Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nowena vracím poklonu, to jsi zase ty napsala krásně, snad si z našich příspěvků zakladatelka něco vezme v kladném slova smyslu
@stinga vezmu, já si vašich rad cením, nemám se kde zeptat, tak jsem zvolila tuhle cestu, o to víc mě mrzí některé komentáře, ale ano s tím člověk musí počítat. I kritiku přijímám, jen by to občas šlo napsat lépe…
@Annabela11 píše:
Takhle to tady chodi no, urazet zesmesnovat, klasikaNektere komentáře jsou fakt sila!
Ale to je tady klasika. První komentář typu: jsi blbka a ostatní se vezou. Stádečko
@ontar píše:
Chudák holka…takové vemeno mít za mámu…
Liskni si prosím z obnou stran ![]()
No ano, někteří jsou tady velmi neomalení, anonymita internetu
@Anonymní píše:
@stinga vezmu, já si vašich rad cením, nemám se kde zeptat, tak jsem zvolila tuhle cestu, o to víc mě mrzí některé komentáře, ale ano s tím člověk musí počítat. I kritiku přijímám, jen by to občas šlo napsat lépe…
Ne, že bych tě trochu nechápala, ale… jakou kamarádku by sis pro svou dcerku představovala?
Mě moje představy nikdy nevyšly.
@Anna766 píše:
Ne, že bych tě trochu nechápala, ale… jakou kamarádku by sis pro svou dcerku představovala?
Mě moje představy nikdy nevyšly.
Nikdy ti nevyšly?! ![]()
Jake si mela představy?
@_.Emilyyy píše:
Nikdy ti nevyšly?!
Jake si mela představy?
No třeba že dcera s kamarádkou si budou kreslit a hrát s panenkami
A ony litaly po vsi s klukama, dělaly kraviny.
Syn že si s kamarády bude hrát fotbal a v zimě hokej, on je tichý, hodný a radši doma četl v encyklopediích.
Tak asi takhle, to je život. ![]()
Vyvětluji své dceři, co je správné a co ne na chování jejích kamarádek, ale do kamarádek se dceři nepletu, zároveň si je ale domu neberu…
A ještě jedna důležitá věc na to pozor, před dcerou ani rodiče kamarádek a jejich výchovu nehodnotím (doneslo se mi takhle od dcery jednou zprostředkovaně, co jedné holčičky rodiče říkali o rodičích, teda spíš o celé národnosti jiné holčičky) ![]()
@Anna766 píše:
No třeba že dcera s kamarádkou si budou kreslit a hrát s panenkamiA ony litaly po vsi s klukama, dělaly kraviny.
Syn že si s kamarády bude hrát fotbal a v zimě hokej, on je tichý, hodný a radši doma četl v encyklopediích.
Tak asi takhle, to je život.
@_.Emilyyy píše:![]()
![]()
.
Vaz si toho, ze mas doma tak hodneho pubertaka, vaz si toho
Však ho miluju takového, jaký je. O to nejde. Jen, že ne vždy jsou věci, jak bychom je chtěli mít. To je pro zakladatelku.
@kvaček píše:
Já měla taky občas potřebu řešit kamarády děti, ale už jsem s tím skončila.. Prostě i ty děti asi potřebují is ami poznat, co je pro ně dobré a co ne..
Hlavně si myslím, že takové malé děti jsou všechny stejné.. Já se nechci zakladatelky dotknout, ale sama ani neví, co říká její dcera, možná by se divila..
Já takto slyšela děti, jka si vypráví, když jsou sami, a prostě iluze zmizela.. Prostě mezi sebou každé je takové, že jakoby - předvádí se, machruje, myslím ke svému věku samozřejmě..
Kdybych se měla řídit v době, dky bylo našemu klukovi, 6,7 let a chodili tady 3 kluci, tak se nekamarádí ani s jedním. Jeden pořád naváděl kluka, že by si mohli jít něco koupit, že má na něco chut, další, pořád zase vymýšlel chodit na tablet, a to jsem slyšela osobně, jak říká, nechodme ven, pojdme na tablet, a třetí, mu dělal zle, a naschváli, ale později jsem zjistila, že prostě se tak popichují navzájem..
Radu nemám, ale si bych to tak v 6 letech neprožívala, možná pak jak nasotupí puberta a opravdu jsouproblémy jako- parta, sprostá mluva, kouření, alkohol atd..
Přesně. Taky si myslím, že mám doma andílka, kterého by nějaká lumpárna ani ve snu nenapadla, ale občas jsem měla tu čest poznat, že umí být i kvítko z čertovy zahrádky.
Jinak zakladatelko - chápu, že se snažíš dceru chránit, ale čím víc ji budeš kamarádku zakazovat, tím víc za ní půjde. Neboj i šestileté dítě má rozum. Vím o čem mluvím. Kousek od našich je jedna problémová holčička (nebo spíš rozmazlená), za kterou si můj syn chodil hrát. Často se od ní vracel s brekem - tuhle ho bouchla, tuhle polila voodu, tuhle hodila písek do hlavy. A za půl hodiny si s ní znovu hrál. Holka byla (a je do teď) těžká provokatérka, takže chodila sem a tam, povolávala, až syn prostě za ní šel. A to byl cca o 2 roky mladší než je tvá dcera. A co jsem měla jako dělat? Zakozovat? Uvázat ho na provázek? Tím bych nic nedokázala. A s rodiči řeč nebyla, ti svou dcerunku považují za nejhodnější dítko na světě. Sice synovi to trvalo trochu déle (v tomhle je takový ťuňťa), ale časem pochopil sám, co je holka zač a dnes se už s ní nekamarádí a nenechá se vyprovokovat…
Nech to být, až prostě ublíží, stůj při své dceři, podpoř ji, ale nezakazuj. Ona na to musí přijít sama i v těch šesti letech..
@Anna766 píše:
No třeba že dcera s kamarádkou si budou kreslit a hrát s panenkamiA ony litaly po vsi s klukama, dělaly kraviny.
Tak asi takhle, to je život.
Tak to nejsou ani tak představy, jako stereotypy ![]()
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx promiň za chytrý telefon za jeho automatické opravy nemůžu
Tohle ale nebyla automatická oprava
. Kdoví, jak to ve skutečnosti je.