Kapry už jsem zabila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2258
25.12.17 02:08
@lucenka píše:
V útulku tě s koťaty pošlou někam… Navíc pochybuju, že v době kdy bylo pPudloslave 12, tak útulky přijímaly kočky. Smiř se s tím, že dřív bylo topení koťat normální, kastrace se nedělala a koťata už na vesnici nikdo nechtěl.

Pomáhala jsem řešit nedávno a pokud člověk není líný zvednout pozadí, obtelefonovat a zajet s tou kočkou do toho útulku, tak není problém.
Nikde jsem nepsala, že v té době se to tak nedělalo ( i když každý máme svou hlavu a jsme zodpovědni za své činy, usmrtit ve 12 kočku - to už děcko ví co dělá).
To co mě ale fakt zarazilo byla ta formulace: „dokonce jsem utopila kočky“ a nejvíc to následné „dnes bych je vyřídila jinak“.
V dnešní době mi prostě přijde šílené zabíjet kočky, když možnosti jak to pořešit jsou. Kastrace a ty útulky - které opravdu přijímají. Holt se člověk projede třeba dvě hodiny busem, ale útulky jsou.
Beru že zabít zvíře kvůli masu je prostě v určité míře (tu ať každý posoudí sám) nutné. ALe proč zabíjet zvířata, jen proto, že se mi „nehodí do krámu“ a jsem líná to řešit jinak? Tak to fakt nechápu.
Možná to jen Pudoslava formulovala špatně a tím „vyřídit jinak“ myslela právě ten útulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.12.17 02:19

@Sexynohy tak spojení „vyřídila jinak“ přeci vůbec nemusí znamenat, že by je zabila.
A dokonce jsem utopil kočky, podle mého znamená, že zabít kapra je snazší než utopit koťata.
A ano dneska možná jde udat kotě do útulku, ale není to pravidlo, ne každý si může dovolit jet X desítek kilometrů daleko.
A kdybys viděla, jak se zabíjí zvířata na maso, tak bys měla odsoudit i to. Protože to je už lidstejsi zabít kotě utopením.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný