Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Chápu a věřím, že tě počínání tvé dcery naštvalo, ale…ta koťata za to nemůžou. I ony mají právo na život. Co z tvé dcery vyroste, když jí řejneš nebo se dozví, že koťata skončila jako potrava pro dravce?!? Co vyroste z dětí, které mají takovýto příklad do života od rodičů jako jsi ty?!?Nechápu, kde se v tobě bere tvá zloba a bezcitnost?!? Klín vytloukat klínem. Holky ti radí dobře, odvez koťátka do útulku nebo depozita. Může se také stát, že takovýto tvůj příspěvek o tom, co s koťaty uděláš, by mohl být v šetření státní veterinární zprávy
Ty jsi asi vegetariánka, že? protože ti to mají takto - právo na život. Anebo ty kočky mají právo na život a hovězí už ne?
@g.sandova píše:
@eva valoi aby tě dcera nezačala nesnaset
Já bych za to matku nesnášela, kdyby ty kočky odnesla do útulku nebo někomu jinému, byla bych naštvaná, ale dát to sousedovi jako krmení pro ptáky ![]()
@inkakřivák No já sním ryb, kuřat, dvakrát do roka máme kachnu, teď jsme dostali jehněčí… Manžel zase rád vepřové, rajskou dělám z hovězího… Když přijdu k ohradě, kde se pasou krávy, tak mi ta zvířata nepřijdou zase nijak horší než kočka nebo pes…
@inkakřivák píše:
Ty jsi asi vegetariánka, že? protože ti to mají takto - právo na život. Anebo ty kočky mají právo na život a hovězí už ne?
Nejsem vegetariánka. Každý tvor má právo na život. A znám i koloběh života v přírodě. Žiju v ČR a tady je kočka tvor domácí, ne jako součást potravního řetězce, tedy úmyslného potravního řetězce
@eva valoi To je ale tvoje nastavení, většina evropské společnosti to má ale jinak, u nás se kočky a psi považují za společenská zvířata, tvoje dcera to tak má nejspíše taky ![]()
@eva valoi Ahoj, určitě se zkus poptat, jestli jsi z vesnice, zda by koťátka někdo nechtěl. Já takto před 2 lety darovala den před Štědrýn dnem kočičku-kotě sousedům pro děti a kočka se má úplne luxusně a je milovaná
A já mám velkou radost:-)! Zkus to taky nebo dej inzetát na net, jen ty koťátka nenechávej sežrat…prosím!!!
Tak chovatel dravců nebo hadů ta koťata, která nikdo nechce, holt těm dravcům předhodí. Já nechci nic říkat, ale po toulavých kočkách někteří hází šutry, vyhání je odevšad apod. Koťátka jsou strašně roztomilá, ale i ona vyrostou a pokud se jich neujme někdo, kdo je bude mít rád a bude se o ně chtít starat, tak tu budou vyžírat odpadky, jestli se k nim dostanou a nakonec je něco přejede. Mně občas přistup některých lidí přijde pseudohumanitní. A veterinární správa nechť se zajímá o ty, kteří množí vořechy, kočky a pak je hází do pangejtu… Já jsem je tam nevyhodila.
Zatím jsem se postarala o psa, kterého někdo vyhodil a o pár koťat už taky. Ale poslední roky mi prostě už dochází dech. Otupěla jsem, je to fakt. Ve skutečnosti nemám ke zvířatům vztah a účelově si je nepořizuji.
@eva valoi Takže protože někdo po kočkách hází šutry, ty můžeš koťata, která má tvá dcera ráda použít jako krmivo?
Kolik je dceři? Todle ti podle mě nikdy nezapomene.
@eva valoi takže ještě jednou. Odnést je na veterinu nebo městský a vůbec nemusíš řešit, ze vám v dospělosti budou vyzirat popelnice. Útulek je vykastruje a umístí. Je to jednoduché. Jen chtit
@Tichošlápek píše:
@eva valoi takže ještě jednou. Odnést je na veterinu nebo městský a vůbec nemusíš řešit, ze vám v dospělosti budou vyzirat popelnice. Útulek je vykastruje a umístí. Je to jednoduché. Jen chtit
No právě, v tom bude asi problém ![]()
@Wani Ráda? V neděli odpoledne je přinesla a od té doby tady de fakto není. Je jí 16 a nemá čas se o nic starat. Ráno odjede do školy, pak má brigádku, s kamarádkou čajík, pak nějaký tanec, v sobotu a v neděli jezdí do kina, akvaparku, na nákupy do Prahy.
V neděli mi přinesla koťata s tím, že za hodinu odjíždí na firemní večírek… Tak jela do řiti.
@eva valoi Tak tu dceru vezmi sebou do útulku nebo veterinu odvézt koťata. ![]()