Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@sakota součástí potravinového řetězce dravců nejsou koťata! Alespoň ne v civilizované společnosti, jíž jsi i ty, předpokládám, součástí… Na rozdíl od „vztahu“ kočka-myš
@vejilka ano, nikdo nemůže za to, že mám děti. Malej je opravdu živej, nemůžu vypnout, spustit z něj oči. Na rozdíl od jiných nemám hlídací babičky, ale za to taky nikdo nemůže. Jednoho kocoura jsme se ujali. Jsme hodně pryč, manžel od rána do večera, děti mají zájmové kroužky, já je zajišťuji organizačně. Dcera, ktera mi sem koťata dotáhla, se domů chodí vyspat. Vrcholí vánoční přípravy. Do toho chce přijet syn s partnerkou a psem, ktery nesnáší kočky. Kocour je už ostřílenej, někam si zaleze a jednoho uhlídám. A co ta koťata?? Ano, já toho v tuto chvíli mám moc, jsem na to hodně sama, připravuji se na dalsí statnice a nemám vztah ke zvířatům. Jsem kvůli tomu duševní mrzák? Dcera ráno odjela a dosud není doma.
@sakota Tak zrovna myši mi tunununu nepřijdou. Nejsou k ničemu užitečný. Jen můžou přenášet nemoce. Kočka naopak myši chytá a pro mě je to zvíře užitečné do baráku. Jinak jí taky chápu, že další kočky nechce, ale která z nás nebyla v pubertě? Někdo jí projde v pohodě, někdo jí má bouřlivou. Bohužel, ne všechny děti jsou celý život miláčkové. Holka to prostě nedomyslela a vzala koťata domů. Teď je na mámě, jak se k tomu postaví. Být na jejím místě tak bych dceru poslala do útulku. Ale určitě bych je neházela dravcům, kor když nemá s dcerou dobrý vztah. Můj manžel taky nemusí zvířata, ale kvůli mě a synovi je respektuje. Před rokem jsme našli u silnice opuštěná koťátka, být to jen na něm, klidně by je tam nechal.Ale protože věděl, že jsem takový srdcař a nedalo by mi to spát, jel je se mnou odvést. Kdyby mi řekl, že je dá dravcům, nenáviděla bych ho. Jinak přírodě nezabraníš, nedělám si iluze, že se mají opuštěná zvířata venku královsky, ale na co tomu ještě pomáhat, když je můžu zachránit?
Navíc se chci brzy taky vrátit do práce. Já jsem duševní mrzák, ale já tu v tuto chvíli mám kocoura, teď jsem ho krmila a dvě nalezená koťata, která někdo asi vyhodil. Teď jsem je krmila! Že si pro ně některá nepřijedete??!
@mimart píše:
Přesně, jsou to ještě kočičí mláďátka. V posteli být nemusí, ale někde v teple by být měla
Nemusí být v dětském pokoji, stačí aspoň na chodbě nebo tak.
@eva valoi píše:
@vejilka ano, nikdo nemůže za to, že mám děti. Malej je opravdu živej, nemůžu vypnout, spustit z něj oči. Na rozdíl od jiných nemám hlídací babičky, ale za to taky nikdo nemůže. Jednoho kocoura jsme se ujali. Jsme hodně pryč, manžel od rána do večera, děti mají zájmové kroužky, já je zajišťuji organizačně. Dcera, ktera mi sem koťata dotáhla, se domů chodí vyspat. Vrcholí vánoční přípravy. Do toho chce přijet syn s partnerkou a psem, ktery nesnáší kočky. Kocour je už ostřílenej, někam si zaleze a jednoho uhlídám. A co ta koťata?? Ano, já toho v tuto chvíli mám moc, jsem na to hodně sama, připravuji se na dalsí statnice a nemám vztah ke zvířatům. Jsem kvůli tomu duševní mrzák? Dcera ráno odjela a dosud není doma.
Já tě chápu.Opravdu.Taky mi dcera kdysi připravovala horké chvilky.Ale prostě jí donuť, třeba si dupni, ať to řeší. Je to od ní opravdu sprosté že ti ty koťata hodila na krk, já je chci a odtáhla si pryč. Ale zase házet je dravcům mi přijde drasťárna taky.
@eva valoi píše:
Ty jo, uvědomuješ si, že všichni máme NĚCO?!?! I já chodím do práce, na dvanáctihodinové směny, mám 3 děti, manžela, který odchází do práce ráno a vrací se večer, chodím se starat ještě o 90 letou babičku, taky budeme mít Vánoce a spoustu návštěv jako většina z nás a máme doma psa a 3 kočky…rozdíl je asi v tom, že to, co máš v úmyslu ty, bych NIKDY nedokázala udělat! Ale říkám si: na každého jednou dojde, a věřím, že i na tebe…i když už možná došlo
@vejilka píše:
@sakota Tak zrovna myši mi tunununu nepřijdou. Nejsou k ničemu užitečný. Jen můžou přenášet nemoce. Kočka naopak myši chytá a pro mě je to zvíře užitečné do baráku. Jinak jí taky chápu, že další kočky nechce, ale která z nás nebyla v pubertě? Někdo jí projde v pohodě, někdo jí má bouřlivou. Bohužel, ne všechny děti jsou celý život miláčkové. Holka to prostě nedomyslela a vzala koťata domů. Teď je na mámě, jak se k tomu postaví. Být na jejím místě tak bych dceru poslala do útulku. Ale určitě bych je neházela dravcům, kor když nemá s dcerou dobrý vztah. Můj manžel taky nemusí zvířata, ale kvůli mě a synovi je respektuje. Před rokem jsme našli u silnice opuštěná koťátka, být to jen na něm, klidně by je tam nechal.Ale protože věděl, že jsem takový srdcař a nedalo by mi to spát, jel je se mnou odvést. Kdyby mi řekl, že je dá dravcům, nenáviděla bych ho. Jinak přírodě nezabraníš, nedělám si iluze, že se mají opuštěná zvířata venku královsky, ale na co tomu ještě pomáhat, když je můžu zachránit?
