Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud jde o to nevidat se s touto pani, tak moje rada je proste ji to řekni. Bude to nepříjemné, ale schovávani se není řešení.
Já bych jí řekla, že s ní chodit nebudeš, že Ti vadí jak se chová a tak. Prostě na rovinu. Síce je to drsné, ale jak je vidět, měnit číslo a zatajovat se nemá smysl. Takhle se nejspíš urazí a budeš mít klid. Nebo se chytne za nos a zamyslí se - což by bylo taky fajn. Ale tomu moc nevěřím. Prostě drsně říct pravdu a buď bude klid nebo minimálně bude vědět, že dělá něco špatně.
Pokud se s ní stýkat nechceš, na rovinu a slušně jí to řekni, klidně i co ti vadí. Nebo když s ní o tom nechceš mluvit, napiš jí to. Nechápu proč se stýkat s někým, kdo mi nesedí…
@iwa83 píše:
Já bych jí řekla, že s ní chodit nebudeš, že Ti vadí jak se chová a tak. Prostě na rovinu. Síce je to drsné, ale jak je vidět, měnit číslo a zatajovat se nemá smysl. Takhle se nejspíš urazí a budeš mít klid. Nebo se chytne za nos a zamyslí se - což by bylo taky fajn. Ale tomu moc nevěřím. Prostě drsně říct pravdu a buď bude klid nebo minimálně bude vědět, že dělá něco špatně.
Já jsem ji už párkrát řekla že své dítě nebiju, protože si myslím že věci jsou řešit jinak než fyzickými tresty.. a ona to máš asi pravdu a za hodila zlískala syna za to že se počůral.. ![]()
Měla by se léčit, protože z těch dětí udělá neurotiky. Sice já dcerku plácnu po zadku, ale to až ve chvíli kdy opravdu zlobí. Já bych asi neměla na to se na to dívat. Bych to asi nevydržela a začala mlátit já jí. By asi koukala kdyby jí od tebe jedna přistála ať se vzpamatuje.
@Anonymní píše:
Já jsem ji už párkrát řekla že své dítě nebiju, protože si myslím že věci jsou řešit jinak než fyzickými tresty.. a ona to máš asi pravdu a za hodila zlískala syna za to že se počůral..
Ale je zbytečné jí říkat, jak to děláš ty. Prostě jí řekni, že ti strašně vadí, jak to dělá ona a že proto se ti s ní nikam nechce. Tečka.
@Anonymní píše:
Já jsem ji už párkrát řekla že své dítě nebiju, protože si myslím že věci jsou řešit jinak než fyzickými tresty.. a ona to máš asi pravdu a za hodila zlískala syna za to že se počůral..
Jednou ji někdo uvidí při tom mlácení dítěte a zavolá na ni policii. To se bude divit.
Holky jsou v tomto věku skoro vždycky šikovnější než kluci. Myslím, že by Ti vadilo daleko víc, kdyby chválila syna oproti Tvé dceři. Být Tebou, tak jí řeknu, že holky jsou šikovnější na začátku, ale to neznamená, že v budoucnu nebude úspěšnější a šikovnější kluk i když ve dvou letech nechodí na nočník a v pěti ještě šišlá. Mnohokrát se to už potvrdilo ![]()
Taky jsem byla nejšikovnější ve školce, nejrychleji zavázané tkaničky a pak jsem je vázala půlce ostatních dětí. Nejhodnější doma, všichni mě měli rádi, všechno jsem vždycky snědla atd… pak přišla puberta, to už jsem tak hodná nebyla, rodiče šíeli, dnes jsem průměr. Nikoho kupodivu nezajímá v kolika jsem se naučila na nočník ![]()
Příspěvek upraven 19.01.18 v 12:12
@Liz píše:
Holky jsou v tomto věku skoro vždycky šikovnější než kluci. Myslím, že by Ti vadilo daleko víc, kdyby chválila syna oproti Tvé dceři. Být Tebou, tak jí řeknu, že holky jsou šikovnější na začátku, ale to neznamená, že v budoucnu nebude úspěšnější a šikovnější kluk i když ve dvou letech nechodí na nočník a v pěti ještě šišlá. Mnohokrát se to už potvrdilo
Nepřečetla jsi si špatný příspěvek? ![]()
Rekni ji to narovinu. Ze Ti to vadi, ze je na deti sprosta a bije je, at to nedela pred Tebou, protoze Ti to vadi. Jinak ze omezite styk. Co jineho ![]()
@Anonymní píše:
Nepřečetla jsi si špatný příspěvek?
Aha
reaguju na ten úvodní ![]()
@Anonymní píše:
Myslela jsem si to![]()
![]()
Díky
No, mazat už to nebudu ![]()
Já bych to asi nevydržela a něco jí řekla. Nemám ráda, když někdo sprostě nadává a mlátí své děti. To je hrůza.