Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Danny001
jsem ve 20 týdnu, takže se stále ještě modlím, aby vše dobře dopadlo.
@sofie1974 to je neuvěřitelný, že se vám to povedlo přirozeně. Mě už v Brně v jednom CAR cpali do dárkyně vajíček. Když si vezmu, že bych tam nechala 100 tis. a stejně by moje tělo embryjko nepřijalo. U Malíčkové jsme byly až po 4 IVF, škoda, že ne dřív. Ale hlavně ať to teĎ dopadne dobře.
A do druhého nechcete?
@Danny001
budu ráda, když donosím teď toho svýho kluka. Je mi 40, tak další svišť asi těžko
@sofie1974 jo asi nechcete když jsi ve 20 tt
Tak to veliká gratulace a držím palce, jak jen to jde. A jaký je tvůj problém. Já mám zvýšenou TNF Alfu a ještě k tomu něco a pak další nějaký protilátky proti autoimunitní nemoci, který můžou udělat neplechu.
@Danny001
klasiku-taky alfu-to má snad 90% jejích pacientek-sice jsem jednu dobu brala až 16 mg metypredu, ale vyplatilo se-a pak ještě něco-taky nějakou protilátku, ale to už nevím. Ta alfa je blbá při počátku těhotenství, ale pak už by neplechu dělat neměla. A protože už máš srdíčko, tak to určitě dobře dopadne
@Danny001 No, mohla by být milejší - to je pravda… Já potřebovala stihnout odběry v polední pauze a byla jsem na ten den domluvená s Malíčkovou mailem - tak jsem radši ještě volala a ona, že to nejde, že Malíčková vyplňuje žádanky odpoledne a kdesi cosi… prostě nepříjemná… a pak jak jsem tam dojela, tak teda k primářce došla, aby to napsala - ta dokonce vyšla z ordinace a gratulovala mi a bavila se se mnou - úplně jiný přístup!
@sofie1974 to jsme skoro stejně staré. Já jsem 1975. ![]()
@veveruschka tak ti uvažuji jestli nemám napsat dneska Malíčkový mejl.kde jí popíšu situaci a ať poradí??? Nebo možná až zítra po tom co mi řekne asistentka ![]()
@Danny001 Jo jo, já bych to zkusila - určitě za to nic nedáš - za ten mail… ale asi bych ještě počkala, co Ti řekne a jaká bude…jinak bych ji obešla…
@Danny001
napiš jí hned, mě taky jako holkám odpovídala večer/v noci
Hele můžu mít dotaz k zamyšlení??? Těhulky nechci rozhodně strašít…
nemůže se stát, že se všema těma lékama, co se na imunitu berou se to těhotesntví prostě povede a drží se až do porodu, ať už to embryo je dobrý nebo ne a za normálních okolností by jej prostě přiroda zničila, protože je vadné??
@monika m
nemůže, jsem si tím 100% jistá. Imuno léky jsou proti tomu, aby tvoje tělo nepůosbilo negativně na embryjko-např. na trofoblast, pokud je ovšem špatné, imuno léky ho nedrží v těle.
@Danny001
a v jaké CARu jsi teď byla? nějaký osvícený CAR, když chválí Malíčkovou:)
@sofie1974 Mám za sebou Gennet v Liberci, Helios Brno a teď IVF CUBE v Praze. Tam jsou studie zdarma, ale my jsme bohužel do žádné nespadali.
Ale třeba v Gennetu mě poslali na imunologii už před 1 IVF do nějaké Imuniie. Jenže tam bohužel nedělají Alfu.
@Danny001 píše:
Ahoj holky, už jsem se lekla co je tu za diskuzi samé nové tváře,které tímto vítám
Holky je tam
Poprvé v životě, je to neuvěřitelný. Akorát jsem 7+4 a odpovídáme 6+1,takže se nadále modlím, aby to bylo v pořádku.
Skvělý!!!Nádhera!!!
![]()