Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Měla jsem taky vaničku schnugle, malý ji miloval. Využil ji tak do roka určitě a teď čeká na druhého. Tahle vanička je celkem malá, takže já koupala v kuchyni na stole, kde jsem měla už hezky nachystaný i ručník, měkkou podložku, olej a tak.
Nejdriv v umyvadle, pak na klasickem starem lehatku sprchovala ve vane, kdyz pak bylo mimino „kompaktni“ - kolem 8.m, tak normalne ve vane na brise i se sourozencem/sourozenci.
V kýbli na prádlo.
Máme třetí dítě, předchozí zažili postupně tři vaničky… Teď už jsme se jen shodli, že investice do košíku na prádlo má dlouhodobě hlubší smysl než vanička ![]()
Důležitější i přijde dobré lehátko do vody, ulehčí to život a umožní splavnější přesun do vany.
Koupala jsem v kyblíku na židli v obýváku. Koupelnu máme malou a do vany jsem se nechtěla ohýbat.
My koupeme ve vaničce v obyváku u topení, koupelnu máme malou…
@P4ja mohu poproit o doporučení nějakého nástavce? Taky právě řeším záda.
@Mimi1985 píše:Šikovný chlap, který ti stluče pár latiček podle rozměrů vany nebo kbelíku. Nejlépe tak, aby se vešel i přebalovací pult. Ale na schnuggle mají originální podstavec.
@P4ja mohu poproit o doporučení nějakého nástavce? Taky právě řeším záda.
Ve vanicce v koupelně, ale páč mě bolí záda (koho ne), tak jsme pořídili držák (stojan) na vaničku (obojí CAM). Ve srovnání s vaničkou to nebylo nejlevnejsi, ale užili jsme to maximálně. Obě dcery jsem v tom koupala dokud neuměly sedět a pak šly do velké vany s protiskluzovou podložkou.
Ve vanice. Mela jsem ji postavenou na prknech pres vanu, abych se nemusela ohybat.
Sedici dite pak uz ve velke vane.
Prvního syna ve vaničce v kuchyni na dvou židlích, abych se nemusela ohýbat. Druhorozenou ve vaničce položené ve spechovem koutu, máme walk in, krásné se tam vejde. Měla jsem pujceny i koupací kyblík, ale vůbec mi to nešlo a miminu se to taky nelíbilo. Mladší jsem za první 4 měsíce koupala asi tak 4×, neměla to ráda, tak jsme jen otírali žínkou.
Ve vaničce, kterou jsem měla na kuchyňské lince, máme velkou, bylo to ideální. Když už se uměl postavit, tak 8m, tak jsme museli přejít do vany, protože z vaničky chtěl vylézt a jen v ní stál, tak to sem ho radši sprchla ve vaně.
Tatínek si ji bere do velké vany, chvíli s ní cvičí a já ji pak jdu mydlit, nakonec ji odnesu v ručníku. Když je nutná sprcha, tatínek drží nad vanou a já sprchuju a mydlim
Je to fajn večerní relax před spaním. Kdyby nebyla možnost spolupráce, volila bych vaničku shnuggle, to je takový polokyblík. Vanička klasická tu není kam dát a do vany se ohýbat v 1 člověku bych nechtěla skrz záda.
Ve vaničce, koupila jsem v ikee stoleček cca za 199Kč a ten dávám vedle vany a na něj vaničku.
@Mimi1985 prvorozenýho jsem koupala v ložnici v kyblíku a druhorozeného v koupelně v kyblíku a od cca 4 měsíců klidně i ve vaně se starším bráchou
Koupeme ve Shnuggle, nejdřív v té menší a v roce jsme koupili tu větší a máme ji ve sprcháči - když oschne, dáváme ji na skříň. Za mě je to super!!!