Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Palyyy píše:
@Simi11 Globuliny jsou protilátky od různých lidí jak říkala axina a co se týká toho Pentomeru, tak to kortikoid asi bude. Mám ho místo Prednisonu.
Není to kortikoid ale má tlumící účinky na imunitu
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Byla jsem u paní doktorky skoro před 14 dny a teď čekám na výsledky - jsem už jak na trní. Paní doktorka je opravdu báječná, mám z ní výborný první dojem… Kéž by nám dokázala pomoci
@veveruschka píše:
Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Byla jsem u paní doktorky skoro před 14 dny a teď čekám na výsledky - jsem už jak na trní. Paní doktorka je opravdu báječná, mám z ní výborný první dojem… Kéž by nám dokázala pomoci
ahoj, tak to máš stejný jako danny i já. tak uvidíme ![]()
@Simi11 píše:
jojo to jsem přesně četla a i v bříbaláku píšou co to je a o kortikoidech nic a dokonce ani o natékání.
margotko co ty? pořád to jíš? jak vlastně dlouho? jsi nateklá? mně se to rapidně zhoršilo po 8 měsících. to už se nedalojsem ani už nevycházela ven.
Simi, ja jsem brala jenom 4 mg k 8 mg jsem se vubec nedostala-nastesti…natekla jsem nebyla vubec, dokonce jsem zhubla o neco, ale to spis bylo nervama, jak jsem resila imunologii…
Ted uz je neberu 3 tyden, v pulce unora mam odber, dle Malickove nejspis zadne prasky nebudu potrebovat, nevim jak by to se mnou dopadlo, kdyby mne nevysetrila Malickova…
@margotkaa píše:
Ted uz je neberu 3 tyden, v pulce unora mam odber, dle Malickove nejspis zadne prasky nebudu potrebovat, nevim jak by to se mnou dopadlo, kdyby mne nevysetrila Malickova…
no tak to jo, při 4 mg mi taky nic nebylo
![]()
To je nizka davka, a navic proc ji zrat takovou, kdyz neleci, ale nechci si predstavit, co by v mem pripade udelalo 8 a vic mg Medrolu
a Ty jsi teda ted rozhodnuta pul roku nejit do ketu?
@margotkaa píše:
To je nizka davka, a navic proc ji zrat takovou, kdyz neleci, ale nechci si predstavit, co by v mem pripade udelalo 8 a vic mg Medrolua Ty jsi teda ted rozhodnuta pul roku nejit do ketu?
jasně naprosto souhlasim, když nepomáhá, neber ho.
bez léčby nemá smyslu chodit do ketu, takže jsme rozhodnuti následovně:
pokud mi malíčková řekne, že léčba musí být pouze kortykoidama, dáváme rok pauzu, dám se do kupy a pak jsem ochotna jít do léčby s kortikoidama max 3 měsíce.
pokud navrhne nějaký injekce atd. prostě bez kortykoidu, jsem ochotna do toho jít okamžitě. přece jen mám 4 blastocysty v sudu, ale nechci je bezhlavě vyplácat.
@margotkaa píše:
@Simi11 - ano, to je dobry plan
děkuju, já už ty kort. fakt brát nechci.
a kdy jdeš na kontrolu k malíčkový ty? a pokud budou výsledky v pohodě, tak jdeš hned do ketu?
Mam zavolat pristi tyden kvuli odberu a pokud bude vse ok, jdu do ketu, coz asi vse ok bude, protoze 4 mg Medrolu neleci, ale chce to videt uplne bez Medrolu
Díky za vysvětlení, mám je pod Subpopulace LYMFO, CD3+CD16,56+:0,7%
Tak toto asi dobrý ![]()
Pentomer není kortikoid. Medrol, Metypred, Prednison jsou kortikoidy.
Já jsem přešla na gamaglobulinový injekce a hodnoty mám ideální.
@Izzz píše:
Pentomer není kortikoid. Medrol, Metypred, Prednison jsou kortikoidy.
Já jsem přešla na gamaglobulinový injekce a hodnoty mám ideální.
@Izzz Taky věřím, že mi na tu alfu pomůžou. A pak hurá do snažení ![]()