Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Gilmorka píše:
Holky je tu někdo kdo přirozeně nikdy neotěhotněl?
To myslíš jako jak?
@janvana píše:
@Papia kortikoidy za to môžu ja som mala aj vyražku a to som mala dva mesiace do svatby a ešte na nej som mala ortezu na kolene aby som
Tak to je masakr
…a ja se divim co vse me boli ![]()
ani tricko mi nejde skoro svliknout jak me u toho bolej ruce, bolej me i chodidla…vlastne me boli skoro celej clovek, jen jsem si to v te euforii, ze mam mimi nejak neuvedomila ![]()
tak jdu asi juknout po necem na ty chrupavky ![]()
Příspěvek upraven 14.02.15 v 10:05
@Papia asi spis pgs, pry to u mas dělají z třídenních a jak jsem si tady nastudovala tak pgd je z petidennich
Jak to u vas tedy cele probihalo?
@monika m
je to stejne jako normalni ivf-jen pak otestuji jednu bunku z embrya zjisti jestli je ok…myslim, ze jsme měli 5 embryi a po testovani mame zamrazene 3…trvalo to asi 3 tydny…a testovali z 5dennich-ty jsou vetsi, tak asi ten odber te bunky je méně rizikovy…a hradila nam to pojistovna…ale nevim jak se to dela, když chces to embryo rovnou pouzit a ne zamrazit
…my nemeli pak ten transfer-mame jen zamrazeno
@monika m
no hlavne je to asi zbytecne mrazit, když se mají hnedka pouzit…ale nevim jak to pak udelaji kdyz to testovani trva tak dlouho…asi to bez mrazeni nejde-to nevim tedy…u nas trvalo vlastne ještě dyl protože to bylo přes vanoce…takze asi az po 1,5 mesici nam volali jak to dopadlo…asi to bez mrazeni nejde
ale mozna u nas nespechali, když vedeli ze to je na zamrazeni ![]()
Příspěvek upraven 14.02.15 v 12:10
@Papia píše:
@monika m
no hlavne je to asi zbytecne mrazit, když se mají hnedka pouzit…ale nevim jak to pak udelaji kdyz to testovani trva tak dlouho…asi to bez mrazeni nejde-to nevim tedy…u nas trvalo vlastne ještě dyl protože to bylo přes vanoce…takze asi az po 1,5 mesici nam volali jak to dopadlo…asi to bez mrazeni nejde
Neevždy se to mrazí než dorazí výsledky
@monika nám pgd dělali taky. Zmrazit se musí, jelikož na výsledky se čeká docela dlouho.
No na netu jsem vyčetla, ze se to mrazi po pgd, coz je z petidennich embrii. Logicky, protoze pak uz by to bez zavedení nepřežily. Ale me rikal dr, ze to dělají z třídenních. Na netu jsem našla, ze seto jmenuje pgs. A rikal, ze to embryo nechají vyvíjet a pak jej zavedou. Tedy za dva dny mají asi uz vysledky. Na netu psali, ze rozdíl je jeste v tom, ze z petidennich to je přesnější