Katolík a ivf

Anonymní
25.6.19 20:26

Katolík a ivf

Ahoj, nejsem si jistá, jestli zde najdu nějakoho s podobným názorem, ale už nevím kudy kam…Přes dva roky se snažíme o dítě a pořád nic. Zajímal by mě Váš postoj (věřících) k ivf. Katolíci jsou vůči tomuto tématu velmi vyhrazení, ale já sama stále nedokáži najít tu rovnováhu. Je správne „jen tak sedět“ a čekat na dítě? Nebo by se měl člověk snažit udělat maximum?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20899
25.6.19 20:30

Spravne musite cekat. A pokud se nepodari, tak to byl bozi zamer, ze vy dite mit nebudete. Nejde bozi zamer obejit vedou a pokud ano, vitejte mezi nevericimi psy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
25.6.19 20:32

Tak zalezi, co na to tvoje vira, kdyz si verici.Pro me jako ateistu je to to posledni, cim bych se ridila.To jsem moc neporadila ze :mrgreen:.Co ti rika tvoje srdce a ne vira? Tim bych se ridila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
25.6.19 20:33

Tak pokud dokážeš celý život čekat jen proto, že ti to říká Bůh, tak směle do toho. Důvod, proč jsme ateista…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
25.6.19 20:34

@Cenarius Není pravda. Můj muž katolík je a jeho farář ho podpořil. Když to zjednoduším (jako ateistka jsem u toho nebyla) - někdo lékařům dal znalosti a moc léčbu provést a ten někdo je podle katolíků právě Bůh. Zakladatelko, Ty jsi katolička? Jakého máš faráře, třeba se s ním bude dát mluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
25.6.19 20:35

Jeste je otazka, jaky maximum jste uz udelali…je spoustaalternativnich metod i babskych rad, pokud bych byla verici, sla bych prvni timto smerem-i kdybych nebyla,,nez bych vsechno vycerpala a pak az zvazovala co dal, viz vyse co jsem psala-ridila bych se srdcem.

Příspěvek upraven 25.06.19 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
25.6.19 20:36
@Anonymní píše:
Ahoj, nejsem si jistá, jestli zde najdu nějakoho s podobným názorem, ale už nevím kudy kam…Přes dva roky se snažíme o dítě a pořád nic. Zajímal by mě Váš postoj (věřících) k ivf. Katolíci jsou vůči tomuto tématu velmi vyhrazení, ale já sama stále nedokáži najít tu rovnováhu. Je správne „jen tak sedět“ a čekat na dítě? Nebo by se měl člověk snažit udělat maximum?

A co všechno jste pro početí už udělali? Byla jsi u lekare? Podstoupili jste nějaká vyšetření? Pokud jsi věřící měla bys vědět, že církev podporuje lecbu neplodnosti. Dokonce i tu hormonalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
25.6.19 20:38

Mám katoliky v rodině (ano, my jsme oficiálně taky, ale nijak nepraktikujeme). Snažili se hodně dlouho a k lékařům se vydali kvůli diagnóze. Léčba nezabrala, ale k umělému oplodnění nedošlo. Raději adoptovali. Ale táhlo se to dlouhé roky…ale dostali půlroční miminka. Dnes jsem ty své vlastnice viděla a jsou to krásné a slušně vychované slečny. Můj muž je proti zasahování do přirozeného výběru, dokonce i po mém třetím potratu prostě zásahy zvenčí odmítal. A díky bohu za to. Jinak bychom neměli naši malou. A já mu musím dát za pravdu. Asi budu proti zdejšímu přesvědčení, ale když to nejde, tak to očividně z nějakého důvodu nemá jít. I když se to špatně píše a asi o to hůř čte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.19 20:39

Máme v blízké rodině případ, kdy se silně věřící pár po zjištění, že by mohli mít vlastní dítě pouze pomocí ivf, rozhodl, že zůstanou bezdětní.

