Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2736
14.2.15 19:07

@Gilmorka Já jsem nikdy přirozeně neotěhotněla. Jen 2 x po ET, ale ani jednou to nedopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
14.2.15 19:08

@monika m my jsme měli u 2 IVF genetiku embryí a podle mě je to dobrá věc. Měli jsme špatný embrya a ty když by mi zavedli a oni se chytli, tak by to by na 100% další potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
14.2.15 19:15

@monika m ze 3 denních embryí se zjišťuje jen pár chromozomů a tam se stíhá transfer hned, z těch 5 denních už všechny chromozomy. A tam se musí embrya mrazit, protože vyšetření trvá dlouho. Ale zase máš jistotu, že ti zavedou zdravé embryo, které má daleko větší šanci na uchycení a zdárný vývoj až do porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
14.2.15 19:32

@Danny001 to jsem si prave načetla. Na druhou stranu se spatne embryo proste stejne přestane vyvíjet a k transferu vubec treba nedojde nebo se nakonec vyvíjí a transferuje ale nechytne se, kdyz je spatne. Prijde mi ta genetika asi zbytečná. Ale nevim, zda mam věřit, ze se zdravým embryem nedojde k potratům. Na netu psali, ze ta šance tu je furt.
Mimo to preci neni řečeno, ze i zdravé embryo se bude vyvíjet az do pátého dne a dojde az k transferu. Navic by se mohlo stát, Ze vyřadí i dobre embryo
No fakt nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
14.2.15 20:00

@monika m není pravda, že se ti špatné embryo přestane vyvíjet v době kultivace. Pokud jsou špatně pospojované chromozomy, tak právě dochází k potratům a nebo se rodí děti třeba s Downovým syndromem a jinými vadami.
Ale i to, že zavedou zdravé embryo neznamená, že se chytí a vše dobře dopadne. Je to pak na přírodě a nic není 100%. Ale je to daleko vyšší naděje na úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
14.2.15 20:15

@Danny001 ano, to mas pravdu. Jen u dawna to je asi dáno věkem. Me je zatim 30 a jeste jsem nebyla nikdy tehu, tedy ani nepotratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
14.2.15 20:27

@monika m jasně věkem ty procenta špatné genetiky embryí stoupají. Ale pokud máš ještě IVF na pojišťovnu a když budeš mít hodně embryí, tak já osobně bych do toho vyšetření šla když ti ho nabízejí. Ale do toho co vyšetřují všechny chromozomy. Proč platit mražení všech embryí a ne jen těch zdravích co mají naději a pak proč nezvýšit šanci? A z jakého důvodu ti tedy toto vyšeření nabízejí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
14.2.15 20:44

@Danny001 protoze u me nemůžou nic najít.
Co znamená hodne embrii, ja mela nakonec jen 3 blasty. To je podle me malo jeste podstupovat vysetreni
Ja se tech všech bojím, musí se mrazit a pak ti klesá šance, ze se vzpamatuji po rozmrazeni. Ze 3 bych pak taky nemusela mit ani jedno a nadával aby si, ze jsem z okna vyhodila polus ivf i prachy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
14.2.15 21:01

@monika m když jsem jezdila do Brna, tak tam mají velké úspěchy s tím když zavedou zamražená vyšetřená embrya. Záleží totiž také na metodě mražení. Dneska by už měla být automatická vitrifikace. Nevím kam chodíš do CAR, ale určitě se na všechno zeptej. 3 embryjka mi přijde hezký počet, to není málo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
14.2.15 21:15

@Danny001 no mozna kompromis, tedy ty třídenní, abych mela aspon nejake vyšetření, ale nemusela mrazit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
14.2.15 21:24

@monika m DS není jen o věku. kamarádka má chlapce s DS a rodila asi v 25 letech.
Jinak vyšetření 3 denních embryí nemá dle mého moc smysl, když stejně není vyšetřeno vše.
Buď bych nechala vyšetřit blasty a zamrazit s rizikem, že se třeba nerozmrazí a nebo bych nedělala nic s rizikem, že embryo nemusé být v pořádku.
já měla KET jednou, rozmrazovali mi 2 embrya a obě se rozmrazila v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
14.2.15 21:35

Zajímalo by me, zda pgd dělají treba jen u části. Jako myslim, ze to nejlépe se vyvíjející zavedou a u zbytku udělají test a zmrazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
14.2.15 21:44

@monika m souhlasím s tím co píše @maraida Buď nechat udělat vyšetření všeho u 5 denních a mrazit a nebo nic. Mě se nikdy nestalo, že by se mi nerozmrazili. A to jsem měla 7 transferů a z toho byl KET 4×. U všeho máš riziko a nikdy nic nelze předvídat dopředu. Určitě se dá domluvit že ti zavedou nevyšetřené a to co zbyde se vyšetří. Ale pokud půjdeš do toho vyšetření, tak bych si asi počkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
14.2.15 22:43

Holky diky
Musíme to doma promyslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1945
15.2.15 11:38

@Danny001 aha a diagnózu máš jako já imunitu proti embryu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí