Karviná Ráj - porodnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5235
24.1.12 18:18
Klarika píše:
Já tam rodila před rokem a půl a co já vím tak dávali jen glukózu-nevím jak nedonošeňátka a děti v inkubátoru…
A dost mi vadilo,že jsem se až po 10 dnech na kontrole u dr. dozvěděla,že malého resuscitovali.Já jsem věděla,že neplakal a že mu něco dělali,ale řekli mi,že o nic nejde.Sice se naštěstí nic nestalo,ale myslím si,že takovou věc mi měli říct :cert:Ale jinak personál skvělý-hlavně sestřičky na kojeneckém-díky jejich rad jsem kojila 13 měsíců.U porodu byl pan dr.Gebauer a musím říct,že je pohodář.

Jo, první dny, než se třeba mamina rozkojí, tak dávají glukózu, ale pokud se kojení nedaří déle a mimčo hodně hubne, musí začít přikrmovat. Já tam rodila před pěti lety a to dávali Nutrilon.
Jinak já si tenkrát taky nemohla vůbec na nic stěžovat, personál super, měla jsem nadstandart, takže i pokoj super, jídlo perfektní (což se jinak moc říct nedá, ale na nadst.bylo vážně hodně jídla a výborné, teď v létě jsem tam byla na dětském s malým týden a oba jsme se stravovali v automatu se sladkostma :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
24.1.12 20:59
Lennn píše:
Angel-X píše:
ahoj rodila jsem na konci září a dávali BEBU
a na tu jsme pak zůstali i po příchodu doma…akorát jsme z jedničky přešli na Sensitive
děkuji, tak to si ještě asi budu muset ověřit. NEvím, jak to budu mít s kojením, při prvním to nešlo, teď to bude zase blbé, protože rodit budu císařem, takže chci být raději připravená i na variantu nekojení. Ale raději bych teda Nutrilon, tak nevím, jestli si ho případně vzít sebou? Zase bych nerada dávala v porodce Bebu a doma přecházela na něco jiného :think:

tak já na nekojení připravena nebyla, říkala jsem si že se to snad rozběhne (moje první) no nerozběhlo, takže jsme už z porodnice jeli s tím, že se malý nakojil co šlo a zbytek dostal UM :)
a na BEBu - zvlášť tu sensitive (ikdyž je dost drahá - na feedo 239,–) si nemůžu stěžovat, malý ji pije/jí hezky a že má tužší hovínko se upravuje semtam čajíkem anebo tedka už začínáme příkrmy - mrkvička, brokolice takže i tím je stolice trošku jiná :)
na Nutrilon jsem zaslechla, že hodně dětí u něj trpí zácpou právě anebo že dost blinkají ..tak nevím … ja jsem se právě v porodnici ptala co mu za mlíčko dělají a tím pádem jsme u BEBy i zůstali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tenezmik
25.1.12 11:15

Právě jenom díky Lipkovi mám doma svoje třetí zlatíčko,bez něj by to skončilo samovolným potratem,takže jsem mu moc vděčná a taky mi před 12 lety skvěle odrodil moje první. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
lucie vvv.
29.11.12 11:53

Rodila jsem v karvine 23.11. 2012. personal…az na jednu starsi ´´komunistickou´´ sestru jsem byla max spokojena… byla jsem v nadstandartu…takze svoje wc i sprcha a nemusela jsem se delit :) myslim, ze ani rodicky bez nadstandartu si nemohly stezovat :) sestry, doktori, detske sestry byli velice prijemni a ochotni. DOPORUCUJI!!!

