Kamarádka srovnává a je zlá na svého syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
19.1.18 12:33
@Anonymní píše:
Ahoj, mám známou- nechci říkat kamarádka protože si nemyslím že je. Já pro ní asi jo..
Známe se asi 5 let. Má 2 děti, když byla malá umřela ji maminka.. furt mi říká že by hrozně chtěla mít maminku jako já a atd.. jenže problém vidím v tom, že ona je hrozně " zvláštní ". Kupříkladu: furt mi říká, jak já všechno krásně zvládám, jen proto že mám mámu, rodinu sourozence a manžela. ( Normálně všichni chodí do práce a já se starám o dítě ) ale co mi vadí je, že ona chce často chodit ven s námi ale já už na to nemám. Ona ty děti hrozně bije, je na ně zlá.. - v žádném případě je nezanedbává! Ale prostě má 2 psy, který běhají mezi hračkami, věcmi, děti věčně olizují. Pamatuji si jak půlročnímu synovi řekla, že mu dá facku jestli nepřestane řvát jako debi*… Já své dítě nebiju. Jen 1 x jsem na něj zařvala a to už muselo být. Ale ona furt na fcb dává fotky jak je šťastná maminka, jak miluje své děti, jak jejich úsměv a bla bla bla bla bla.. :oops: ale pak jsme venku a ona prostě je věčně fackuje, věčně jim říká že jsou to fakani, že je zmlátí a atd. Pak se mě zeptá na názor na něco a když ji ho řeknu tak je to špatně.. :roll:
Snažím se jí vyhýbat co to jde.. ale moc to nejde.. bydlí od nás 3 minuty. :roll: už jsem si měnila i číslo kvůli ní ale našla si ho :roll:.. nejvíce mi asi vadí, že furt říká o tom starším dítěti že byli nechtěné ( otěhotněla po 2 měsících vztahu - nechtěně ) ale to dítě za to přece nemůže? Pak nadává že její partner si nevezme děti ven.. ale párkrát jsem byla už u toho kdy si je vzal třeba na celý den, a pak přijel domů a ona ho zjebala jak malýho Jardu že - ztratili čepici, měli zmrzku.. prostě vždycky něco.. :roll: už nevím jak se z toho vylízat.. mám z ní pomalu deprese :roll:

Jestli jí jako malé umřela mamka, tak asi měla těžký život. Takový lidé tím bývají poznamenaní. :,( Když odeberou mládě matce třeba v zoo, ono sama nedokáže vychovávat své vlastní mládě. Viz tahle hrůza: https://cs.wikipedia.org/…ryho_Harlowa

Řešení jsou dvě. Nestýkej se s ní. A nebo, jestli máš chuť a sílu těm dětem pomoci, tak se s ní stýkej dál, ale pozvi ji na kafe a řekni jí, v klidu, že už nechceš slyšet, že to dítě bylo nechtěné, že je to hezký chlapeček a za nic nemůže. Jasně, můžeš si říct, že je k ničemu, že to nebude říkat jen před tebou. Ale podle mě není, upozorní ji to, že to není vhodné chování, možná se nad tím i zamyslí.

Když se prckovi něco povede, pochval ho. A upozorni na stejné rysy s matkou. „Podívej, to jsem si nikdy nevšimla, že on má úplně stejný tvar očí jako ty.“ „Hele, teď se usmál přesně jako ty.“

A pokud tě to nějak nedrásá, klidně jí projev trochu soucitu. Vyrůstat bez maminky musí být těžké. :think: Třeba jí to trochu uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
19.1.18 12:58

@Bábrdl To jsi napsala krásně.
Já si myslím, že ta maminka je nešťastná, vzhlédla se v „lepší“ kamarádce a nedokáže s dětmi jednat v klidu. Možná je nevyzrálá. Ale já bych skutečně toto nesnesla sledovat ani minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
19.1.18 13:00

Upřímně oznam své známé, že Ti drásá nervy její chování a řekni jí také o tom, jak uměle se chová na fb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.1.18 13:04
@kontramatka píše:
@Bábrdl To jsi napsala krásně.
Já si myslím, že ta maminka je nešťastná, vzhlédla se v „lepší“ kamarádce a nedokáže s dětmi jednat v klidu. Možná je nevyzrálá. Ale já bych skutečně toto nesnesla sledovat ani minutu.

Já sama vím, jak jsem, coby nezkušená stará prvomatka (s miminem a batoletem 0 zkušeností, znala jsem jen starší dítě), vzhlížela ke kamarádkám, co už měly mateřské zkušenosti.