Anonym, mohli by mě tu poznat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.19 20:44
@iPodPrd píše:
Mám katoliky v rodině (ano, my jsme oficiálně taky, ale nijak nepraktikujeme). Snažili se hodně dlouho a k lékařům se vydali kvůli diagnóze. Léčba nezabrala, ale k umělému oplodnění nedošlo. Raději adoptovali. Ale táhlo se to dlouhé roky…ale dostali půlroční miminka. Dnes jsem ty své vlastnice viděla a jsou to krásné a slušně vychované slečny. Můj muž je proti zasahování do přirozeného výběru, dokonce i po mém třetím potratu prostě zásahy zvenčí odmítal. A díky bohu za to. Jinak bychom neměli naši malou. A já mu musím dát za pravdu. Asi budu proti zdejšímu přesvědčení, ale když to nejde, tak to očividně z nějakého důvodu nemá jít. I když se to špatně píše a asi o to hůř čte..
Řekněme, že jsem celý život nějakým způsobem tíhla k víře. Ale až teď jsem ji opravdu prohloubila, začala pravidelně chodit do kostela a nechala se pokřtít, biřmovat. Do katedrály chodím cca rok, ale zatím jsem nenašla nikoho, komu bych se mohla plně svěřit. Z tohoto důvodu to zatím zůstává čistě mezi námi - manželi a pár kamarády, kteří nás podporují
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.6.19 20:48
@Alladina píše:
A co všechno jste pro početí už udělali? Byla jsi u lekare? Podstoupili jste nějaká vyšetření? Pokud jsi věřící měla bys vědět, že církev podporuje lecbu neplodnosti. Dokonce i tu hormonalni.

Už máme za sebou všechno. Já pcos a manžel špatnou morfologii, takže řízený sex, IUI a naše 1. ivf, které nevyšlo. Vzhledem k manželovu spermiogramu se všichni přiklánějí k dalším pokusům ivf. I když nás do ničeho nenutí. A já si stále kladu otázku zda to nevyšlo jen protože jsme poršili nějaký „boží zákon“ nebo to tak prostě nemělo být. Možná je pro nás cesta adopce, ale na tu se ještě ani jeden necítíme.

• Citovat
  • Upravit
18177
25.6.19 20:53
@Anonymní píše:
Už máme za sebou všechno. Já pcos a manžel špatnou morfologii, takže řízený sex, IUI a naše 1. ivf, které nevyšlo. Vzhledem k manželovu spermiogramu se všichni přiklánějí k dalším pokusům ivf. I když nás do ničeho nenutí. A já si stále kladu otázku zda to nevyšlo jen protože jsme poršili nějaký „boží zákon“ nebo to tak prostě nemělo být. Možná je pro nás cesta adopce, ale na tu se ještě ani jeden necítíme.

Já se s ivf vyrovnávala hodně těžko a docela dlouho. Ano, najednu stranu to asi nemá být když to nejde. Ale vzdát se naděje, aniž bych vyzkoušela všechny možnosti, jsem nedokázala. Teď to beru tak, že kdybych měla rakovinu, také podstoupím invazivní léčbu a neřeknu si: Má to tak být, moje tělo selhalo v přirozeném výběru. Mně to ale žádná víra ve vyšší princip nekomplikuje :nevim: Můj muž ale po dětech velmi touží a vím, že by do ivf šel i proti církvi. Naštěstí si vybírat nemusel.

Edit: A zakladatelko, ono to napoprvé nevyjde docela často. Sami lékaři říkají, že to spíš na zkoušku, aby si ověřili, jak tělo reaguje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
25.6.19 20:56

Ale ne, nemusí být cestou jen adopce. Hodně záleží na Vás, v čem se najdete a co už pro Vás není cesta. Řekla bych ze tady v Praze jsou katolíci už celkem tolerantní, sama to znám velmi dobre ze svého okolí, o IVF se normálně bavíme, někteří ani nemají problem přiznat ze to podstoupili… nevím jake to je někde na venkově. Hodně sil na Vaši další cestě :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.6.19 20:57

Topí se muž v rybníku, přijedou hasiči a chtějí ho vytáhnout. A on křičí - Nechte mě být, mě zachrání bůh, já se modlím. Za chvíli jedou kolem znovu a celá situace se opakuje. Odjedou, ale po chvíli se znovu vrátí a chtějí muže vytáhnout a on opět křičí, že jeho zachrání bůh. Nakonec se utopí, přijde do nebe a ptá se boha. Bože, proč jsi mě nezachránil, když jsem se k tobě tak modlil? O bůh pokrčí rameny a praví - A kdo myslíš, že ti tam třikrát poslal hasiče?
A takhle nějak to máš i s IVF. Bůh nemá ruce, jen ty naše :kytka:

• Citovat
  • Upravit
24379
25.6.19 20:59

Rozhodnuti je na tobe, ja ac neverici, tak si myslim, ze v zivote se veci nedeji jen tak.Ale na druhou stranu, pokud bych mela ty moznosti jak dite mit a chtela bych ho, bojovala bych, me moje presvedceni rika to zkouset a zkouset, nedokazala bych zit s tim, ze jsem nevyuzila vsechny pokusy.Ale adopce je taky krasna vec. Stejne to zalezi na tobe a manzelovi, me pripada, ze bojujes vic se sebou, nez s virou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí