Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36771
6.2.14 20:32
@Palyyy píše:
@milas Aha a já myslela, že to píchnu doma sama.

Ne prý to může jen dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
6.2.14 21:18

Jdu Vás sem povzbudit. Mám tuhle diskuzi v oblíbených, protože jsem tu taky začínala…K Dr. Malíčkové jsem se poprvé dostala v lednu 2011. Problémy s buněčnou imunitou, strašně vysoké protilátky na spermie, nedostatek IgA a spousta dalšího. Začala jsem nejprve s kortikoidy, inseminace, kortikoidy a gamaglobuliny IVF, následně KET, pak gamaglobuliny v infuzi a nakonec druhé IVF bylo úspěšné (září 2011). Takže „jen“ devět měsíců, i když tedy velmi náročných, ale rozhodně nelituji. Nyní, když jsem začali uvažovat o druhém dítku, jsem opět kontaktovala Dr. Malíčkovou. Udělala mi kontrolní odběry a bohužel došlo ke zhoršení. K mým původním diagnózám se přidala zvýšené NK buňky. Dohodly jsme se, že nemá cenu odkládat KET, takže jsem začala zase „zobat“ kortikoidy a píchat gamaglobuliny. No a na ket už nedošlo. Asi shoda náhod, nebo nevím, taky trochu štěstí, ale otěhotněla jsem téměř hned po nasazení kortikoidů :srdce:

Dr. Malíčková je opravdu člověk na svém místě, ke každému se snaží přistupovat individuálně a CHCE pomoci. Jen bych se přimlouvala, abyste ji nebombardovali maily i telefony, je pak zahlcená. Tím, jaká je to špička, má skutečně hodně pacientek, tak někdy na maily odpovídá později. Prostě stačí jen vydržet, ona odpoví.

Co se týče těch gamagl. tak je to krevní derivát, hrozí alerg. reakce, tak proto ta aplikace u dr. Dávkování je různé. Před a po IVF se dává častěji, k léčbě záleží podle výsledků. Obvykle po týdnu, já teď třeba dostávám jednu za tři týdny

Každopádně Vám všem moc držím palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
7.2.14 08:09

@vverru děkuji zs krásné povzbuzení snad to taky vyjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65331
7.2.14 08:11

@vverru hezký příspěvek :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
7.2.14 08:40

Globulin se píchá jak u koho já píchala 1 za 14dní ted píchám jednou za týden a vyšší dávku. A měl by se píchat od nějakého zdravotníka já mám známou sestru tak chodím k ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
7.2.14 08:41

@milas mojí fence bude letos na jaře 13let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10978
7.2.14 08:53

@vverru ďakujem občas treby aj nejakú dobrú správičku nech vieme, že bojovať stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36771
7.2.14 08:57
@axina píše:
@milas mojí fence bude letos na jaře 13let.

Ty jo to už je vážně dámá v letech zasloižila babička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.2.14 12:10
@Palyyy píše:
Ahoj právě jsem dostala výsledky od Dr. Malíčkové a mám nasazen Pentomer a Subcuvia – imunoglobuliny v injekcích. Máte s tím někdo zkušenost. Předem děkuji za zprávy.
Ve výsledcích mám nadprodukci embryotoxického TNF alfa.

ahoj palyyy, prosím tě, jsem na tom stejně jako ty, rok v pronatalu s medrolem neúspěšně, přestaly na konci úplně účinkovat. jsem nateklá až hrůza, psychiku doloju znovu odspodu :,(
k malíčkový mám kontrolní odběr 12.2. a jsem zvědavá co mi řekne, zaujalo mě že to máš podobné jako já. Prosím tě ten Pentomer a imonoglobuliny to nejsou kortykoidy? nevíš jestli se potom taky natéká a tloustne? Jsem z toho už šílená co mě zase čeká.
děkuji moc a držím palce! :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
7.2.14 12:13

@Simi11 globulin není kortikoid je to plazma od dárců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.2.14 12:15
@axina píše:
@Simi11 globulin není kortikoid je to plazma od dárců.

děkuju moc, to by bylo úžasný, no uvidíme. le pokud mi řekne, že potřebuju kortykoidy, tak psychicky na to nemám. tak kéž by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
7.2.14 12:19

@Simi11 pokud ti kortikoidy nezabrali myslím, že vsadí na ty globuliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.2.14 12:29
@axina píše:
@Simi11 pokud ti kortikoidy nezabrali myslím, že vsadí na ty globuliny.

no zabraly na chvilku, ale ket stejně nevyšel a pak šly zase všechny hodnoty rapidně nahoru. děkuju moc
kéž by mi řekla, že se po tom nenatýká, hned bych do toho šla.
protože jinak jsem si řekla, že dokud nebudu mít 65 kg nejdu do další léčby :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
7.2.14 13:17

@Simi11 Globuliny jsou protilátky od různých lidí jak říkala axina a co se týká toho Pentomeru, tak to kortikoid asi bude. Mám ho místo Prednisonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
7.2.14 13:37

@Simi11 musíš jí to takhle všechno říct ono pak nadváha dělá taky problém. A já třeba ted žádný kortikoidy nemám jen ten globulin a hodnoty mám TNF alfa z 68 na 41.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí