Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, také jsem v péči MUDr. Malíčkové, a to po 3 potratech v řadě za sebou. Ten poslední ve 22 tt. Naštěstí mám doma 6-letou dcerku, která zřejmě jako velice silný jedinec přežila útok mé imunity
, ale stejně se narodila o měsíc dříve. Mně vyšly pozitvní protilátky proti Annexinu V, což je jakási placentární bílkovina. Takže jsem v každém těhotenství měla problémy s krvácením, tvorbou hematomů, v posledním těhotenství se mi placenta předčasně odloučila. Paní doktorka mě zaléčila Prednisonem, s tím, že jakmile otěhotním, budu na infuzích imunoglobulínů.
Od října máme tak nějak zelenou pro snažení, ale pociťuji podobný problém jako Izzz, tedy „narovnáním“ imunity se nějak nedaří. Dříve nám stačily maximálně 3 měsíce, teď už to bude skoro půl roku…
@julie.cz to mě „těší“, že je na tom někdo podobně. Myslela jsem, že jsem jediná. No uvidíme, jak to půjde dál.
Holky jsem ráda, že se to tu rozjíždí a každá máme nějakou tu partačku, která je na tom podobně. Držím palce na výsledky, které se dozvíte v nejbližším dnech. Dejte info, když budete chtít, at to můžeme rozebrat.
já za ní jdu zítra, chci ji vyzpovídat, nakolik můžu počítat, že kortykoidy už mít nebudu. držte palečky. papa
@Simi11 ja som mala kortikoidy a keď nezabrali už mi teraz dá v cykle pred IVF imunoglobuliny
@janvana píše:
@Simi11 ja som mala kortikoidy a keď nezabrali už mi teraz dá v cykle pred IVF imunoglobuliny
Huraaa a kdy te ceka ivf?
@Simi11 píše:
Huraaa a kdy te ceka ivf?
až v dubnu a dál presný termín ešte neviem
Tak jsme to našli ![]()
Dr je milá, zrovna tam mela nějaký 2 stážistky, tak jim vše vysvětlovala co a jak a proc se děla
No názvy šílený ale aspoň vím, ze jsem v dobrých rukou ted
Taky rikala, ze vzhledem k veku kortikoidy asi ne pokud bude problém, ze kdyz něco najde tak to bude chtít rychloléčbu ![]()
Joo a moc me pobavila odběrová místnost ![]()
@Petra Z píše:
Tak jsme to našli
Dr je milá, zrovna tam mela nějaký 2 stážistky, tak jim vše vysvětlovala co a jak a proc se děla
No názvy šílený ale aspoň vím, ze jsem v dobrých rukou ted
Taky rikala, ze vzhledem k veku kortikoidy asi ne pokud bude problém, ze kdyz něco najde tak to bude chtít rychloléčbu
Joo a moc me pobavila odběrová místnost
@Petra Z píše:
@Simi11 diky
Fakt je to příjemná paní
jojo říká to každý, a dost to nechápu, když si uvědomím kolik musí mít práce ![]()
@Simi11 Budu držet pěsti! Ať už žádné kortikoidy!
@Petra Z Ty kyblíčky jsou fakt vtipné, oni tam prý maj 800 odběrů denně, mi říkala ta paní… ![]()
@veveruschka jo ja říkám sestři to děláte cely den???
No na to kolik toho ma vše bylo v klidu a v pohodě
@julie.cz píše:
Ahoj, také jsem v péči MUDr. Malíčkové, a to po 3 potratech v řadě za sebou. Ten poslední ve 22 tt. Naštěstí mám doma 6-letou dcerku, která zřejmě jako velice silný jedinec přežila útok mé imunity, ale stejně se narodila o měsíc dříve. Mně vyšly pozitvní protilátky proti Annexinu V, což je jakási placentární bílkovina. Takže jsem v každém těhotenství měla problémy s krvácením, tvorbou hematomů, v posledním těhotenství se mi placenta předčasně odloučila. Paní doktorka mě zaléčila Prednisonem, s tím, že jakmile otěhotním, budu na infuzích imunoglobulínů.
Od října máme tak nějak zelenou pro snažení, ale pociťuji podobný problém jako Izzz, tedy „narovnáním“ imunity se nějak nedaří. Dříve nám stačily maximálně 3 měsíce, teď už to bude skoro půl roku…
Je mi líto čím sis prošla, fakt smutný, tohle by se nemělo stávat lidem, kteří miminko chtějí ![]()
@Simi11 Děkuju za podporu. Ale dokud je alespoň nějaká naděje, tak to nevzdám. Paní doktorce Malíčkové hrozně moc věřím. Do Prahy jezdím ještě na endokrinologii a tam mi paní doktroka vlila optimismus do žil, když mi řekla, že pokud budu dělat vše dle MUDr. Malíčkové, že to prostě vyjít musí
Ale samozřejmě pro mě bude další těhotentsví strašný nápor na psychiku…Tak snad se nezblázním.
@julie.cz teda ---moc budu držet palce, at to nakonec všechno dobře dopadne
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď