Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
17.2.15 08:36

Dobré ráno zlatíčka, tak jsem se dneska probudila a pěkně mě bolí ruce. snad všechny malý klouby na rukou, ráno je musím rozcvičit, než se s nima trochu cítim jistější.
uplně se děsim, co bude po šestinedělí, kdy mi sama malíčková řekla, že mě můžou bolet klouby.
neumím si představit, jak budu v noci malou zvedat :( :(

já mám po mámě diagnostikovanou revmatoidní artritidu, ale byla celý život vklidu, prý porod je takový zápřah na hormony, že se často rozjede. tak se děsim.
to je autoimuntní onemocnění, kdy napadá zánět klouby v těle a devastuje klouby. průvodním jevem je hrozná bolest, jediná tlumící věc- kortykoidy, vyléčení neexistuje.

tedka jsem mluvila s moji revmatoložkou po tel, pokud to bude neúnosné, což zatím není, tak mám brát 2mg medrolu denně. že se s tím může i kojit. kortykoidy jsem už nikdy nechtěla.
já se zblázním, mám strach a já blbka se ji zapomněla zeptat jestli můžu rodit přirozeně, nebo radši císařem, protože to je taky šok pro tělo a nápor na kyčle atd.

tak jen jsem vám chtěla říct, abyste neměly vlastně něco podobnýho, ty co vás bolí klouby. nemá tuhle nemoc někdo v rodině?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
17.2.15 08:51

@Simi11
Teda tak to je mazec 8o s tím porodem se radši ještě někoho zeptej.
Jsem zjedavá jestli budu mít taky z medrolu něco, byla jsem na něm rok :roll: stačí když mě bolej ruce od karpálů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
17.2.15 09:14
@Fíífía píše:
@Simi11
Teda tak to je mazec 8o s tím porodem se radši ještě někoho zeptej.
Jsem zjedavá jestli budu mít taky z medrolu něco, byla jsem na něm rok :roll: stačí když mě bolej ruce od karpálů.

třeba to mít nebudeš. doufám, že ne.
jo dneska jdu do poradny, zeptám se svýho gyn. ještě napíšu malíčkový. ale ta než odpoví, tak asi porodím :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
17.2.15 09:32

@Simi11
Jó tak to je možný :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
17.2.15 09:54

@Simi11 to mě mrzí, že máš takový problémy. Snad se to u tebe zlepší a porodem se to nezhorší. Držím ti moc palce. :palec: Mě také hrozí autoimunitní onemocnění, ale jiné. To může napadat orgány. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat teď až pojedu na kontrolu. Měla jsem zatím jen pozitivní protilátky, ale jak jsem brala kortikoidy, tak na posledním odběru to bylo negativní.
Držím palce dneska do poradny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
17.2.15 09:54

@Fíífía tfuj tfuj tfuj na zítřejší kontrolu. Věřím, že to dopadne dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
17.2.15 10:00
@Danny001 píše:
@Simi11 to mě mrzí, že máš takový problémy. Snad se to u tebe zlepší a porodem se to nezhorší. Držím ti moc palce. :palec: Mě také hrozí autoimunitní onemocnění, ale jiné. To může napadat orgány. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat teď až pojedu na kontrolu. Měla jsem zatím jen pozitivní protilátky, ale jak jsem brala kortikoidy, tak na posledním odběru to bylo negativní.
Držím palce dneska do poradny ;)

děkuju moc, no kortykoidy by to měly případně zase utlumit, ale už chápu malíčkovou jak říkala 1 dítě maximálně a má pravdu. :hug: :hug:

fífa to musí dát, prostě musí. :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
17.2.15 11:13

@Simi11 @Fíífía ahoj holky obou Vám moc držím palečky at je vše v naprostém pořádku a opatrujte se… já jedu do Caru zítra dohodnout další postup…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
17.2.15 11:15

No vlastně jsem poleta VŠEM nám držim palečky at jsme štastné Maminky ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
17.2.15 11:23

Já jsem pořád přemýšlela, proč mě tak bolí zápěstí a lokty a ono to asi taky bude z kortikoidů, je to svinstvo, to je jasný.

Jinak já držím palce @Simi11 ať to doklepe, porodí bez komplikací a z malý ať má jenom radost. @Fíífía zítra dopadne DOBŘE, to je jasný. A všechny ostatní tu teď s malejma odstupama budeme těhotnět, mít nervy a bolavý klouby a rodit. Tak to bude. To je taková moje opožděná valentýnka pro spolubojovnice z emimina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1945
17.2.15 11:32

@Simi11 ahoj já mám něco podobného ale asi ještě ne v takové míře - můj revmatolog říkal že je to bechtěrev (nemám zánět v krvi ale podle rtg v kloubech ano ). Moc mi pomáhá cvičit ale jsou dny kdy jsem hrozně unavená a ani k tomu cvičení se nedokopu. Taky jsou dny kdy na mě šíleně působí počasí - hlavně pokles tlaku. Taky se toho děsím jak to zvládnu po porodu ale zvládla to spousta jiných matek tak proč ne ty :hug:.

Jinak holky opravdu mi teď může být hůř když jsem vysadila ty kortikoidy tak po 2 měsících? to si to tělo tak zvyklo? ty klouby skoro nebolely a teď je to teda síla si zase zvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
17.2.15 11:41

Dobrý den,
no, to je rozhodně komplikace…
Zcela nezbytně je potřeba nabrat revmatoidní faktor a anti-CCP a markery zánětu (CRP apod), dle výsledků event. uvážit nasazení kortikoidů (Medrol 2-4-8 mg/den???) a budou-li nálezy nedobré, pak rodit císařem, programovaný porod a nekojit :-(
Pokud máte revmatologa, obraťte se s důvěrou na něj, event. přiběhněte zítra dopoledne k nám, zkusíme udělat v expresním/statimovém režimu.
 KM

tak to mě nepotěšila. zítra k ní jedu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1945
17.2.15 11:46

@Simi11 :? hlavně že budeš pod dohledem KM to tě může uklidňovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
17.2.15 11:52

@Simi11 ajaj, no ale dobrý je, že to budeš mít podchycený, císař žádná tragedie není, to nekojení není nic moc, ale ty umělý mlíka jsou teď už hodně kvalitní, akorát teda cenově nic moc. Je důležitý, aby se ti nerozjela ta artrityda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
17.2.15 12:01
@Bea1979 píše:
@Simi11 ajaj, no ale dobrý je, že to budeš mít podchycený, císař žádná tragedie není, to nekojení není nic moc, ale ty umělý mlíka jsou teď už hodně kvalitní, akorát teda cenově nic moc. Je důležitý, aby se ti nerozjela ta artrityda

přesně tak, je hodná, je vidět, že ty maily čte :andel:
zítra to nabereme, hlavně aby měla výsledky co nejdřív, snad dokonce týdne. doufám.
jen doufám, že jsem neublížila miminku. :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital