Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Simi11 děkuji za podrobný popis, co nás bude čekat
Kortikoidy, prášky, beru několik let, momentálně prednison. Už se vážně těším, až začne léčba ![]()
@veveruschka ahoj, taky si myslím, že budu v dobrých rukách
Mně se protilátky na štítku objevily a zase zmizely, občas mi to sem tam něco bliká
nj, ohledně toho srdíčka miminka už mi straší několik let
Na imunologii sem nikdy nebyla, jsem pacientkou RÚ a tam mi ji nabírají, teď v době otěhotnění vlastně pořád, takže vím, že se některé zhoršují. A proto už nečekám a jdu to řešit!
Jak dlouho ses léčila, @veveruschka? Koukám, že jdu po tvých šlépějích, čeká nás 4.IUI a poprvé s clostíkem…
A všem Vám moc děkuji za odpovědi!! ![]()
Ahoj holky tak já stále čekám na první konzultaci u malíčkové už jen měsíc a jak to tady popisujete tak se hrozně těším, u nás nic „pořádného“ nenašli a tak si myslím, že bude nějaký zakopaný pes a tak se i trochu bojím co najde..
s těmi cary jak to tady píšete souhlasím, vůbec je nezajímali moje zprávy od lékařů, jenom asistovaná reprodukce a standartní postupy hormony a hormony a zase hormony
@janvana píše:
Už sme sa prehupli zo štádia potratu do fáze predčasného porodu tak si to moc užívam. Teda nič nenasvedčuje žeby som mala rodiť predčasne, u mňa ide o ten stav mysle.
já to mám stejný, už se těším na 24tt, od kdy se miminka zachraňují. takže to bude moje rvní meta, potom ta 30 tt. pak už budu úpně v klidu.
![]()
@milas píše:
Holky může Dexamed způsobovat kobovou chuť v puse a štípaníjazyka?
já nic takovýho nikdy neměla
@bunnysek píše:
@Simi11 děkuji za podrobný popis, co nás bude čekatKortikoidy, prášky, beru několik let, momentálně prednison. Už se vážně těším, až začne léčba
@veveruschka ahoj, taky si myslím, že budu v dobrých rukáchMně se protilátky na štítku objevily a zase zmizely, občas mi to sem tam něco bliká
nj, ohledně toho srdíčka miminka už mi straší několik let
Na imunologii sem nikdy nebyla, jsem pacientkou RÚ a tam mi ji nabírají, teď v době otěhotnění vlastně pořád, takže vím, že se některé zhoršují. A proto už nečekám a jdu to řešit!
Jak dlouho ses léčila, @veveruschka? Koukám, že jdu po tvých šlépějích, čeká nás 4.IUI a poprvé s clostíkem…A všem Vám moc děkuji za odpovědi!!
chodíš do RU do VUCHRU?
@bunnysek Držím pěsti, aby Tobě ten Clostík zabral a povedlo se! Mě pořád v CARu říkali, že mají i případy, kdy se povede třeba 6. IUI, ale já pak už nechtěla čekat… dost mě to psychicky ničilo a nebyla jsem na tom moc dobře, proto jsme šli rovnou do IVF - aby viděli, jaká máme vajíčka a tak… No, mě na té imunologii několikrát vyhrožovali prášky - ale já se bránila - jinak jsem tam byla ve sledování asi 5 let tuším… Pak když mi to doktorka Malíčková doporučila, tak jsem podlehla a beru Metypred - od února myslím… a taky budu až do konce těhotenství… Ona ta reprodukční imunologie je tak specifická, že je dobré jít k odborníkovi.. a v ČR to dělá málokdo… Já se pořád uklidňuji, že ta procentuální šance na ten AV blok je malá a že snad to ty kortikoidy potlačí!
@veveruschka píše:
@bunnysek Držím pěsti, aby Tobě ten Clostík zabral a povedlo se! Mě pořád v CARu říkali, že mají i případy, kdy se povede třeba 6. IUI, ale já pak už nechtěla čekat… dost mě to psychicky ničilo a nebyla jsem na tom moc dobře, proto jsme šli rovnou do IVF - aby viděli, jaká máme vajíčka a tak… No, mě na té imunologii několikrát vyhrožovali prášky - ale já se bránila - jinak jsem tam byla ve sledování asi 5 let tuším… Pak když mi to doktorka Malíčková doporučila, tak jsem podlehla a beru Metypred - od února myslím… a taky budu až do konce těhotenství… Ona ta reprodukční imunologie je tak specifická, že je dobré jít k odborníkovi.. a v ČR to dělá málokdo… Já se pořád uklidňuji, že ta procentuální šance na ten AV blok je malá a že snad to ty kortikoidy potlačí!
jasně mimiskovi u tebe bude v pořádku neboj ona si tě mudr ohlídá
@milas Děkuji
Jsem z toho vyděšená víc než bych normálně byla… a je těžké se občas chovat normálně - já třeba byla na krev na screening - tak jsem si volala, jak to dopadlo a jen jsem slyšela, jak si říká sestřička, že jsem zvláštní, že si volám
Že jsem měla čekat těch 14 dní do UZ, že bych se to dozvěděla…
@bunnysek píše:
@Simi11 chodím do Revmatologického ústavu v Pze.
no a to je VUCHR ne? na Albertově. já chodím do revmatologii do Motola. mám revmatoidní artritidu, taková mrcha - zánět v kloubech, takže se čeká, že po porodu, kdy se po šestinedělí hormony pěkně rozjedou hezky rozjedou klouby. Podle Malíčkový nebudu moct malou ani chovat, tak uvidíme.
![]()
@veveruschka tak já funguju i bez clostíku, tak uvidíme. Mně je spíše doporučováno, ošetřující lékařkou z RÚ, abych využila IUI a IVF až v poslední řádě, jenže jí se to povídá… Tak uvidím, dr. Malíčková „rozhodne“, tedy myslím jak s léčbou a tak. A určitě bude miminko v pořádku, neboj ![]()
@Simi11 neznám to pod touhle zkratkou
Ale jo, je to Albertov. Já jsem tam kvůli autoimunním nemocem, mám proběhlou polyartritidu, takže bolesti taky znám
Tak třeba se nic nestane, a budeš fungovat normálně ![]()
@veveruschka píše:
@milas DěkujiJsem z toho vyděšená víc než bych normálně byla… a je těžké se občas chovat normálně - já třeba byla na krev na screening - tak jsem si volala, jak to dopadlo a jen jsem slyšela, jak si říká sestřička, že jsem zvláštní, že si volám
Že jsem měla čekat těch 14 dní do UZ, že bych se to dozvěděla…