Krásně a zároveň smutně napsané
![]()
@Anonymní píše:
Ty jo, uvědomuješ si, že všichni máme NĚCO?!?! I já chodím do práce, na dvanáctihodinové směny, mám 3 děti, manžela, který odchází do práce ráno a vrací se večer, chodím se starat ještě o 90 letou babičku, taky budeme mít Vánoce a spoustu návštěv jako většina z nás a máme doma psa a 3 kočky…rozdíl je asi v tom, že to, co máš v úmyslu ty, bych NIKDY nedokázala udělat! Ale říkám si: na každého jednou dojde, a věřím, že i na tebe…i když už možná došlo
Taky pomáhám invalidní babičce. Zrovna zítra tam jedu na celé dopolende a těším se, žd si popovídáme. Je imobilní, ale strašně fajn.
@eva valoi píše:
Navíc se chci brzy taky vrátit do práce. Já jsem duševní mrzák, ale já tu v tuto chvíli mám kocoura, teď jsem ho krmila a dvě nalezená koťata, která někdo asi vyhodil. Teď jsem je krmila! Že si pro ně některá nepřijedete??!
Tak já tě naprosto chápu. Ty jsi je nechtěla, jasně jsi to dala najevo. Tvá dcera není žádné mrně, aby nepochopila, co provedla. Co bych dělala já? Koťata do krabice a vrátit dceři, ať je odnese do útulku, veterinu nebo prostě tam, kde je vzala. A když ne, tak krabici koťat sousedovi.
A že jsem další duševní mrzák? No tak holt jsem, co už.
@eva valoi Zkus se hodit do klidu. Věřím, že to máš náročné jak prase, ale nekaž si víc vztah s dcerou. Budou Vánoce, to chceš, aby tě dcera nenáviděla, že jsi zabila mláďata? Děti v pubertě to berou jinak. Už tak mají pomalu mámu na háku a tímhle by sis to víc zavařila. Tvoje holka je ještě slabý. odvar oproti mě, co jsem vyváděla v jejích letech. Tenkrát ze mě máma byla hotová. A věř nebo ne, teď se tomu smějeme. Až přijde domů, dej jí ty koťata a ať se stará
@Anonymní píše:
@sakota součástí potravinového řetězce dravců nejsou koťata! Alespoň ne v civilizované společnosti, jíž jsi i ty, předpokládám, součástí… Na rozdíl od „vztahu“ kočka-myš
Aha. Takze kdyz kane uvidi na poli opustene male kote, rekne si „hmmmm, v nasi zemi to nejde, tkaze na to kaslu a jdu cekat, dokud neuvidim nejakyho hlodavce“?
@vejilka tobe ne. Nekomu jinemu treba jo. Prijde mi proste trochu divny jednu skupinu zvirat do krve hajit a jinou smahem odsoudit, protoze zrovna mne prijdou osklivy a neuzitecny atd. Ja nerikam, ze mi prijde spravny dat cilene kote dravci jako potravu, ale zas mi prijde pokrytecky se nad tim obecne tak hrozne pohorsovat. A zakladatelka si nevybrala, ze chce nekoho zachranovat. Ma plne pravo nechtit. A z meho pohledu ani to, ze to na ni jeji dcera hodila, ji nestavi do pozice, ve ktere by mela za kazdou cenu moralni povinnost kotata zachranovat.
Zakladatelka udajne dceri jasne rekla, ze dalsi kocky doma za zadnou cenu nechce, a stejne je mlada dotahla. Souhlasim, v tihle chvili je na snade trestat tu dceru a ne kotata, ale nasazovat na zakladatelku, ze je z toho otravena a nastvana, je dle meho uplne mimo.
@sakota píše:
Aha. Takze kdyz kane uvidi na poli opustene male kote, rekne si „hmmmm, v nasi zemi to nejde, tkaze na to kaslu a jdu cekat, dokud neuvidim nejakyho hlodavce“?@vejilka tobe ne. Nekomu jinemu treba jo. Prijde mi proste trochu divny jednu skupinu zvirat do krve hajit a jinou smahem odsoudit, protoze zrovna mne prijdou osklivy a neuzitecny atd. Ja nerikam, ze mi prijde spravny dat cilene kote dravci jako potravu, ale zas mi prijde pokrytecky se nad tim obecne tak hrozne pohorsovat. A zakladatelka si nevybrala, ze chce nekoho zachranovat. Ma plne pravo nechtit. A z meho pohledu ani to, ze to na ni jeji dcera hodila, ji nestavi do pozice, ve ktere by mela za kazdou cenu moralni povinnost kotata zachranovat.Zakladatelka udajne dceri jasne rekla, ze dalsi kocky doma za zadnou cenu nechce, a stejne je mlada dotahla. Souhlasim, v tihle chvili je na snade trestat tu dceru a ne kotata, ale nasazovat na zakladatelku, ze je z toho otravena a nastvana, je dle meho uplne mimo.
@Anonymní píše:
Jenže ty sis ty zvířata pořídila dobrovolně. Eva ne, nechtěla je. A není její povinnost je chtít jenom proto že na emiminu to psali ne?