• Citovat
  • Upravit
1156
4.2.14 23:16

Není zde nějaká mamina, která měla první těhu císařem v karviné?:) zajímalo by mě, jaký pak mají přístup k druhému těhotenství. Zda děláji automaticky císař nebo se přihlíží na stav jizvy a polohu mimi a tedy přirozený porod:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5235
5.2.14 08:08

@anahita já měla první dítko císařem a druhé teda nakonec taky. Ale v průběhu těhotenství několikrát měřil tloušťku vnitřní jizvy a pokud by byla OK, tak bych rodila normálně. Ale navíc jsem měla blbý čípek, takže normální porod u mě nějak nepřicházel v úvahu. Ale automaticky na císaře neposílají (Mudr. Lipka), spíš jsou pro přirozené porody ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
5.2.14 16:50

Tak to jsem ráda:) děkuju. Pokud by to šlo byla bych pro porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
12.5.14 22:29

@Lennn Ahoj, chtěla bych se zeptat na péči mudr Lipky v těhotenství. Ráda bych k němu přešla, ale zajímalo by mě, jaký je jeho přístup k císařským řezům, protože za sebou jeden mám a podruhé bych ráda rodila přirozeně a hledám gynekologa, který mě v tom podpoří, pokud to jen půjde…můžu se zeptat, kdy u tebe rozhodl, že to přirozeně nepůjde? a jak často se kontroluje ta jizva?
a jak je to s ultrazvuky, jak jsou časté? já měla u své dr jen 3 za celé těhotenství, ale slyšela jsem, že někteří to mají i jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
13.5.14 07:08

Já jsem chodila k primari fialovi a péče byla úžasná. Ultz jsem měla pokaždé, žádný problem. Akorat v ráji jedině nadstandard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5235
13.5.14 08:11

@Emto7 tak já měla UTZ co 2-3 týdny, ale běžné to není. Jenomže já byla po prvím rizikovým hodně hlídaná, pak jsem měla jakýsi divný čípek, takže jsem tam byla fakt co 2 týdny, pak mi to prodloužil na co 3 týdny. UTZ pokaždé. Ale i tak vím, že má častější UTZ než někteří jiní doktoři. Jeho přístup a péče byla úžasná, kamarádka k němu taky přešla a nestačila se divit, v kladném slova smyslu :lol:
A opravdu je rád za přirozené porody, takže pokud bude ta možnost, určitě Tě do císaře tlačit nebude.

Je mi moc líto, co Tě potkalo a držím palce, ať napodruhé dopadne všechno dobře :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
13.5.14 09:41

@MarieOVMUC díky za názor :)
@Lennn děkuji :hug: vím, že se budu hodně bát při dalším těhotenství :(
takže jsi spadala díky prvnímu těhu do rizikové skupiny jo? to já asi taky nejspíše budu…právě proto jsem taky nechci chodit jen tak k někomu, ale aby byl zvyklý na rizikové případy.
jinak jsi mě potěšila, tím co jsi napsala. to se o tebe hezky staral. mám kamarádky, co k němu chodí a jsou spokojené, ale žádná z nich neměla žádný větší problém, tak jsem se chtěla zeptat i jinde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5235
13.5.14 11:33

@Emto7 no já měla u prvního preeklampsii, celkem si se mnou nevěděli rady, takže od začátku druhého těhotenství jsem byla hlídaná o hodně více. Dr. Lipka je fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
13.5.14 12:28

@Lennn tak já mám stejný problém jako ty! taky jsem ji měla a zřejmě kvůli tomu zemřelo naše miminko :( ale zatím ještě nemáme konečné výsledky…a jak to dopadlo u prvního? jak to řešili? u druhého už jsi ji neměla? moc se bojím, že se to jednou bude opakovat…
tak už jsem se pro něj rozhodla a jdu se objednat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5235
13.5.14 12:35

@Emto7 mě se projevila až ve 34tt, u druhého vůbec. Je to teda hlavně „nemoc“ prvorodiček. Kamarádka ji taky měla, porodila 28tt, holčička se z toho vylízala a je zdravá a u druhého taky nic. Bez komplikací.
Určitě budeš pod větší kontrolou :hug: a dobře to dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5235
13.5.14 12:36

@Emto7 a ke komu jsi chodila doteď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková