Kde berete energii?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
marra
31.5.11 20:03

Energii neberu nikde,proste neni kde..se divim ze jeste ziju :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
356
31.5.11 20:11

Já si už nejméně rok připadám, že jedu na rezervu :roll: . Mám děti 25m a 6m a za těch 25m jsem spala celou noc asi 10×. Asi 25× jsem spala s jedním probuzením a jinak vstávám tak 4× až 8× za noc. K mladší na kojení a ke staršímu kvůli zubům. Teď v poslední době (asi 3m) nechám občas děti s tatínkem a jdu nakoupit, nebo si zařídit co potřebuju. Je to třeba jen hodina nebo dvě, ale pomáhá mi to. Nejhorší jsou pro mě rána po probdělé noci, to je mi kolikrát do breku, když z postele lezu vyždímaná. Ale… Říkám si, že už to bude trvat tak maximálně 2 roky a já konečně budu spát zase celou noc, jako normální člověk. Naprosto ti rozumím, ale poradit nedovedu :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21586
31.5.11 21:18

´jj. tohle mi taky hodně dobíjelo baterky. měla jsem u klárky pro sebe vždy sobotní dopoledne. nakrmila jsem ji a na 3 hodiny odjela udělat velký potravinový nákup a cournout po nákupním centru a klárka byla s tátou. se dvěma se to už realizuje hůře - vždycky mi aspoň jedno dítě zůstane :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
31.5.11 21:23

Jé, vás nabíjí nakupování? To máte super, mě úplně vyšťaví :evil: Nemám tedy pocit, že mi chybí energie, ale je pravda, že manžel mi od začátku hodně pomáhá a mám čas i pro sebe. Ale už po hodině se mi po Kubíkovi stýská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
31.5.11 22:09
Anonymní píše:
Kde berete každodenní energii na děti,ja už jsem opravdu na nervy,prcek furt knourá,řve,dělá scény u jídla,spaní…fakt mam pocit že to nezvládam…

Fakt zase téma, který mi přišlo do noty-včera jsem měla krizový den a myslela jsem, že se u nás něco fakt stane.....fakt se mi chtělo brečet, nebo něco rozbít-utýct ven-někam, kamkoli :oops: :roll: :oops: Moje mladší dcerka je od miminka taky to věčně nespokojený ukňouraný, uvřískaný dítě, který člověka taky hodně psychicky vyčerpává-te´d se nám k tomu přidalo období vzdoru, ale fakt brutus někdy 8-o a záchvaty hysterie a vzteku…taky jsem kvůli tomu zakládala několik témat, ale spíš proto, abych se vypsala-pač žádná rada na to není.....
jak píšou holky-nic jinýho člověku nezbývá-vydržet a zvládnout se to musí-akorát je fakt dobrý si občas vorazit-dát mládě pohlídat babičce, kamarádce-mě občas i manžel veme malou ven a jdou kamsi courat-protože jinak je to fakt na zbláznění.......
Ono je samo o sobě taková péče o takový dítko dost náročná-a když do toho musíš normálně fungovat a řešit denně 150 úkonů, povinností a všeho :roll:je to fakt hodně náročný
My včera běhaly se starší dcerkou a dokupovaly poslední věci do školy v přírodě, kam jede v pátek-já jsem u nás ve městě asi dva týdny sháněla plavky pro dcerku, které je 11-už jsem byla vyřízená jak fyzicky tak psychicky-do toho mladší dcerka nespočet hysterických záchvatů-starší dcerka v každém obchodě nafučená, drškuje, že jí nekoupím tu asi 10.značkovou kabelku, protože hadrovou přeci ještě nemá, do toho řešit x dalších starostí-jo někdy fakt výživný dny :pankac: :palec:
Ale známe to každá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
31.5.11 22:11
Eva a Vašek píše:
Já si už nejméně rok připadám, že jedu na rezervu :roll: . Mám děti 25m a 6m a za těch 25m jsem spala celou noc asi 10×. Asi 25× jsem spala s jedním probuzením a jinak vstávám tak 4× až 8× za noc. K mladší na kojení a ke staršímu kvůli zubům. Teď v poslední době (asi 3m) nechám občas děti s tatínkem a jdu nakoupit, nebo si zařídit co potřebuju. Je to třeba jen hodina nebo dvě, ale pomáhá mi to. Nejhorší jsou pro mě rána po probdělé noci, to je mi kolikrát do breku, když z postele lezu vyždímaná. Ale… Říkám si, že už to bude trvat tak maximálně 2 roky a já konečně budu spát zase celou noc, jako normální člověk. Naprosto ti rozumím, ale poradit nedovedu :nevim: .

