Kamarádka Praha 5 - Zbraslav

• Otevřená skupina

Chybí ti kamarádka a nemáš si s kým popovídat?

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

918
26.7.12 17:58

Kamarádka Praha 5 - Zbraslav

Ahoj maminky,

hledám nějakou kamarádku ze Zbraslavi. Klidně i bezdětnou :). Jsem tady uplně sama, chybí mi někdo na pokec, kafíčko a procházky.

Mám holčičku narozenou/2011

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
24.8.12 22:22

Ahoj,

jsem cerstva maminka chlapecka, od dubna 2012, a take jsem na Zbraslavi uplne sama. Moc rada se s Tebou seznamim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
25.8.12 08:08
@chiarra126 píše:
Ahoj,jsem cerstva maminka chlapecka, od dubna 2012, a take jsem na Zbraslavi uplne sama. Moc rada se s Tebou seznamim.

ahojky, tak to je super :-) Budu moc rada, když nekdy společně vyrazime na prochazku. Z jake časti jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
25.8.12 09:11

Hezké ráno :)

Jsem ze Zahradni ctvrti, tam, jak jsou ty domy naproti Lidlu. Pochazim z Moravy, ale ziju v Praze jiz pres 4 roky. Dokud jsem pracovala, tak jsem si nestezovala na nedostatek lidi okolo, ale s materstvim se mnohe meni. Urcite muzeme vyjit na prochazku nekdy :).

A odkud si Ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
25.8.12 15:29

:-D tak to je pěkne, ja jsem taky z Moravy. V Praze jsem ted v zaři 3 roky. My bydlime dole u vody „na placku„. Přesně jak pišeš, dokud jsem chodila do prace, nestěžovala jsem si, že na Zbraslavi nikoho neznam, ted když jsem doma, je to naopak. Ty samotne prochazky jsou nuda :-)

Mužu se zeptat kolik Ti je? Mě bude 25. Jo a koukala jsem, že jsem v uvodu nenapsala jak mam stare dite. Mam holčičku duben 2011, takže o rok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
25.8.12 22:30

:) morava…
mně je 32 let, takže jsem o „velký fous“ starší :)
jak píšeš, ty samotné procházky jsou nuda a smutné a mnohokrát potkávám jiné maminky a říkám si, copak je asi svedlo dohromady :)… na zbraslavi je to navíc s procházkami komplikované, nebo alespoň mně se to tak zdá, není tady žádný větší park, takže si to s chlapečkem mašírujeme pořád po stejných stezkách podél rušných cest, někdy jdeme pěšky k vltavě, nebo jedu autem do braníku a tam to procházím podél vltavy, občas stromovka, aj…

pokud je holčičce skoro 1,5 roku, to už musí být veliká zábava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
26.8.12 11:35

No velika zabava, jak se to vezme :-D spiš se ted uz vubec nezastavim, dokud nechodila, těsila jsem se až začne litat a ted když lita, těšim se až bude druhe mimčo, ktere nebude ještě chodit :-D

Maš pravdu, že tady nic moc neni. Vždycky jsem chodila jeden a ten samy okruh pořad dokola. Ted už mi v kočaře nespi, takže nejsme venku cele dny, jako donedavna, tak už mi to ani tak nepřijde.
A ty maminky nevim, asi bych řekla, že se znaji třeba z baraku, nebo na Zbraslavi bydli delši dobu. Je pravda, že jich tady je hodně, ale nejsem ten typ, co by se seznamoval na ulici :-(

Okolo Vltavy mysliš pi cyklostezce? Po ni jsme taky parkrat šli, ale je to tam celkem „o hubu“. A na druhou stranu, na tu usem neměla vhodny kočar :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
26.8.12 15:11

My teď byli na dovolené se známýma, co mají dvouletého chlapečka a ten v bazénu řádil jako černá ruka, tak se na to docela těším. Ale jak píšeš, pokud jsem měla pocit, že teď nic nestíhám, tak s malým, co už sám chodí, to se také nezastavím :), ale alespoň to bude větší zábava než ty monotónní procházky. I když na každém období je samozřejmě to hezké…

Jj, na cyklostezce, ale raději tam chodívám v dopoledních hodinách, protože odpoledne je to opravdu o hubu, to si myslím, že mají problém si tam nezpůsobit zranění bruslaři s cyklisty, natož, abych jim tam křižovala cestu ještě já. A kočárek na to uzpůsobený teda moc nemám, klasický městký - od stokke, žádné terénní kolečka, tak jsem zvědavá na zimu tady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
26.8.12 20:58

Taky se trochu obávám letošní zimy. Loni jsem ještě jezdila s trojkombinací s velkýma kolama, ted už mám golfák a ty prý ve sněhu moc nejezdí, no kdyžtak sáně to jistí :lol: Ale víš co, tady ty zimy už nejsou tak strašné a většinou do druhého dne jsou chodníky sjízdné :) JJ vím jaký máš kočárek, já už zase začínám vybírat nový kočár, tak se v tom trošku orientuju. Je to ted pro mě nová záliba :lol: :lol: I když hodně s předstihem :-)

Tak ono přes tyden dopoledne se to po te cyklostezce celkem dá, ale o víkendu…nejsem sebevrah. Je celkem úzká, bála bych se tam i sama na bruslích.

Jak se vubec Tvuj chlapeček jmenuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
26.8.12 22:10

V Praze ty zimy přeci jen nejsou takové, jako na Moravě, nebo alespoň já pamatuji doby, kdy bylo u nás nasněženo s více než metrovými mantinely kolem cest a v Praze měli na lehký poprašek na cestách :).

