Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Izzz píše:
Tak to jsem taky mezi těmi 17 ženami. Já myslela, že ty imunoglobuliny dává běžně.edit: tak nejsem, protože hmotnost jsme neřešili. ale vždycky mluvila o imunoglobulinech
ahoj no já v tom mám taky chaoz ta váha a to málo žen je asi na tu kapačku? no na imunoglobuliny jsem taky váhu neřešily…
HOLKY koumám že už sem nikdo chodíte od roku 2013… teda k dr my začaly 2014 září… a je začátek ledna a už jsem na poslední šanci a to je kapačka… my máme letos zlomovej a rozhodující rok jestli budem rodina…
@Gilmorka ahoj já když brala kortikoidy tak jsem byla jak na chřipku každej den pořád sem nosila sebou termosku a zázvorovej čaj ten mi pomáhal…
@Izzz píše:
Tak to jsem taky mezi těmi 17 ženami. Já myslela, že ty imunoglobuliny dává běžně.edit: tak nejsem, protože hmotnost jsme neřešili. ale vždycky mluvila o imunoglobulinech
tak ještě jednou jsou tam psané imunoglobuliny a infuze… ale ta infuze se jmenuje Intralipid… mám v tom borele a na tu se jde týden před ET a týden po…
@milas píše:
@verca37 no jo u 3 ivf se mi po metypredu taky imunita dala do háje, tak bylo ZT, no a pak jsem nějak čekala a na injekcích dexamedu tak jsem zvědavá co a jak
tak třeba už budeš mít imuno a vše v pořádku a šupky dupky pro mimčo ![]()
@estrela píše:
@Bea1979 dexamed byl pro mě jako prášek na spaní, když mi ho píchla, tak jsem musela rychle nabrat směr domů, protože jsem většinou tak do třech hodin usínala i při chůzi. Čůrání - po celé těhu jsem v noci lítala skoro každou hodinu. Držím palečky.
Mně to naštěstí doma míchá můj muž, takže příhodně můžu rovnou padnout do postele, kdyby bylo třeba ![]()
@Papia píše:
http://www.novinky.cz/…m-zenam.html
moc děkuji za článek oni tam píšou, že s léčbou začínají i v nemocnici v ústí kam jdu na tu imunologii jupííí ![]()
Holky kolik stojí v Praze tahle léčba, když vám jí tedy doporučí?
To jsem taky ráda bůh ví kolik je ještě takových případů a třeba díky téhle léčbě bude mít většina žen po problému, moc to všem přeju ![]()
@joha79 píše:
tak ještě jednou jsou tam psané imunoglobuliny a infuze… ale ta infuze se jmenuje Intralipid… mám v tom borele a na tu se jde týden před ET a týden po…
Intralipidy majú podobný učinok ako imunoglobuliny sú to tiež infuzie, ale trošku iná učinná látka.
Imunoglobuliny sa môžu podavať ako infuzia večšinou je to už počas tehotenstva.
Viem, ale že niektoré holky mali imunoglobuliny aj injekcie, ale to bolo večšinou pred tehu.
U mňa bol takýto postup 1dc injekcia imunoglobulinov týždeň pred ET infuzia 5mg týždeň po infuzia 10mg a až do 35tt každý mesiac 10mg infuzia imunoglobulinu. Mala som vysoko pozitívne antifosfolipidove protilátky niekoľko druhov mierne zvýšené IL2 a Tnf. Myslím, že Malíčková vymyslí každému koktail na mieru.
@verca37 píše:
Mala som to na pojišťovnu platila som si iba IVF
@verca37 píše:
nestoji to nic- co jsem pochopila tak bud dostanes male davky, které jsou na pojišťovnu a nebo vetsi a to zaridi malickova z nejakeho nemocnicniho fondu-jen netusim kolik toho v tom fondu ještě ma k dispozici
a vim ze to není jen tak to prosadit…za me se minuly rok dost rvala s vedenim, aby dostala finance na tohle