No tak to je něco-ale chápu a soucítím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
31.5.11 22:21
Martina T píše:
Presne tak, s prvnim ditetem ma skoro kazda maminka pocit, ze to nezvlada, u me to nebylo jine. Cim vic deti, tim vetsi pohoda. Neboj, srovna se to.
čím víc dětí…od té doby, co se narodilo druhé tak mám pocit že jsem úplně v háji. S tím jedním to ještě šlo, mohla jsem si podělat věci když spal a možná si i odpočinout. Teď už nestíhám ani domácnost. Prostě ve stejný čas moc nespí. A pomohlo by mi kdybych si odpočinula od obou. Jak píšete, vždycky mi jedno zůstane ať jdu kamkoli.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
31.5.11 22:48

tomu mýmu je 11 měsíců, začíná vystrkovat ružky , nu taky nejsem upa v poho nikdy si řikam, že sem na blázinec. :mrgreen: to je čištění zoubku stříhání nehtíku, spaní… atd řev, vzteká se jeeejeee :mrgreen: musíme to brát s klidem (jenže to nejde, to vim) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
31.5.11 23:51
Anonymní píše:
Kde berete každodenní energii na děti,ja už jsem opravdu na nervy,prcek furt knourá,řve,dělá scény u jídla,spaní…fakt mam pocit že to nezvládam…

Energii čerpám z knížek, z pokecu s kámoškama, ze cvíča kam chodím …prostě zachovat si aspoň kousíček svýho světa ..nechat malýho na hodku dvě s tátou a mít čas jen na sebe … i kdybys měla jen sedět u řeky a čučet tupě do vody ..když to zvedne náladu a oddechneš si ..pročby ne.
Jinak poradím maličkost … mě pomohlo fakty si každej den uvědomit, že to prcčí kňourání nesmím brát osobně ..že to není namířewný proti mě jak naschvál nebo tak něco, ale že je to prostě malýho sdělení o nepohodě nebo o tom že se „něco děje“ a že to jinak neumí ..kdyby to uměl, řekne to jinak .. opravdu mi to dalo ten nadheled a někdy se těm jeho scénkám dokážu i vnitřně zasmát, když on má ten „hlubokej žal“ že mu zlá zlá zlá máma nedovolí podříznout se nožem nebo strčit hřebík do zásuvky atd atd … ted už mi to přijde vtipný …ale vážně jsem na tom musela aktivně pracovat a aktivně si to připomínat…
Hele to bude dobrý … fakty jo … ono to přejde , říkej si, že to k tomuhle věku patří, že je to jen fáze a že je aspon vidět že se malej vyvíjí jak má … no a pak přijde puberta a půjdem se picnout úplně a bude to :mrgreen:
Drž se ..

• Citovat
  • Upravit
21586
1.6.11 08:45
Sisule píše:
Anonymní píše:
Energii čerpám z knížek, z pokecu s kámoškama, ze cvíča kam chodím …prostě zachovat si aspoň kousíček svýho světa ..nechat malýho na hodku dvě s tátou a mít čas jen na sebe … i kdybys měla jen sedět u řeky a čučet tupě do vody ..když to zvedne náladu a oddechneš si ..pročby ne.
Jinak poradím maličkost … mě pomohlo fakty si každej den uvědomit, že to prcčí kňourání nesmím brát osobně ..že to není namířewný proti mě jak naschvál nebo tak něco, ale že je to prostě malýho sdělení o nepohodě nebo o tom že se „něco děje“ a že to jinak neumí ..kdyby to uměl, řekne to jinak .. opravdu mi to dalo ten nadheled a někdy se těm jeho scénkám dokážu i vnitřně zasmát, když on má ten „hlubokej žal“ že mu zlá zlá zlá máma nedovolí podříznout se nožem nebo strčit hřebík do zásuvky atd atd … ted už mi to přijde vtipný …ale vážně jsem na tom musela aktivně pracovat a aktivně si to připomínat…
Hele to bude dobrý … fakty jo … ono to přejde , říkej si, že to k tomuhle věku patří, že je to jen fáze a že je aspon vidět že se malej vyvíjí jak má … no a pak přijde puberta a půjdem se picnout úplně a bude to :mrgreen:
Drž se ..

jé, to já se občas té scéně směju i nahlas, ale musím se krotit, protože pak klárka chytne už úplný amok 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taona
1.6.11 10:41

Zdravím, energii beru třeba taky tady:

„Ahoj,
tak hlásím, že se mi konečně podařily dokončit Juliánčiny stránky. Když bude něco nového či zajímavého, budu je doplňovat. Takže kdo bude mít čas a chuť, je vítán.
www.juliankas.blog.cz

Jsem vděčná, že se máme tak, jak se máme.

• Citovat
  • Upravit
4239
1.6.11 14:13
Dueliola píše:
Zdravím, energii beru třeba taky tady:

„Ahoj,
tak hlásím, že se mi konečně podařily dokončit Juliánčiny stránky. Když bude něco nového či zajímavého, budu je doplňovat. Takže kdo bude mít čas a chuť, je vítán.
www.juliankas.blog.cz

Jsem vděčná, že se máme tak, jak se máme.