Co se týče záliby ve vybírání kočárku, to mě lehce minulo, já se zamilovala do kočárku stokke, protože jej mají známí a mohla jsem si ho vyzkoušet. Nebydlíme na vesnici, tak máme městský kočár a v závějích si myslím, že se nepojede dobře žádnému. Tak budu tajně doufat v rychlé úklidy chodníků v zimě, ať můžeme mašírovat :). Ale jinak ta nabídka je opravdu široká, tak věřím, že to dokáže hodně zaměstnat, než se vybere ten pravý.

Můj chlapeček se jmenuje Maxim, takže Maxíček :). A co Tvá holčička? Z jaké části Moravy pocházíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
27.8.12 09:54

Ja jsem taka zvykla na velke zimy, kdy třeba vubec nejezdily autobusy. Ale tady mě posledni dvě taky celkem překvapily. Žila jsem v představě, že v Praze byva par cm, ale ty dvě posledni staly za to, i když metrove zavěje to nebyly : -D
chviličku jsem žila u Zlina a pak v Haviřove u Ostravy a Ty jsi odkud?
ale přesně jak řikaš, nebydlime na vesnici, i když si tady tak nekdy připadam. Tak ale on ten stokke ma zadni kolecka větůsi ne q hlavně si myslim, že to neni značka za par korun, tak by na to vyrobce měl pamatovat :-) No nabidka je obrovska, a. e přijde mi, že dokonaly neexistuje :-D u druheho taky spiš pujdeme do městskeho kočarku. Manžel se zamiloval do mutsy evo. Tak uvidime kolikrat se to ještě změni :-)

Krasne jmeno jste vybralu, to jsem ještě u nikoho neslyšla. My mame Beatku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
27.8.12 09:57

Omlouvam se, že moc nepouživam interpunkci, pišu převažne z mobilu. Tak prosim omluv me chyby, když si to čtu tpětně, hrozim se :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
27.8.12 11:18

Ja zila cely zivot v Opave, takze jsem v podstate i obe ze Severni Moravy :). A mas pravdu, ty posledni zimy byly kupodivu horsi i tady v Praze.

Ten kocarek mutsy evo je na obrazku moc hezky, necim mi pripomina i stokke. Pro me bylo dulezite, aby byl lehky, lehce se s nim manipulovalo, to ze mam korbicku nebo sportak vysoko a nemusim se sklanet je pro me jen plus navic. Ted uz pomalicku prejdeme do sportaku, Maxicek uz moc nechce spat, obdivuje vse kolem nas, takze mu to za chvilicku doprejeme ze sportaku.

Dekuji, vy mate pro holcicku take moc hezke jmeno, ja snad zadnou Beatku v mem okoli neznam, spise na Slovensku ji pouzivaji casteji. Libi se mi jmena, ktera jsou pouzivana mene, ale pritom je snadno najdes v ceskem kalendari.

Za preklepy nebo interpunkci se vubec neomlouvej, sama pisu, jak mi to zrovna vyhovuje, jedine co hlidam je gramatiku :D. Takze pokud mne to nekdy uleti, tak se omlouvam :).

Ten profil emimino se mi docela libi, zadavam tady ve vyhledavaci ruzna temata, co zrovna aktualne resim a snad ke vsemu se tady lide vyjadruji. Takze clovek nemusi mit pocit, ze je na nektere otazky nebo problemy sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
27.8.12 12:45

Jo je to ady fajn, většinou když jsem něco hledala, našla jsem odpověď na emiminu :-) I když teda někdy se tady holky pěkně zhádají

My jsme taky šli do sporťáku nějak na podzim. Ne, že by se Beatka nevešla do hluboké korby, ale už ji nebavila, chtěla se koukat ven. Spinká Ti ještě vubec venku, nebo už jenom kouká? Já si nějak nepamatuju, kdy mi Beatka přestala spát v kočárku.
Máme pro kočárek stejná kritéria, navíc ještě musí byt maximálně skladný, aby se mi krásné vešel do auta :)

Taky moc Beatek neznám. Chtěli jsme jméno, které nemá každé druhé dítě, jako např. Terezka a Matyáš. Tak se nám to snad povedlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
27.8.12 22:30

No tak to není nic pro mě, takové hádky! Do toho se zaplést jednou a už mě tam nikdo nikdy neuvidí. Čekala bych, že se tam diskutuje na téma miminek a vše kolem a nebojuje :). Ale každý jsme holt jiní…

Maxíček v korbičce právě už moc nespinká. Už si pomaličku vytváří pravidelný režim, kdy má polední spánek a to jej moc na procházky netahám a i kdyby, tak v kočárku spinká jen chviličku (na rozdíl od postýlky doma, kdy dokáže v poledne ještě spát i 3 hodiny) a je rozptylovaný okolím, stromy, ptáčky atd :)… Ale je to moc roztomilé pozorovat to jeho zaujetí a jak ho všechno zajímá, tak stejně doma, hodně čteme a on upřeně pozoruje tu knihu a obrázky a já jen čtu a čtu :).
Tak stejně mě k tomu vedla i babička, když jsem byla malá a dodnes mám dobrý vztah ke knihám.

S tím kočárkem, jak píšeš, já mám své auto menší, takže se mi do kufru vleze pouze „podvozek“ kočárku, korbičku dávám na zadní sedadla a Maxíčka vozím v isofixu na předním. Kdybychom ovšem měli větší a mohutnější kočár, tak jej do kufru již nedám. V tomhle je stokke fakt úžasný, lehký, skladný, vyhovuje mi moc.

Když si z Moravy, tak rodiče asi také vnučku nevidí, jak by si přáli viď? Já se snažím jezdit, jak to jen jde, o prázdninách jsem tam byla skoro 3 týdny a zase se výhledově chystám na hezký podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny