Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dcera přes můj výslovný nesouhlas přinesla domů dvě koťata. Tvrdí, čemuž nevěřím, že je nalezla kdesi u silnice v příkopě v krabici (před týdnem se mě ptala, jestli by mi vadilo, kdyby dostala k Vánocům kotě). Koťata jsou cca 4 měsíční, dobře živená…
Kocoura už máme, další zvířata nechci. Jsem často na pokraji fyzických i psychických sil. Dnes jsem dostala od dcery školu o mé bezcitnosti. Poraďte mi, prosím, kam ta koťata odvést. Nechci je vracet do příkopu k silnici, ale jsem už tak strašně naštvaná, že to asi udělám, pokud se nenajde jiné řešení.(
Útulek. Tam se o ně postarají, já už do útulku odnesla koťat dost (doma je mít nemůžu jsem alergická) a dcerce dát pořádnou lekci o bezcitnosti k vašemu stávajícímu kocourovi, kočky jsou teritoriální samotářská zvířata chovat více koček najednou na malé ploše je spíš o problémech. Pokud se chce starat může jezdit dobtovolničit ke kočkám do útulku.
Bohužel tu v okolí žádný útulek není, hledám, ale nenacházím.
Depozitum, tech je hodně menších po republice. Rozhodne ne v mrazech do příkopu. Nebo inzerát na net, ze darujes koťata.
Našla jsem seznam kočičích útulků: https://www.modrykocour.cz/…ocici-utulky
Můžeš se obrátit i na městskou policii, ať ti řeknou, kam vozí nalezená zvířata. O nějakém útulku vědět budou.
A asi se sebou něco dělej, jestli tě vlastnictví dcery a kocoura běžně přivádí na pokraj všech sil
zní to dost děsivě.
Tak za tohle bych rozjela takový bugr, že by se dceři ani nesnilo.
Zaprvé bych jí vyložila, že příště, až dotáhne další zvíře, okamžitě vyhodíš vašeho kocoura. Za druhé bych začala okamžitě zjišťovat, kde ty kočky vzala. Obvolala všechny inzeráty v okolí, ke kterým se mohla dostat, rodiče spolužáků a kamarádů, případně i učitelku. Každý slušný zverimex má zásadu neprodávat dětem, a tohle je přesně ten důvod - nekupování nechtěných zvířat.
Takže moc nevěřím, že dceři dal koťata nějaký rozumný chovatel - notabene dvě naráz - a ten de..l, který to udělal, toho bych, vlastní síly nesíly, dojela TAK seřvat, že by to taky hned tak nezapomněl. O vrácení koťat nemluvě.
A v závěsu bych dceři názorně vyložila, že po republice jsou vyhozené tisíce zvířat, ale všechna se vám do bytu opravdu nevejdou, a že toto ještě není projev bezcitnosti. A pokud někdo nechce bezcitně koťátka vyhazovat, nemá je v první řadě vůbec odchovávat. ![]()