Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@milas mě odpovídala před 2 týdny na tomhle… Karin.Malickova@lf1.cuni.cz
@milas ahooj, mě psala z emailu malickova@iscare.cz, poslala mi výsledky, ale objednání jedině přes recepci iscare, na to mě upozornovala - mail na recepci: iscare@iscare.cz
Můžu se tě zeptat, mám podobnou diagnozu jako ty, ale vlastně moc těm výsledkům nerozumím…, těhotná jsem nikdy nebyla. Nyní zobu Metypred… Vyšší i.c tvorba spermtoxických TNfa a IL 17 po stimulaci antigenů partnera, Th 1 fenotyp T-lymfocytů s vyšší i.c tvorbou embryotoxického TNFa.
@Lucylooo ach jo s Metypredem je to běh na dlouhou trať… Ja se u ni lečíla 3 roky.
Ale jinak odpoveděla mi že ve FN už 2 roky bedělá a ie ji to mrzí. Vůbec nic víc… ![]()
@milas tak fajn, že aspon něco napsala, tak se objednej přes recepci, to je pak jistota, že si na tebe udělá čas
, a vše s ní probereš.
Na dlouhou trať?
No příští týden mám jít na kontrolu, co ten Metypred za těch 6 týdnů udělal…zatím mám o 6 kg víc, naštěstí už spím, do obličeje se radši moc nedívám (jak jsem odulá a jak mám pěkně vyházený obličej)… jediné pozitivní je, že mi zmizela alergická rýma.
A je ještě jiná léčba? Říkala, že nás pak nechá (pokud to zabere) snažit se chvíli doma a pak IVF… myslíš, že je to řešení?
Moc vlastně nerozumím, co mi je a zdali je to příčina, že se nikdy nepovedlo přirozeně.
@Lucylooo tnfAlfa jsou embryotoxické…napadnou embryo a zabijí…to co máš může být příčinou neplodnosti, bohužel to nemusí být pouze jediný důvod.....u nás je to sekundární sterilita…hlavní je špatný spg u partnera… ![]()
@Sojka85 aaaaha, děkuji
. Tak snad ten Metypred zabere, uvidíme v příštím týdnu, snad. Myslíš, že ani IVF, do kterého nás V CARu tlačli by bylo zbytečné? Mám tolik otázek …
My máme spermio vícemméně v pořádku, hormonální profil také, profuk vejcovodů taky, ovulaci prokázanou a prd. Inseminace 4 a ani náznak čárky.
@Lucylooo ve vašem případě podle toho co jsi napsala, tak to vypadá že problémem je právě imuno…s velkou pravděpodobností by ani IVF nepomohlo..neboť tvoje tělo by embryo napadlo…Karin ti pomůže s imuno a je možné že se Vám to podaří samo…A nebo bude velká šance pri IVF…ale je to alchymie…nikdy nic není na 100% ale věř Karin je to kapacita a mohla už mnoha párům…já ji také věřím…A proto pokus číslo 3. U nás už určitě vyjde ![]()
@Sojka85 děkuji za milá slova, také jí věřím. Je to totiž jediná doktorka, co mě vyslechla a testy provedla. Věřila mi a hle, něco se ukázalo…V CARu mě odbyli, že je to přecenované, že ivf je jistota a testy mi dělat ani nechtěli, našla jsem si jí sama a vzala mě i bez doporučení. Moje AMH bylo přesně před rokem 1,58… zdá se tedy, že ano, že toto je problém.
Tobě také hodně štěstí a ozvu se po testech
.
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Jaké hodnoty TNF Alfa jste měli, když Vám doporučila léčbu. Mi vyšly hodnoty 63%, vše ok a bez léčby. Jen se mi zdají hodnoty jak vyšší, tak nevím.
@Rane já mám ve výsledku zvýšeno takto, asi to každému na náběru hodnotí jinak, protože tam mám poměr alfy a IL.
TNF-a/IL 4 … 43,7 (reference 14 -37).
TNF-a th spermie 0,86% (reference 0 - 0,7)
IL-17 spermie 0,96% (reference 0-0,6)
A ještě k tomu málo jakého si mannan vázající protein … 191 mg/nl (reference 500 - 5000)
Ale dle paní doktorky jsou horší ty emryotoxické a spermtoxické cytokiny .
@Rane az do hodnoty 68% jsou TNalfa v normě
takže dle nálezu to není problém ![]()
Ahoj ja jsem mela tnalfu vysokou, metypred nezabral az subcuvie injekce naštěstí. Ihned jsk byly hodnoty v poradku bylo ivf. Mame chlapecka a ted cekam druheho a to byly testy jiz v poradku a imuno lecba se nenasazovala. Pani doktorka je profik hlavne pripadne proberte i jine zdravotni problemy.
Me zabral Medrol behem sesti tydnu, je to hodne individualni. ![]()
Ahoj, tak výsledky se po 6ti týdnech moc nezlepšily…alfa klesla o malinko ze 43 na 41, otatní v normě (TNFa spermie a IL)…
TNF-a/IL 4 … 41 (reference 14-37)
Imunologické nálezy jsou lepší, byť zatím ne ideální. Navrhuji ponechat metypred v dávce 8 mg/d a zkusit početí. Kontrola zde za 3 měsíce, s pozit. těhot. testem ihned.
Takže běh na dlouhou trať…