Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminky, mám termín na Vánoce a tak by mě zajímalo, jaké jsou vaše zkušenosti s porodem v tuhle sváteční dobu kolem Vánoc.
Máte někdo taky tak termín? Budu rodit nejspíš v Brně, tak se třeba někde potkáme u salátu
![]()
Ahoj tak já rodila 23. 12. 2010 a vůbec mi to nepřišlo jako vánoce bez sněhu a s ostatními maminkami a miminkami a s tím nejduležitějším človíčkem tomáškem
jinak na oběd nebyl kapr ale jenom fileta klasika nemocniční strava
jinak u nás v nemocnici se ted den narodilo asi 14 dětí protože se oteplilo něco na tom bude
krásny večer ![]()
Já rodila dcerku 23. 12. 2008
v porodnici jsem strávila jak Štedrý den, oba svátky, Silvestra a na Nový rok nás konečně pustili domů, dcerka měla silnou novorozeneckou žloutenku. Vánoce to byly smutné i šťastné, prostě mi bylo líto, že nejsem s celou rodinou pěkně u stromečku a tak, ale zase jsem se kochala tím nejkrásnějším dárečkem ![]()
Na jídlo byl kapr a salát, sice takový nemastný neslaný, ale sníst se dal. Naštěstí mi manžel přinesl i můj domácí, který jsem stihla udělat den před porodem ![]()
Příspěvek upraven 12.06.12 v 20:09
Já teda nerodila na Vánoce, ale na Velikonoce, i když počasí by odpovídalo spíš Vánocům. Využili jsme toho při oznamování o narození. SMS zněla: Radostné Velikonoce přejí Táta, máma, starší syn, novorozeně (míra, váha)
Ahoj, já jsem rodila prvního synka na Vánoce v noci, ještě jsem si vklidu dala doma večeri a rozbalila dárky, pak šla spát. V noci mě praskla voda a v 5h už jsme všem posílali sms že máme pro ně další velký dárek
V porodnici panovala naprostá pohoda a klid (rodila jsem v Brně u Milosrdných), byla tam mladá PA i mladá doktorka a obě byly naprosto úžasný. Po porodu jsem dostala k snídani stylově vánočku
Bylo fajn že během Vánočních svátku měl každý z rodiny volno a přijeli se za náma podívat. tak přeji hodně štěstí a at vám to proběhne vše hladce
Já jsem na štědrý den byla bohužel se synem v nemocnici a k večeři byl smažený kapr se salátem, ani ten kapr to nezachránil a byl to ten nejhorší štědrý večer, vánoce jsme měli až na 2. svátek vánoční kdy nás pustili domů ![]()
U mě nejzáživnější vyprávění pro všechny..
Přijela jsem 24. prosince ve dvě ráno.. takže Šterdý den jsem měla v nemocnici.. Měla jsem nějaké problémy, ale to tady nepatří.. Prostě mě praskla voda, neotvírala jsem se, nepostupovalo to, a nakonec jsem odrodila až 25 v 7 večer!! takže jsem si Vánoce užila v porodnici.
Na Štedrý den mi donesli pěkně rybí polévku, ryby s majonézovým salátem a nějaký moučník - spíš máslový a pěkný kus.. za pár hodin mě volala sestřička na klystýr
![]()
Holky díky moc za zážitky, no mě ani tak nejde o toho kapra
ale spíš o to, jaký je personál…jestli to třeba na Vánoce neodkroutí medici a tak… i když ti budou asi spíš odjetí na prázdniny ne? No doufám, že tobude v pohodě a že nebudeme muset stát frontu na box jako u prvního
to už by se mi fakt nechtělo ![]()
Tak ja rodila 20. 12. a na Vanoce nas pousteli domu, takze jsem si i stromecku a darecku uzila. Ale pred Vanoci to bylo o to lepsi, ze uz chteli mit vsichni doktori klid, nikdo nas zbytecne neotravoval a pousteli nas brzy domu ![]()
@kvaček píše:Na Štedrý den mi donesli pěkně rybí polévku, ryby s majonézovým salátem a nějaký moučník - spíš máslový a pěkný kus.. za pár hodin mě volala sestřička na klystýr![]()
Ahoj, já rodila 24. 12. 1991
takže ještě bez mobilů, bez nadstandardu a návštěv
ale… Na kapra/filé a kupovaný bramborový salát si pamatuji dodnes ![]()
Sestřičky super a Dr. Co mě rodil ( Dr. Černý na Bulovce) byl nepříjemný, si pamatuji, že měl čerstvě šité obočí a mě v tu chvíli napadlo, že už někoho svou náladou pěkně nas***
@naska píše:
Holky díky moc za zážitky, no mě ani tak nejde o toho kapraale spíš o to, jaký je personál…jestli to třeba na Vánoce neodkroutí medici a tak… i když ti budou asi spíš odjetí na prázdniny ne? No doufám, že tobude v pohodě a že nebudeme muset stát frontu na box jako u prvního
to už by se mi fakt nechtělo
Já rodila 18. císařem a 23. sem šla domů…Ovšem bez dcery, která si ještě pobyla pár týdnů v inkubátoru, takže asi nejhorší Vánoce, co si dokážu představit
No a rodila sem teda bohužel v sobotu, takže tam na mě opravdu zbyly takový čerstvě atestovaný (jestli vůbec
) doktorky, hodně mediků a žákyněk (říká se těm „ještě-ne-sestřičkám“ tak?
). Tak různě se na svátky zavírala některá oddělení a asi tisíckrát nás stěhovali z pokoje na pokoj (já byla v nemocnici týden a za tu dobu sem se stěhovala 5×!!!
A v celé nemocnici bylo šíleně přetopeno ![]()
Ahoj,
také jsem měla termín na vánoční svátky a nakonec jsem rodila dřív. Realita může být jiná, ale to nemyslím ve zlém.
Já jsem odcházela z porodnice den před Štědrým dnem. Každý se rozplýval a říkal jak budeme mít krásné Vánoce, novorozeňata pod stromečkem jako dárek atd.
Nebýt muže, tak ani nevím, že nějaké svátky byly.
Jestli můžu poradit z vlastní zkušenosti, tak je dobré mít opravdu všechno pokoupené (raději něco navíc, než pak o svátcích hledat kde něco chybějícího dokoupit).
Jinak u nás to také bylo tak, že pokud to jen trochu šlo, tak před svátky pouštěli domů.
P. S. Ještě na jednu věc jsem si vzpomněla… Každý se chtěl o svátcích přijít podívat na miminka
a to i několikrát za týden (asi jak měli všichni volno). To bylo z mýho pohledu hrozný. Já potřebovala spíš odpočívat po CS a vůbec po probdělých nocích a k nám se hlásila jedna návštěva za druhou. ![]()
Dneska už bych byla chytřejší…
@Špageta no já tajně doufám, že porodím dřív a na návštěvy prdím, mají smůlu, zvlášť v tom počasí jaké bývá o vánocích, u nás bude zavřeno ![]()
@naska píše:
@Špageta no já tajně doufám, že porodím dřív a na návštěvy prdím, mají smůlu, zvlášť v tom počasí jaké bývá o vánocích, u nás bude zavřeno
Osobně doufám že malé se narodí včas termín mám 11.12.2012, představa že strávím vánoce v porodce neni moc příjemný ![]()