Jo tak tohle je dobrý připomenutí-Juliánka je takovej drahoušek-taky jí sleduju.........a je pravda, že když se cítím vyčerpaná psychicky, často se mi do mysli promítnou maminky, které by daly nevíc co za to,aby jejich děti byla živé, zdravé a zlobící :cry:
Ale zase je pravda-že to pomůže trochu a na chvíli, pač když už si fakt vyšťavená, tak si prostě vyšťavená a žádné vědomí těchto smutných příběhů, tragédií ti od té únavy nepomůže-pomůže v mysli a hlavě..........už se do toh zamotávám-neumím přesně vyjádřit jak to cítím

Taky jsem samozřejmě vděčná, že jsme živí a zdraví:
 http://www.melanka.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
2.6.11 08:05

Nečetla jsem všechny příspěvky, možná se budu opakovat. Máš-li možnost, odejdi aspoň 1× týdně (lepší vícekrát :))někam, kde se nebudeš zabývat běžnými denními radostmi, starostmi, povinnostmi. Na cvičení, sednout si do knihovny, do kina, na dlouhou rychlou prochajdu, na plavání nebo si jen tak sednout někam na lavičku k řece, k rybníku, do parku a pozorovat lidi, nasávat sluníčko a nestarat se o pobíhajícího caparta. Funguje to a uvidíš, že po 2 hodinách se budeš domů už strašně těšit :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.15 21:48

Kde dobít energii??

Ahoj maminky, radeji anonymně…
Mám poslední dobou nejaké špatné období a nemužu se odrazit ode dna. Když to řeknu ve zkratce, tak ANO, mám dvě krásné zdravé děti(syn 6let a dcera 17mesicu), miluji je, jsou moje všechno a nedala bych je za nic. Ovšem i já jsem jen človek a posledni dobou jsem totálne bez energie, protože ji nemám kde dobít. Vše krome děti je totiž snad zlý sen. V prvé řadě to už dlouho neklape s partnerem. Nebudu psát proč nebo co se děje, to by bylo na dlouho. Chtela jsem vztah zachránit, snažila se…ale on me svým chovánim dokopal k tomu, že už k nemu nic necítím. Nepřitahuje me, vadi mi na nem vše..Nemiluji ho.Tim pádem se na to navozují i další problémy. Chtela bych potkat jiného muže, ovšem je mi jasné, že se dvema detmi už moc šanci na seznámeni nemám. Nehlede na to, že vlastne ani nemám temer možnost hlídání. Dcera má 17mesicu, od jejiho porodu jsem byla mezi lidmi večer dvakrát-vždy na dve hodinky.Ted o vikendu jsem mela možnost jit se pobavit, partner je pryč a mela hlidat mamka.Dnes mi řekla, že hlidat nemuže, že odjiždí s mým tátou na chatu. Já už mela domluvenou celou partu kamaradek, já to zorganiovala a ted tohle…Opet budu doma, pohádala jsem se s tátou, ten mi řekl vetu"Pořídila sis deti, tak se starej, nase povinnost neni ti hlidat deti…Touhle vetou to trefil opravdu do černého, já jsem s detma nonstop 24h denne, nedělám nic jiného než že se kolem nich točím..a muj vlastní tata mi řekne tohle. děti mi temer nehlidaji, max. když potrebuji neco zařídit jednou za cas..Je mi 29 a mám pocit, že mi život protiká mezi prsty, že me nic už hezkého nečeká..Možná si řeknete, že jsem uplne blbá, co bych chtela, mám dve deti…ANO, za ne jsem moc štastná-aby to nebylo špatne pochopeno.Ale potrebuju sem tam vypnout, odreagovat se a nemám hlídání, možnosti..Jak to deláte vy ostatni? Nasich se doprošovat už nebudu po tomhle, rodiče mám ješte mladé(oba 50) a táta mi dnes vlastne jeste řekl, že oni mají sve zájmy a kdesi cosi. Přitom když já byla se segrou malá, dávali nás pravidelne na vikendy pryč k babičce a dedovi, chodili si po plesech, atd…Když k tomu ješte přiču další veci, jakože i žádnou dovolenou pred sebou nemám, finance mi chybí, nemám se na co těšit…to je fakt na mašli…

• Citovat
  • Upravit
3871
11.6.15 22:02

No nedivím se, že depkaříš…táta se zachoval hnusně a nezbývá, než to vzít, tak jak to je…a co partner, ten nemůže pohlídat? Nejde si s ním promluvit a pokusit se vztah zachránit? Přeju, ať je brzo líp a posílám trochu energie, i když ji mám opravdu málo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí