Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak dnes jsem si ráno úplně náhodou pro jistotu udělala tt a ve vteřině na mne vykoukly //
Dnes jsem byla objednaná k paní doktorce, že vyléčíme tu alfu a pak se pustíme do snažení. No a vše je jinak. Dostala jsem hned první injekci imunoglobulinů, fraxiparin a utrogestan. A nezbývá jen doufat a věřit, že se mimi udrží. Samozřejmě pro mě bude další těhotentsví strašný nápor na psychiku. Tak mi držte palce.
@Palyyy píše:
Ahoj holky, tak dnes jsem si ráno úplně náhodou pro jistotu udělala tt a ve vteřině na mne vykoukly //Dnes jsem byla objednaná k paní doktorce, že vyléčíme tu alfu a pak se pustíme do snažení. No a vše je jinak. Dostala jsem hned první injekci imunoglobulinů, fraxiparin a utrogestan. A nezbývá jen doufat a věřit, že se mimi udrží. Samozřejmě pro mě bude další těhotentsví strašný nápor na psychiku. Tak mi držte palce.
@Palyyy teda tak strašně moc moc držím palce…
s léčbou to určitě dáte
![]()
@Palyyy píše:
Ahoj holky, tak dnes jsem si ráno úplně náhodou pro jistotu udělala tt a ve vteřině na mne vykoukly //Dnes jsem byla objednaná k paní doktorce, že vyléčíme tu alfu a pak se pustíme do snažení. No a vše je jinak. Dostala jsem hned první injekci imunoglobulinů, fraxiparin a utrogestan. A nezbývá jen doufat a věřit, že se mimi udrží. Samozřejmě pro mě bude další těhotentsví strašný nápor na psychiku. Tak mi držte palce.
se zeptám uplně hloupě a netaktně, ale koukala jsem na tvuj popisek…kdys měla krizový období ve vývoji miminka? v kolikátým jsi ted tt?
![]()
@Simi11 v 10,30 jsem byla objednaná. No a teď jsem teprve 30DC takže na úplným začátku. Náš krizový týden je 7tt.
@Petra Z Kéž by, strašně si to přejeme:-)
@Palyyy píše:
@Simi11 v 10,30 jsem byla objednaná. No a teď jsem teprve 30DC takže na úplným začátku. Náš krizový týden je 7tt.
@Petra Z Kéž by, strašně si to přejeme:-)
já odcházela v 10.45 museli jsme se vidět. byla jsi na kraji ta krátkovlasá? nebo ta magistra co seděla vedle mě a šla přede mnou na pigáro? to je paráda.
hele a ty jsi měla už nějaký imunogl. a kolik?
@Palyyy - no to je naaadhera
moc gratuluji, s Malickovou to uz dotahnes do uspesneho konce, uvidíš, mam doma vest. kouli
@Simi11 - a o Tobe si taky myslim, ze IVF a zadne KET nebude třeba…u Tebe to vyjde taky prirozene, uvidíš…
Akorát nevim, kde je problém u mne
pokud imuno u mne bude dobry, genetika je taky ok, blastocysty byly krasne, tak nevim no
snad to bylo opravdu zablokovanou kostrci a napeti v děloze, jinak uz nevim…i když je pravda, ze u KET je sance nižší nez u ET, tam je to u ackove blastocysty kolem 40%.
@margotkaa píše:
@Palyyy - no to je naaadheramoc gratuluji, s Malickovou to uz dotahnes do uspesneho konce, uvidíš, mam doma vest. kouli
@Simi11 - a o Tobe si taky myslim, ze IVF a zadne KET nebude třeba…u Tebe to vyjde taky prirozene, uvidíš…
Akorát nevim, kde je problém u mne
pokud imuno u mne bude dobry, genetika je taky ok, blastocysty byly krasne, tak nevim no
snad to bylo opravdu zablokovanou kostrci a napeti v děloze, jinak uz nevim…i když je pravda, ze u KET je sance nižší nez u ET, tam je to u ackove blastocysty kolem 40%.
děkuju moc, mimochodem jak víš, že máš mbrya krásný. to že řeknou embryologové, že se dobře vyvíjí je hezký, ale neznamená to, že jsou uvnitř zdravé. mám to stejný. pokud se někdy dsotanu do ivf, tak pujdou embrya na PGD, aby byly vyloučenýchromosomální vady.
@margotkaa
u zamrazenych 5-tidenních embryí se udava (dle dr. z gennetu) ze je procento tech spatnych 70 %…
ale muze to byt i jinak-nam zamrazili 5 kusu a po testech PGD(testovani 24 gromozomu) nam zustali zamrazene 3ks-takze spatnych mame 40%…podle dr. hodne dobre ![]()
a kolik ks mate zamrazeno?
@Palyyy strašně moc gratuluju a ještě víc držím palce..
a já, která přirozeně neotěhotním i upřímně závidím, i když chápu, že pro tebe je to hodně těžký.. ale s Malíčkovou to určitě zvládnete. ![]()
@Papia píše:
@margotkaa
u zamrazenych 5-tidenních embryí se udava (dle dr. z gennetu) ze je procento tech spatnych 70 %…
ale muze to byt i jinak-nam zamrazili 5 kusu a po testech PGD(testovani 24 gromozomu) nam zustali zamrazene 3ks-takze spatnych mame 40%…podle dr. hodne dobrea kolik ks mate zamrazeno?
já mám z inf které bylo na podzim 2012 zbylé 4 blastocysty ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď