Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Gilmorka píše:
@milasjezdíš sama nebo s tvojím?
Já s chlapem protože ty 4 hoďky ve vlaku bych se ukousala
kortikoidy…
ja si myslela, ze to mam z toho jak jsem dlouho lezela a pak ten naporor starat se o malou ![]()
ja tedy zadnou vyrážku nemam-jen ty klouby…kolena-ale jen jakoby ty slachy co vedou ke kolenu, pak kycle-po procházce mi nejde chodit do schodu a pak tedy ještě zapesti a dlane…no snad se to brzo spravi…berete na to někdo něco? ja tedy ted zobu wobwnzym, ale nevim jestli to na to pomuze ![]()
@Papia píše:
@Simi11 @Danny001 @janvanakortikoidy…
ja si myslela, ze to mam z toho jak jsem dlouho lezela a pak ten naporor starat se o malou
ja tedy zadnou vyrážku nemam-jen ty klouby…kolena-ale jen jakoby ty slachy co vedou ke kolenu, pak kycle-po procházce mi nejde chodit do schodu a pak tedy ještě zapesti a dlane…no snad se to brzo spravi…berete na to někdo něco? ja tedy ted zobu wobwnzym, ale nevim jestli to na to pomuze
to je opravdu z kortykoidu, vyžírají chrupavky. vím, že mi malíčková doporučovala geladrinky a po tom to bylo trochu lepší. jenže pak jsem začala s dexamedem a tím to přestalo. sama říkala, že po šestinedělí budu s kloubama brečet. no a už asi 4 dny každý ráno cítím prsty na rukou a zápěstí, asi pomalu začínají hormony ustupovat a zase kortykoidy ukáží svou pravou tvář ![]()
holky mimochodem, jak malíčková psala v tom člínku o ivig, to je subcuvia nebo dexamed nebo něco uplně jinýho?
@Gilmorka píše:
@milas no já pravě taky s mojím autem..
ještě napište že jste ze stejnýho města a můžete jet jedním
![]()
@Simi11 to asi ne milas je asi někde od brna (já 100km od) tak max že bychom je vzali cestou nazpět ![]()
@Simi11
ivig je imunoglobulin, nebo gamaglobulin- myslim, ze jiné jmeno to nemá…na tom co jsem mela bylo napsano lidsky imunoglobulin
@Papia píše:
@Simi11
ivig je imunoglobulin, nebo gamaglobulin- myslim, ze jiné jmeno to nemá…na tom co jsem mela bylo napsano lidsky imunoglobulin
takže to je subcuvia asi ne? hm tak to mi nezabralo…proto mi dala dexamed
@Simi11
ja to pod tim nazvem neznam, tak nevim, no
-slysim to prvne tady v diskusi a co jsem zkouseůla drive googlit tak ty nazvy co pises tam taky nebyly
@Papia píše:
@Simi11
ja to pod tim nazvem neznam, tak nevim, no-slysim to prvne tady v diskusi a co jsem zkouseůla drive googlit tak ty nazvy co pises tam taky nebyly
já ho mám ještě v lednici, subcuvia čistý imunoglobulin. myslím, že to je ono ![]()
@Papia kortikoidy za to môžu ja som mala aj vyražku a to som mala dva mesiace do svatby a ešte na nej som mala ortezu na kolene aby som ![]()
IVIG =intravenozne imunoglobuliny ja som mala konkretne infuzie Kiovigu
@janvana píše:
@Papia kortikoidy za to môžu ja som mala aj vyražku a to som mala dva mesiace do svatby a ešte na nej som mala ortezu na kolene aby somIVIG =intravenozne imunoglobuliny ja som mala konkretne infuzie Kiovigu
aha aha, tak to budou kapačky, já měla jen injekce. děkuju za vysvětlení ![]()
Ahoj holky, tak už mám termín toho imuna v ústí, jdu 10.3. už se těším
si připadám jak blázen, ale prostě tak nějak cítím, že nám tam pomůžou
jo a dnes v sama doma bylo téma o těch imunoglobulinech asi to píšu blbě, ale jak se o to začínám zajímat tak mi přijde, že se o tom všude i více mluví.
@Simi11 prosímtě v té lednici tu subcuviu skladuješ přesně kde? lékárník mě varoval aby mi to nezmrzlo a tak jsem znejistěla jeslti to dát třeba ještě do plastové krabičky.. možná to moc řeším ale když vidím ty ceny na těch krabičkách ![]()