Pochopitelně jsem si myslela, jak všechno vím a znám, ale vlastní dítě a ještě mimino, potěš koště. to bylo něco zcela jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.1.18 13:06
@MaminkaLucka píše:
Upřímně oznam své známé, že Ti drásá nervy její chování a řekni jí také o tom, jak uměle se chová na fb.

Někde jsem četla, že na FB dáváme nikoliv život jaký máme, ale jaký bychom chtěli mít.

Ona se podle mě nechová nutně záměrně falešně. Prostě se jí povede hezká fotka úsměvu, tak ji tam dá. Cítí se dobře. Ale pak se dítě počůrá, jí ujedou nervy. Nejspíš ani neumí tu situaci řešit jinak než řevem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
19.1.18 13:09
@Bábrdl píše:
Někde jsem četla, že na FB dáváme nikoliv život jaký máme, ale jaký bychom chtěli mít.Ona se podle mě nechová nutně záměrně falešně. Prostě se jí povede hezká fotka úsměvu, tak ji tam dá. Cítí se dobře. Ale pak se dítě počůrá, jí ujedou nervy. Nejspíš ani neumí tu situaci řešit jinak než řevem.

Není lepší fb nemít vůbec? Já ho nemám a žiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.18 13:12
@MaminkaLucka píše:

Taky nemám fcb, vím to protože má v přátelích jednu společnou známou :-)

• Citovat
  • Upravit
3594
19.1.18 13:17

Ahoj, já bych jí řekla, že se nechci stýkat s někým, kdo je zlý na děti, nedejbože je bije :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.1.18 13:29
@MaminkaLucka píše:

Tak to gratuluju :lol:

Nemáš sice FB, ale používáš emimino. Je na tobě, jaké zvolíš komunikační kanály. :nevim:

FB je super nástroj, jak být v kontaktu s lidmi, kteří jsou na druhém konci světa, republiky nebo i Prahy :lol: Pochopitelně je potřeba přemýšlet, než tam něco pověsíš. Nicméně klady podle mě převyšují nad zápory.

Ale to je jedno. Ta holka má problémy. Nezmizí, když přestane používat FB. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.18 13:33
@Bábrdl píše:
Tak to gratuluju :lol:

Nemáš sice FB, ale používáš emimino. Je na tobě, jaké zvolíš komunikační kanály. :nevim:

FB je super nástroj, jak být v kontaktu s lidmi, kteří jsou na druhém konci světa, republiky nebo i Prahy :lol: Pochopitelně je potřeba přemýšlet, než tam něco pověsíš. Nicméně klady podle mě převyšují nad zápory.

Ale to je jedno. Ta holka má problémy. Nezmizí, když přestane používat FB. :nevim:

Víš co je vtipné? Že účet jsem si udělala jen kvůli tomu aby jste mi tady poradili :lol: a pak už sem nikdy nevlezu :lol:

• Citovat
  • Upravit
36556
19.1.18 13:37
@Anonymní píše:
Víš co je vtipné? Že účet jsem si udělala jen kvůli tomu aby jste mi tady poradili :lol: a pak už sem nikdy nevlezu :lol:

To byla reakce na @MaminkaLucka :nevim:

Nicméně tobě jsem poradila, poradili ti i jiní. Jistě si z toho něco vybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
19.1.18 13:50
@Anonymní píše:
Víš co je vtipné? Že účet jsem si udělala jen kvůli tomu aby jste mi tady poradili :lol: a pak už sem nikdy nevlezu :lol:

co je na tom vtipného prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.18 13:58

My toto máme v rodině. Za běžnou hodinovou návštěvu, dostanou děti několikrát na prdel, ixkrát seřváno, neustále vyhrožováno. Ten starší už se bohužel chová, jak když má nějakou poruchu, ale je to jen přístupem. Jako bezdětný jsme to nesoudili, protože jsme se cítili mimo co se týče výchovy dětí. Teď co máme vlastní dítě, je to pro nás nesnesitelné a nechceme aby to naše dítě vidělo. Radu nemám, my jsme omezili kontakt na úplné minimum. Jít příkladem, či něco kulantně říct, by nebylo přijímáno.

• Citovat
  • Upravit
1015
19.1.18 14:13
@Anonymní píše:

Občas není o co stát. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
19.1.18 14:16
@Bábrdl píše:
To byla reakce na @MaminkaLucka :nevim:Nicméně tobě jsem poradila, poradili ti i jiní. Jistě si z toho něco vybereš.

Na fb je člověk oficiální, má tam údaje. Já tady údaje žádné nemám a to mi vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí