Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Palyyy píše:
@Izzz Taky věřím, že mi na tu alfu pomůžou. A pak hurá do snažení
palyyy prosím tě a za jak dlouho máš jít na kontrolu?
@Simi11 Já si jdu ve středu teprve pro recepty a snad i první injekci.
@Palyyy píše:
@Simi11 Já si jdu ve středu teprve pro recepty a snad i první injekci.
aha, tak to jsem zvědavá, to fakt tady budeme několik holek, které začnou skoro stejně s léčbou. to je fajn ![]()
podle popisku sis teda taky užila.
snad leší vůbec neotěhotnět než bioch nebo ZT
je mi to líto, snad ti taky malíčková pomůže ![]()
@Simi11 pevně v to věřím, naštěstí nám jde to těhotnění přirozeně vždy na 1 pokus.
@Palyyy píše:
@Simi11 pevně v to věřím, naštěstí nám jde to těhotnění přirozeně vždy na 1 pokus.
tak to je potom taky jiná, to ti závidím. určitě to vyřeší.
@Simi11 Já jí věřím. Je moc sympatická a myslím, že ví co dělá.
@Palyyy píše:
@Simi11 Já jí věřím. Je moc sympatická a myslím, že ví co dělá.
Hlavne se neboji kombinovat a ma obrovsky uspechy. Verim ji. Je kapacita v republice, tak budme rady, ze u ni jsme;-)
Musím říct, že se těch kortikoidů bojím. Přibrala jsem jen z toho, jak jsem ve stresu, že se nám nedaří a ještě další přírustek si už opravdu nemůžu dovolit. Opravdu jsem zvědavá, jak to dopadne. Jakmile něco budu vědět, hned se ozvu…snad už to nebude dlouho trvat. Ale jsem ráda, že tady píšete samé pozitivní příspěvky o paní doktorce, jsem ráda, že jsem se dostala do dobrých rukou…
@veveruschka No ony ty dávky kortikoidů jsou v malém množství. Já je brala skoro rok a nepřibrala jsem nic, ani neotékala. Na tloustnutí se projeví až mnohem větší dávky. Tak buď v klidu ![]()
@Palyyy No, hlavně budu muset začít pořádně něco dělat! já se pořád bála, co kdybych náhodou otěhotněla… Už v úterý se můžu připomenout kvůli těm výsledkům. Zároveň se ale hodně bojím. Doufám, aby to třeba byl nějaký lehčeji řešitelný problém…
@veveruschka píše:
Musím říct, že se těch kortikoidů bojím. Přibrala jsem jen z toho, jak jsem ve stresu, že se nám nedaří a ještě další přírustek si už opravdu nemůžu dovolit. Opravdu jsem zvědavá, jak to dopadne. Jakmile něco budu vědět, hned se ozvu…snad už to nebude dlouho trvat. Ale jsem ráda, že tady píšete samé pozitivní příspěvky o paní doktorce, jsem ráda, že jsem se dostala do dobrých rukou…
a mohu se zeptat kolik jsi přibrala? já jsem z 58 na 73!!! kilo. ale ne jen z kortikoidu, od samého začátku boje v caru, tzn v ze všech hormonu, nervu…
tedka držím dietu, a baví mě to. jak ty jsi na tom s malíčkovou, jsi u ní?
@Palyyy píše:
@veveruschka No ony ty dávky kortikoidů jsou v malém množství. Já je brala skoro rok a nepřibrala jsem nic, ani neotékala. Na tloustnutí se projeví až mnohem větší dávky. Tak buď v klidu
neeeeee, není pravda, brala jsem rok 8 mg a přibrala a oteklá jsem tak, že mě lidi nepoznávali a to nekecám ani to nijak nezlehčuji. když jsem šla málem k psychiatrovi, protože jsem už přemýšlela nad nehezkýma věcma, tak jsem potom po konzultaci vysadila kortykoidy. na někoho je vliv takový, na někoho makový. ale nikdo si to nevymýšlí, věř mi.
@Simi11 No, já se většinou držela kolem těch 60-63 kg, na svatbu v roce 2010 jsem trochu zhubla a měla jsem 56 kg, pak jsem se ale vrátila na svou váhu… no a jak se nám nedařilo, tak jsem ten stres nějak zajídala, až jsem se teď aktuálně dostala na 77kg
Až se za to stydím - teď to zakryju pod zimním oblečením - jenže co pak v létě…Takže už se sebou musím něco dělat. Musím říct, ale že prostě jsem skoro v depresi, protože prostě nemám nějak sílu cokoliv dělat. Možná v tom hrála roli i má štítná žláza - já se teda s ní neléčím - nemám protilátky. Jen mi zjistili vyšší TSH - prostě není to autoimunitní, ale je nějaká vadná. Takže teď beru ještě Euthyrox. No a u MUDr. Malíčkové jsem byla před těmi 14 dny poprvé, takže čekám na výsledky - jak to s tou imunitou vypadá.
@veveruschka píše:
@Simi11 No, já se většinou držela kolem těch 60-63 kg, na svatbu v roce 2010 jsem trochu zhubla a měla jsem 56 kg, pak jsem se ale vrátila na svou váhu… no a jak se nám nedařilo, tak jsem ten stres nějak zajídala, až jsem se teď aktuálně dostala na 77kgAž se za to stydím - teď to zakryju pod zimním oblečením - jenže co pak v létě…Takže už se sebou musím něco dělat. Musím říct, ale že prostě jsem skoro v depresi, protože prostě nemám nějak sílu cokoliv dělat. Možná v tom hrála roli i má štítná žláza - já se teda s ní neléčím - nemám protilátky. Jen mi zjistili vyšší TSH - prostě není to autoimunitní, ale je nějaká vadná. Takže teď beru ještě Euthyrox. No a u MUDr. Malíčkové jsem byla před těmi 14 dny poprvé, takže čekám na výsledky - jak to s tou imunitou vypadá.
já jsem skončila s kortykoidama na 73kg, uf. je to nechutný, mít takovou nadváhu.
@Simi11 píše:
neeeeee, není pravda, brala jsem rok 8 mg a přibrala a oteklá jsem tak, že mě lidi nepoznávali a to nekecám ani to nijak nezlehčuji. když jsem šla málem k psychiatrovi, protože jsem už přemýšlela nad nehezkýma věcma, tak jsem potom po konzultaci vysadila kortykoidy. na někoho je vliv takový, na někoho makový. ale nikdo si to nevymýšlí, věř mi.
Já to brala podle mne 2,5mg/den, to je dávka kterou doktoři většinou předepisují.
8mg/den je vážně dost - proč ti nasadili takové množství?