děvčata takový incident před dvěma lety, asi se kamarádí dlouho? Mě by upřímně zajímal bližší popis, jak často se vidí, jak si hrají, kde si hrají, pod jakým dohledem (nedohledem). Ono z Vašeho popisu to prostě vyznívá ve Vás neprospěch, protože podle mě nemáme jako čtenářky zádný obrázek jak jejich hraní probíhá.. Jinak to navádění… K návštěvám… Moje dcera běžně navadi mě, když něco chce, abych se zeptala za ni (třeba jestli k nám kámoška může), sama se stydí zeptat se, tak mi to řekne, ať se zeptám té druhé maminky např. Sama by se nikdy nezeptala.
@Alex17 popravdě už nemám moc náladu to tu rozepisovat, vždycky se najde někdo, kdo ví přesně nejlépe jaká jsem a jak vse myslím, tak proto